Valkenswaard Trophy - Preminiemen
mei 2010

Voorrondes:

14-05-2010 De Valk – Lille 3-2

Voor onze eerste match moesten onze strijders in de arena tegen De Valk. Lille begint gretig aan deze wedstrijd en in de 1ste minuut waait een eerste trap van Nick juist over het doelkader. Ook De Valk vindt de juiste afwerking nog niet na een mooi voorgebrachte hoekschop in de 2de minuut. In de 5de minuut geeft Lille een gemeten hoekschop voor maar de keeper voorkomt de 0-1 alweer. Hierop volgt een snelle uitbraak van De Valk en na wat geharrewar voor het Lilse doel beland de bal via een eigen voet in doel.(1-0) We zijn dan halfweg in de 1ste helft en de Lilse druk laat zich voelen. Herhaaldelijke doelpogingen van Bjé en Nick worden uit het doel geweerd door de Keeper van De Valk. Het is dan nog opletten voor de counters van De Valk maar deze worden telkens opgevangen door een goed spelende achterlinie. De laatste seconden van de 1ste helft tikken weg als Kieron kan doorgaan van uit de achterlinie maar de bal iets te ver doortikt tot alweer een alerte keeper.

Het fluitsignaal is nog maar net gegeven of de eerste aanval van De Val is er al en het is Niels die de bal tegen de dwarsligger werkt, die in tweede instantie in de netten kan gelegd worden. (2-0) De partij wordt geregeld ontsierd door het brutale spel van de tegenstander die elke doorbraak langs de flanken met zware “tackels” afstopt. Jens Vs moet in de 5de minuut even bekomen van zulks een ingreep. Doch onze jongens blijven er voor gaan en na de zoveelste aanval is het Thor die goed gevolgd is die de bal in de netten werkt. (2-1). Er volgen dan verschillende kansen maar het doelkader brengt meermaals redding voor De Valk. Zelfs een kopbal van Bjé die over de doellijn was wordt niet goedgekeurd. In de 14de minuut geeft Bjé een strakke trap op doel die afgeweerd wordt door de keeper maar een juist ingekomen en goed gevolgde Berre brengt de bordjes gelijk. De Valk heeft nog maar net gecenterd of de scheidsrechter kent De Valk een vrije trap toe en dit na een zeer lichte overtreding en in de 30ste minuut trapt De Valk deze perfect onder de lat en onhoudbaar voor de keeper binnen. (3-2). Er volgt dan nog een tumultueus einde met nog verschillende kansen voor Lille maar de gelijkmaker komt er niet.

Een prachtige match van onze spelers en hier zat duidelijk meer in voor Lille. Zico was mee gestart aan deze match maar al snel was duidelijk dat de barst in zin grote teen toch nog te veel last gaf en de wedstrijd moest stoppen. Als trouwe supporter moedigt hij gans het tornooi zijn team aan.

14-05-2010 Valkenswaard 2 – Lille 1-9

Sterk begin van Lille en in de 24ste minuut aanval Nick en Thor schiet in de rebound over. Nog geen minuut verder en een voorzet van Bjé langszij wordt binnengewerkt door Nick. (0-1) In de 3de minuut schiet Fré over en nog geen minuut later een prachtige uitbraak via Bjé en Nick die op de keeper besluit. Er volgen nog kansen en in de 6de minuut aanval Bjé die afgewerkt wordt (0-2). In de 8ste minuut onderschept Berre de bal en geeft die mooi in de loop van Bjé die voorzet en Nick werkt af in doel( 0-3). In de 10de minuut mooie opbouw via Wouter en Fré tot bij Bjé die de stand op 0-4 brengt. Het duurt tot de 12de minuut dat Niels een eerste bal moet pakken en dit dankzij de achterlinie Kieron – Thor – Jens M die de Valkenswaardse druk steeds afweren. In de laatste minuut aanval Bjé die de tegenstander uitkapt en de ruststand verdiend op 0-5 brengt.

De tweede helft start sterk met veel balbezit en de tegenstander wordt op zijn eigen helft gedrukt. In de 19de minuut zet Bjé voor en Wouter werkt op de lijn af (0-6). In de 6de minuut een tegenaanval Valkenswaard die de stand op 1-6 brengt. Hierop volgt een Lilse aanval vanuit het midden naar Bjé en vervolgens naar Jens VS die de stand op 1-7 brengt. In de 23ste minuut een perfect gegeven hoekschop door Jens M die door Jens VS met het hoofd in doel wordt gewerkt (1-8). Hierop volgt een aanval via een mooi doorgestoken bal naar Bjé die op de paal schiet. Nog geen minuut later schiet Jens M juist over. Even later brengt Nick mooi voor en Fré besluit juist naast. In de 12de minuut is er geharrewar voor het Valkenswaardse doel en het is Jens M die de stand op 1-9 brengt. De volgende minuten is er blijvende Lilse druk maar dit levert geen doelpunt meer op. Eindstand 1-9.

