Za 29/08/2015 20:00
Eerste Elftal - WIJGMAAL 0-0

Het Eerste Elftal heeft een punt thuis gehouden na opnieuw een scoreloos gelijkspel tegen de reeksgenoten van Olympia Wijgmaal.
De bezoekers kwamen in het eerste kwartier het best uit de verf maar buiten een scrimmage in de 16 na een hoekschop leverde dat niet meteen gevaar op. Geel-Zwart herstelde langzamerhand het evenwicht en we zagen een poging van Ven maar net naast gaan. Even later was er opnieuw een Lilse kans toen Chida op de counter kon worden gelanceerd, maar de Lilse spits mikte over. Wijgmaal reageerde meteen met een vlam in het zijnet, waarna ook Chida zijn uithaal in het zijnet zag belanden. Vlak voor rust noteerden we nog een kopbalpoging van Wijgmaal die maar nipt naast ging en zo gingen we met een 0-0 de rust in.
Na de koffie pakten de bezoekers uit met een schot dat maar nipt naast ging, een voorbode van de sterke tweede helft die de blauwhemden op de mat zouden leggen. Een hard werkend Lille geraakte maar sporadisch onder de druk uit en de kansen vielen vooral aan Wijgmaalse kant te noteren: Zo kwam Lille goed weg toen een scherpe voorzet niet goed geraakt kon worden en even later kon De Winter een poging na hoekschop maar net tegen de lat getikt krijgen. De blauwe aanvalsgolven bleven komen maar gelukkig stond het vizier van de bezoekers niet echt scherp afgesteld: Twee open kansen belandden respectievelijk op het B-terrein en pal in de armen van De Winter. In het slot van de wedstrijd kreeg Lille toch nog een mogelijkheid tot scoren toen Ebobo op links werd weggestuurd en de bal voor bracht: Niels Verwimp, die er een indrukwekkende spurt had opzitten, kon de bal echter niet vol met het hoofd raken, anders had de reporter van dienst moeten uitpakken met het gezegde “op een diefje”. We houden het dus op "een gevleide puntendeling" tegen een zeer sterke tegenstander.
Voor Lille speelden De Winter, Verwimp S, Appeltans, De Backer, Chida (77' Ebobo), Ven, Mombers, Van Oppens, Verwimp N, Wall en Hertogs.

Filip Henderieckx
Eerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 30/08/2015 9:28:53 V02.12