Za 29/11/2014 20:00
Eerste Elftal - KFC ANTONIA 1-0

Het Eerste Elftal heeft de 3 punten aan de Balsakker gehouden tegen Antonia en daarmee de ambitie van zijn trainer ("7 op 9 voor de winterstop") alvast gedeeltelijk ingevuld.
Geel-Zwart ging snel en snedig van start en drukte Antonia in het openingskwartier volledig op de eigen helft. Dat resulteerde in een aantal kansen die echter niet werden verzilverd. Zo knalde Hangisi op een inzenden van Ocak van dichtbij over en ook bij een tweetal andere pogingen van de spits ging de bal niet tegen de netten. De bezoekers brachten gaandeweg meer evenwicht in de partij, begonnen ook af en toe op te duiken voor de Lilse kooi en dreigden met een aantal hoekschoppen. Tegelijkertijd verdween de schwung en beweeglijkheid wat uit het Lilse spel. Op het half uur noteerde we toch nog een knap opgezette Lilse aanval met heel wat ééntijdsvoetbal: de uiteindelijke schicht van Chida in de korte hoek werd door Van Nooten gered. Ruststand: 0-0.
Geel-Zwart kreeg meteen na rust een goede kans om de score toch te openen: Na goed voorbereidend werk van de snelle De Cnaep mikte Mertens een vrije schietkans over doel. Aan de overzijde toonde De Pooter een vijftal minuten later zijn opportunistische karakter: Een uithaal vanuit het niets ging maar net voorlangs. Lille probeerde nu toch opnieuw door te drukken, en daarbij kookten de potjes langs weerszijden even over. Het Lilse initiatief kende succes toen een uithaal van Ocak afweek op Hangisi en een bezoekende verdediger: 1-0! Met nog een klein half uur op de klok leek de leidersploeg zijn schaapjes op het droge te hebben: De bezoekende trainer De Ceuster herschikte zijn team met het oog op een slotoffensief, maar dat maakte aanvankelijk niet meteen indruk op de Lilse elf. Toch bleef het met die krappe voorsprong een linke boel, dat bewees bijvoorbeeld een schot van Snelders dat maar net naast ging. Vijf minuten voor tijd kwam Geel-Zwart zelfs zeer goed weg toen de moeilijk bespeelbare De Pooter van dichtbij kon uithalen en De Winter (foto) diende uit te pakken met een knappe redding. Luttele minuten later kroop Lille opnieuw door het oog van de naald, toen een kopbal van de bezoekers nipt naast ging. Door het offensief van de bezoekers kon Geel-Zwart ook zelf op counter nog een aantal mogelijkheden creëren. De beste kans kwam er zo in de slotminuten voor Ocak die op aangeven van Chida alleen op Van Nooten kon afgaan: De Lilse nummer 10 zijn zag zijn lob over de doelman echter naast gaan. Op een botsende bal van De Pooter moest De Winter nog één keer zijn kunnen tonen en toen klonk het verlossende eindsignaal en was de buit binnen.

Filip Henderieckx - Lille
Eerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 30/11/2014 8:30:20 V02.10