Za 28/10/2017 20:00
Eerste Elftal - Kontich A 2-1

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd tussen het Eerste Elftal en Kontich kwam op naam van Van Mierlo die vanuit de tweede lijn over mikte. Geel-Zwart had licht overwicht in het spel maar het kwam verder amper tot voldragen aanvallen in een kansenarme eerste helft. Na een goede twintig minuten lanceerde Delen met een knappe doorsteekpass dan toch eens een goede Lilse aanvalspoging en Asubonteng kon de daaropvolgende afvallende bal tegen de netten jagen (1-0). Kontich reageerde meteen met twee scherpe ballen voorlangs waar niemand zijn voet kon tegen zetten, maar voor de rest vielen er ondanks aandringen van de bezoekers nauwelijks kansen te noteren.
Na de koffie verzuimde Lille aanvankelijk om verder uit te lopen: Delen zette Van Mierlo uitstekend op weg richting doel maar Verheyen won simpel het pleit. Even later noteerden we een veelbelovende counter maar de laatste pass van Delen op de mee opgerukte Asobonteng miste precisie. De 1-0 bleef dus op het bord en met die krappe voorsprong bleef de intensiteit van de wedstrijd erg hoog. Beide teams bleven het echter moeilijk hebben om de nodige kansen bijeen te voetballen, daarvoor werd er dikwijls te slordig geacteerd. Het was wachten op een invalbeurt van de weder optredende Gerritsen om daar verandering in te brengen: de Lilse spits besloot eerst nog nipt naast, maar draaide zich even later goed vrij in de 16 en zette met een sluwe pass Owusu daarna op weg naar de 2-0. Geel-Zwart sprong vervolgens opnieuw slecht om met een goede counter mogelijkheid en kon even later rekenen op een uitstekende reflex van De Winter om de 0 op het bord te houden. De Lilse goalie moest zich in de daaropvolgende hoekschop wel gewonnen geven op een hard schot van dichtbij en zo was het nog even bibberen bij het slotoffensief van de bezoekers die hun voltallige luchtmacht nog in de strijd gooiden, maar zonder resultaat.
Het Eerste Elftal sluit zo de eerste periode af op een tweede plaats achter Lyra dat met de zege ging lopen bij de buren uit Vorselaar.

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 28/10/2017 22:26:08 V02.14