Za 13/01/2018 20:00
Eerste Elftal - Witgoor 2-1

Het Eerste Elftal kwam tegen het vierde gerangschikte Witgoor Dessel vroeg op voorsprong toen Gerritsen een fraaie combinatie koelbloedig kon afwerken (1-0). De dwarsligger voorkwam even later dat die voorsprong verdubbeld werd bij een vrije trap, maar ook de bezoekers slaagden er in het kader te viseren vanuit zo’n stilstaande fase. Even voor rust diende De Winter een plotse uithaal in de draai met een knappe save te neutraliseren. Een snelle counter die daarop volgde stelde Gerritsen in staat om alleen op de doelman af te gaan: De Lilse spits omzeilde die laatste klip met verve en legde de 2-0 beheerst in het mandje. Gerritsen krulde vlak voor affluiten de bal nog richting winkelhaak, maar Van Staay pakte op zijn beurt uit met een knappe redding. Ruststand: 2-0.
Na de koffie bleef Lille de bedrijvigste ploeg en leek er aanvankelijk weinig aan de hand: Een aangeschoten handsbal in de Lilse 16 meter bleek echter een kantelpunt: Janssen faalde niet vanop de stip en zo stond het 2-1. Geel-Zwart reageerde dan wel meteen via een flitsende aanval (de afwerking bleek te slap), maar moest toen vaststellen dat de bezoekers met meer en meer nadruk op zoek gingen naar de gelijkmaker. Witgoor kwam ook dicht bij toen een scherp inzenden werd verstuurd voor de Lilse doelmond, maar Van Beers kon op spectaculaire wijze nog net de Lilse meubelen redden. Aan de overkant kreeg Delen nog een kans in geschenkverpakking aangeboden na bezoekend balverlies, maar de Lilse youngster kon uiteindelijk niet besluiten. Ook Owusu kreeg in het absolute slot nog een scoringskans, maar hij besloot dan weer onbesuisd over.
Het bleef zo bij 2-1 en het Eerste Elftal zet op die manier 2018 prima in met een 6 op 6. Uitkijken nu wat het duel tussen de nummers 1 en 2 vanmiddag oplevert. Geel-Zwart heeft in elk geval zijn derde plaats verstevigd.

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 14/01/2018 9:06:05 V02.14