Knappe match van onze spelers en om de woorden van een Nederlandse supporter te citeren “Now jullie Belgen maken allemaal driehoekjes”. Met resultaat uiteraard.

15-05-2010 Valkenswaard 1 – Lille 2-5

Nog geen minuut ver of een doorgebroken Bjé geeft naar Nick die een strakke trap op doel geeft. De keeper lost de bal en het staat 0-1 voor Lille. In de 3de weer een mooi opgezette aanval en Jens VS werkt af in doel (0-2). In de 6de minuut tegenstoot van Valkenswaard die doorgaat langzij en mooi afwerkt (1-2). In de 7de minuut schiet Fré over. Deze actie wordt gevolgd door een doorbraak van Valkenswaard die juist naschiet. Even later volgt een sterk duel voor doel en Nick trapt de bal mooi in hoek van het doel( 1-3). In de 10de minuut sterk duel Jens M die een mooie trap op doel geeft. Een knappe save van de Valkenswaardse doelman werkt de bal in hoekschop. Er volgen nog verschillende kansen voor Lille maar het is Valkenswaard die de ruststand op 2-3 brengt.

In de eerste 6 minuten van de 2de helft drukt het Lilse team Valkenswaard op zijn eigen helft en worden verschillende doelkansen afgedwongen. In de 22ste minuut is er voorzet van Nick en Fré werkt met het hoofd af (2-4). Er volgen nog verschillende kansen en in de 12de minuut wordt een voorzet van Bjé door druk van Jens VS door een Valkenswaardse speler in eigen doel gewerkt (2-5) wat ook de eindstand is.

Sterke match met sterke duels in het middenveld. Knap gespeeld jongens.

15-05-2010 Wielsbeke 2 – Lille 0-17

Om eerst te eindigen in onze groep dienen we te winnen met een zo groot mogelijk doelpuntensaldo. Nu volgt enkel een opsomming van de kansen en doelpunten om een spelbeeld te geven van deze wedstrijd. 1ste minuut Bjé net naast. 1min30 Nick gaat door en werkt af (0-1) . 2min40 Bjé over – 3min50 Bjé zijnet – 4min50 Thor op Keeper – 5min20 Nick in doel(0-2) – 7min Fré op keeper – 7min30 Fré juist naast – 8min Fré na flater keeper 0-3 – 8min50 voorzet Bjé binnengekopt door Jens VS (0-4) – 9min30 Bjé steekt door en Fré werkt af (0-5) – 10min20 Bjé juist naast - 12min30 Bjé op doelman – 13min voorzet Jens M binnengekopt door Bjé (0-6) – 13min50 Jens M juist naast na flater keeper – 14min10 voorzet Bjé afgewerkt Nick (0-7) – 15min10 Nick op keeper

Tweede helft

5sec doorgestoken bal Nick, afgewerkt Jens VS (0-8) – 17min40 doorbraak Jens M doorsteek naar Wouter (0-9) – 19min Bjé (0-10) – 21min Jens M (0-11) – 22min30 Berre (0-12) – 23min15 Mooiste goal van het tornooi. Nick geeft van op 25 meter voor doel die door Berre van op 10m al zwevend in de lucht perfect met het hoofd in de winkelhaak wordt gewerkt(0-13) – 23min20 doorbraak Kieron (0-14) – 24min40 Kieron (0-15) – 26min10 Kieron net over – 27min30 Kieron juist naast – 28min10 Voorzet Fré in één tijd met links door Jens M in doel (0-16) – 29min40 Mooiste actie van het tornooi. Onze keeper Niels gaat door van achter en dribbelt door het middenveld en kapt 4 man uit en besluit dan net voorlangs. 30min30 Jens M (0-17)

Kruisfinales

De 2 ronde betreffen kruisfinales tussen de 1ste van poule 1 tegen de 2de van poule 2 en de 2de van poule 1 tegen de eerste van poule 2. Door het groot aantal doelpunten in onze laatste match worden we met 2 doelpunten verschil eerste en poule 2 en wordt onze tegenstander Wielsbeke 1 (2de poule 1). De andere kruisfinale wordt gespeeld tussen Engelborstel-Schulenburg(D) en De Valk.

