Za 17/02/2018 20:00
Eerste Elftal - Berg en Dal 3-0

Het Eerste Elftal recupereerde in het treffen tegen Berg en Dal opnieuw wat spelers, waardoor trainer Vloemans min of meer terug met zijn type elftal kon aantreden. Dat belette de bezoekers echter niet om resoluut de wedstrijd in handen te nemen en via de flanken regelmatig voor serieus gevaar te zorgen. Geel-Zwart kon echter rekenen op een uitstekende De Winter die zijn team in de Berg en Dalse aanvangsstorm meerdere keren overeind hield en onder andere Van Elven een aantal keer het scoren kon beletten. Trainer Vloemans besloot daardoor halfweg de eerste helft tot een kleine herschikking op het middenveld, waardoor de partij terug in evenwicht kwam, zonder dat er verder nog grote kansen te noteren viel. Met de 0-0 ruststand kon Geel-Zwart meer dan tevreden zijn.
Na de koffie, leek Geel-Zwart een metamorfose ondergaan te hebben en toonde het elftal een heel ander gelaat: Lille pakte de wedstrijd volledig in handen en toen thuisploeg en bezoekers verwachtten dat een flagrante handsspel in de bezoekende 16 tot een penalty zou leiden, maar ref Van Reeth toch niet floot, maakte Gerritsen van de verwarring gebruik om de score te openen: 1-0. Tien minuten later legde Van Reeth de bal wel op de stip, toen diezelfde Gerritsen werd neergetrokken in de 16. Swerts knalde hard en secuur in de hoek waar Kenens ook tevergeefs naartoe was gedoken en zo stond het 2-0 met nog een klein half uur te spelen. De boeken gingen tien minuten voor tijd helemaal dicht, toen Vervoort diep werd gestuurd en zich goed kon doorzetten op de flank: Zijn voorzet belandde uiteindelijk bij Delen die zich goed vrij draaide en knap binnen schoot: 3-0. In de slotminuten liet Geel-Zwart nog een aantal goede mogelijkheden op counter liggen, zodat een nog hogere score er niet meer kwam, iets wat gezien de goede start van de bezoekers ook overdreven zou geweest zijn.
Met deze zege, verankert Lille zich steviger in de top 3, die nu wel quasi definitief vast lijkt te liggen. De onderlinge verhoudingen blijven echter dezelfde want ook Racing Mechelen (0-1 bij Oppuurs) en Lyra (0-2 bij Antonia) wonnen zaterdagavond hun wedstrijd.

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 18/02/2018 13:42:11 V02.14