Jeugddag KFC Lille 11/11/2010
Duiveltjes - U8 15.15u KFC Lille C - K. Noordstar VV 2-7

Vanuit Noorderwijk bereikte ons volgend verslagje van de wedstrijd van de Duiveltjes C op onze jeugddag.

Geen voetbal dit weekend door de overvloedige regen. Toch hebben onze jonge snaken deze week een wedstrijd afgewerkt. Onze duiveltjes werden uitgenodigd voor een wedstrijd te spelen tegen hun collega’s van Kfc Lille. Donderdag 11 november was dan wel een feestdag, onze jongens moesten echter het gure weer trotseren (regen en wind). Doch kon trainer Wim Meir rekenen op zijn voltallige spelerskern om de klus te klaren.

Gezien de barre weersomstandigheden, werd de wedstrijd afgewerkt in 2 keer 12,5 minuten, in plaats van de gebruikelijke 2 keer 25 minuten. Het voetbalveld, dat al verschillende wedstrijden had moeten verwerken, was herschapen in klein zwembad. Dat kon onze jongens echter niet deren, en namen meteen na het eeste fluitsignaal het heft in handen. Na enkele minuten stond het al 0-2 voor Noordstar, doelpunten op naam van Robbe Torfs. Toch konden de gastheren van Lille er enkele malen goed uitkomen en wisten het Noordstar doel te bestoken. Ferre moest redding brengen met zijn vingertoppen, en een hoekschop toestaan. Het was al snel duidelijk dat de ploeg die zich het beste zou aanpassen aan het verzopen veld, de wedstrijd naar zich toe zou trekken. En dat was Noordstar. Het werd 0-3, Bas kon een bal die centraal voor het doel werd gedropt binnen tikken. Even later kon Robbe z’n hattrick scoren, op assist van Emiel. Op een van de corners die Lille afdwong kon Sander de bal bemachtingen, speelde deze door tot ban Robbe, die op zijn beurt de mee opkomende Bas bediende die simpel zijn 2de doelpunt maakte. De bordjes wezen toen al 0-5 voor Noodstar. Nog voor rust kon Lille een tegendoelpunt maken en zo was de ruststand 1-5.

De 2de periode werd onmiddellijk aangevat zonder de kleedkamers op te zoeken. De geelzwarten uit Lille (wel verscholen onder het regenvestje) gingen op hun elan verder en verkleinde de kloof tot 2-5. Dichter lieten onze Noordstarboys de jongens van Lille niet terugkomen. Het was Len, die zich helemaal in zijn sas voelde op dit ondergeregend veld, die de score nog vergrootte met 2 doelpunten, eindstand 2-7. De alweer talrijk meegereisde supporters konden met een overwinning terug naar huis.

Volgende spelers zorgden voor deze overwinning: Ferre Van roey, Emiel Meir, Bas Buts, Sander Haeverans, Rik Budts, Brick Cornelis, Joren Van Rooy, cis Michielsen, len Janssens en Robbe Torfs.

Jef Haeverans - Morkhoven