15-05-2010 Wielsbeke 1 – Lille 1-5

Lille begint sterk en in de 1ste minuut voorzet Nick die met een volley van Bjé overgeschoten wordt. Nog geen minuut later voorzet Nick die ingekopt wordt door Bjé (0-1). In de volgende minuten belanden schoten van Nick en Bjé in het zijnet en brengt de keeper meermaals redding. In de 11de minuut voorzet Nick naar Berre die doorspeelt naar Fré die afwerkt (0-2). In de 12de minuut schiet Jens Vs op de paal. Het laatste wapenfeit van de eerste helft is voor Berre die op de Keeper schiet.

In de tweede helft bedient Jens VS Wouter die juist mist. In de 17de minuut breekt Fré door die past naar Berre. Berre geeft voor en Wouter schiet in één tijd binnen (0-3). 24ste minuut Fré geeft voor en Bjé werkt in één tijd knap af (0-4). In de 27ste minuut breekt Bjé door langs links en brengt de bal voor die afgewerkt wordt door Wouter (0-5). Er volgen dan nog enkele kansen maar het is Wielsbeke die nog een mooie doorbreek forceert en de eindstand op 1-5 brengt.

15-05-2010 Engelborstel-Schulenburg(D) – De Valk

Deze kruisfinale wordt na een stevige partij nipt gewonnen door De Valk die onze tegenstander wordt in de Finale.

FINALE

Deze finale wordt bijgewoond door een groot aantal Lilse supporters en onze andere aanwezige ploegen. Ondertussen zijn onze préminiemen verbroederd met het Duitse Engelborstel-Schulenburg die luidkeels zullen mee supporteren voor Lille. Zelfs de sympathie van Valkenswaard en Wielsbeke gaat uit naar Lille. Het beloofd hier werkelijke een apotheose te worden

15-05-2010 Finale De Valk – Lille 3-5

In deze finale is Lille uit op een sportieve revanche na het verlies in de 1ste match van het Nederlandse De Valk. In de 2de minuut geeft Bjé de bal voor. De keeper lost de bal en de goed gevolgde Fré brengt de stand op 0-1. Nog geen 2 minuten later volgt een strakke trap van Nick die op de keeper besluit. In de 7de minuut hoekschop Lille Jens tot bij Bjé en het staat 0-2. In de 8ste minuut gaat Bjé door in het middenveld en geeft door aan Bjé die de stand op 0-3 brengt. Even later is er een hoekschop van De Valk die afgewerkt wordt (1-3). In de 11de minuut knappe redding van Niels op een hoekschop van De Valk. Hierop volgt een nieuwe hoekschop die op de paal uiteenspat. In de 12de minuut doorbraak Thor die doorgeeft aan Nick. Nick speelt Fré aan die op de keeper besluit. De hierop volgende hoekschop wordt door Nick in doel gewerkt (1-4). Het laatste wapenfeit van de eerste helft is voor De Valk met een vrije trap die juist over de lat scheert.

Alvorens de 2de helft te beginnen doen onze préminiemen teken naar onze supporters om nog luider te zingen en aan te moedigen. Nog nooit gezien.

Bij aanvang van de 2de helft is het Nick die met een knappe trap juist voorbij de kruising schiet. Even later is er een aanval van De Valk en Niels red. In de 18de minuut aanval De Valk langs rechts en Jens M komt te laat in. Penalty omgezet door De Valk(2-4) Even later gaat Jens Vs door langs links die zwaar wordt onderuit gehaald. In de 22ste minuut knappe trap De Valk die gelukkig juist over scheert. De volgende minuten zijn er nog kansen voor Fré en Bjé. In de 28ste minuut breekt De Valk door maar Niels brengt redding. In de 29ste minuut fout op Bjé. Bjé geeft deze vrije trap die over gekopt wordt door Nick. In de 30ste minuut speelt Kieron de vrijstaande Bjé aan die de stand op 2-5 brengt. In de 31ste minuut is er nog een hoekschop voor De Valk die binnengewerkt wordt 3-5. In de 33ste fluit de scheidsrechter de partij af en het is Lille die de finale wint met 3-5.

Een knappe wedstrijd en sportieve revanche van onze préminiemen die dit tornooi verdiend hebben gewonnen.

Proficiat aan onze spelertjes Niels, Kieron, Thor, Berre, Nick, Bjé, Fré, Jens VS, Jens M, Zico, Wouter en hun trainer Bob voor deze schitterende prestatie en knappe voetbal.

Eveneens bedanken wij de supporters voor hun grote opkomst en luide aanmoedigingen die onze spelers tot een zo mooie prestatie hebben bewogen.

Eveneens een woordje dank aan KFC Lille en meerbepaald en William en zijn team voor de prachtige organisatie.


Uw begeleiders

Iwan Mertens, Eddy Verlinden en Erwin Vekemans