Weekend Tongerlo
7-9 mei 2010

In het weekend van 7 mei 2010 trok een Lilse delegatie preminiemen, miniemen en kadetten naar Tongerlo. Er werd hen een druk, maar boeiend programma geserveerd, een beloning voor een jaar hard werken op onze groene velden.

Het begon al meteen op vrijdagavond, toen het gezelschap na een fikse wandeling door Tongerlo naar het Kuipke in Westerlo afzakte om er de confrontatie tussen VC Westerlo en Racing Genk bij te wonen. Ook al was het matchverloop niet meteen superspannend te noemen (0-3 voor de Limburgse blauw-witten), toch genoten groot en klein van dit voetbalevenement. Na een stevige wandeling terug, volgde nog wat obligate nachtelijke ambiance en toen was het na een hazeslaapje tijd voor dag 2.

Op de Tongelse Sporta velden speelden de kadetten en een gemengde ploeg van miniemen en pre-miniemen zaterdag gastheer voor bezoekers uit Tongerlo en Houtven. Tussen de wedstrijden door was er ruimte voor een foto-zoektocht en vochten onze jongens ook een technisch partijtje voetbal-volley uit. Nadien werd er een stevig potje geminigolfd, onder het goedkeurend oog van de begeleiders die zich met één Tongerlo (neen, Leffe van het vat hoef je hier niet te vragen, men zegge en schrijve trouwens uitdrukkelijk één), op het naburige terras hadden genesteld.

' s Avonds kregen jong en oud dan de kans om zich te meten in een spannende kwis. Trainers en afgevaardigden hadden zich verenigd in één team, samen goed voor zo'n 150 jaar ervaring, en werden door hun jeugdige tegenstanders min of meer opgezadeld met de ploegnaam "de 4 wijven". Daar waar iedereen (en niet het minst de 4 wijven zelf) hadden verwacht over de tegenstand heen te walsen, was dit allesbehalve een feit: Niemand minder dan gaf de 4 wijven het nakijken en rijfde de eerste plaats en de bijhorende zak Leo's binnen, een buit die trouwens broederlijk werd gedeeld met de andere kwistenbiebels..., oh pardon, kwis-teams.

Voor de volledigheid nog even de uitslag:

1 De Smurfen 93%
2 De 4 Wijven 90%
3 Welle Weten Niks
89%
4 De Rode Vuilbak 83%
5 Ploeg 5 78%
6 De Pottestampers 73%
7 Pijpers Piano's 65%

U ziet het: iedereen was er door ;-)

Dag 3 bracht de apotheose: een initiatie in het indrukwekkend hoge klimparcours op de Sporta terreinen, iets wat zeker tot de verbeelding van onze jeugdige deelnemers sprak. Nadat iedereen terug veilig met de voetjes op de grond stond, werd afgesloten met... u raadt het nooit... een partijtje voetbal, en wel op de terreinen van Immervoort.
En toen... toen waren de batterijen ongeveer leeg, en was het tijd richting huis te trekken.

Tot slot... nog enkele woordjes van dank:
- voor iedereen die zijn schouders onder de organisatie van dit weekend heeft gezet.
- voor trainers en begeleiders tijdens het weekend.
- voor onze jeugdige deelnemers met hun aanstekelijk enthousiasme en prima instelling.

Omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden: bekijk zeker ook onze indrukwekkende foto-reportage (met dank aan Paul Christiaensen).

Filip Henderieckx - Lille


De deelnemers aan het weekend in Tongerlo 2010
De afwezigen hadden ongelijk...