De Lilse Pappenheimers
zaterdag 30/01/2010

De eerste uitgave van de Lilse Pappenheimers, een organisatie van KFC Lille, was een schot in de roos: een gezellig gevulde kantine, een spannend en amusant kwisverloop en de Lilse sportverenigingen en bekende Lillenaren die er met de nodige humor een sportieve strijd van maakten.

In de Kennismakingsronde toonden de teams zich nog aan elkaar gewaagd, maar in de Verdeel en Heers ronde die er op volgde, profileerden Bert Van Leemputte van Ritmische Gymnastiek Vereniging Elegantia en Bart Demuynck van judo club Waza Ryu zich met Bekende Lillenaar Torsten Van Loock, uitbater van Themacafé De Brouwketel, als kandidaten voor de eindzege, door resoluut de leiding te nemen. Benny Vermeiren van AC Lille en Marcel Kauwenberghs van TTK Boemerangske, die versterkt werden door de bekende Lilse Olympische Boogschutter Paul Vermeiren, dienden na die ronde afscheid te nemen, maar hielden er naar eigen zeggen een vriendschap voor het leven aan over, iets wat als troostprijs toch ook kan tellen.


sportieve verliezers: Benny, Paul, Filip en Marcel

De spanning steeg in de Geven en Nemen ronde, waarin Bert, Bart en Torsten hun voorsprong dienden te verdedigen. Het taktisch meesterschap van de kapitein van het team van KFC Lille, trainer Frank Belmans, zorgde echter voor een ommekeer, en zo waren het Frank en zijn vrouwelijke teamgenoten, KFC Lille jeugdcoördinator Annick Driesen-Van Den Broeck en Lilse schepen Ann Van Mechelen, die zich mochten opmaken voor de finale.


bestookt door de Beamer en net niet in de finale: Bert, Bart, Torsten en Filip

Een sterk spelende Frank en een erg geconcentreerde Ann brachten in die finale hun opdracht als eersten op indrukwekkende wijze tot een goed einde, waardoor de druk volledig op de schouders van Annick kwam te liggen, die alle ogen van een geboeid publiek op haar gericht zag. Aangemoedigd door datzelfde publiek en door de Lilse Tom Lenaerts, presentator Filip Henderieckx, bezweek Annick allerminst onder de druk en klaarde zij de klus op meesterlijke wijze. In de enorme ontlading die volgde onder het weerklinken van Queens gepaste "We are the Champions" stelden de winnaars een uiterst sympathiek gebaar door het bedrag dat zij gewonnen hadden, integraal te schenken aan de jeugdwerking van KFC Lille. Een mooi slot van een amusante avond.


They are the Champions: Ann, Filip, Frank en Annick

Langs deze weg een dikke pluim voor iedereen die zijn schouders mee onder het welslagen van dit evenement heeft gezet.
Meer foto's van dit evenement vindt u hier (met dank aan Paul Christiaensen).


Zij zorgden voor een geslaagde organisatie:
William, Luc, Frans, Iwan, Greet, Marianne, Paul, Patrick en Filip

Filip Henderieckx - Lille