Zo 29/04/2018 15:00
Eerste Elftal - RC Mechelen 0-2

Er stond buiten de eer niets meer op het spel in het prestige duel tegen het gerenommeerde KRC Mechelen dat vooral in de jaren 50 furore maakte op het hoogste Belgische toneel. Beide elftallen kenden sinds vorige speeldag hun definitieve plaats in het klassement (plaatsen 2 en 3) en mogen zich beiden opmaken voor de provinciale eindronde.
De bezoekers toonden in het aanvangskwartier het meeste initiatief en een eerste grote kans werd door Huysmans maar nipt over gemikt. Lille stelde daar een doelpoging van Delen tegenover na voorafgaand goed samenspel met Owusu en Gerritsen, maar de Lilse youngster besloot te overhaast hoog over. De bezoekers kregen op hun beurt opnieuw twee goede mogelijkheden om de score te openen: Bij een eerste poging werd het finale schot volledig gerateerd, terwijl Huysmans een halve omhaal hoog over de kooi van De Winter joeg. Ook Geel-Zwart kon aanspraak maken op een openingstreffer: Zo mikte Gerritsen op aangeven van Kocak de bal nipt boven de kruising met het hoofd en even later ondernam diezelfde Gerritsen een goede poging op hoekschop, maar Ledent stond pal. Even voor rust viel het doelpunt dan toch: Luckermans verraste De Winter met een knal vanuit het middenveld: 0-1, wat meteen de ruststand was.
In een poging om iets aan die achterstand te doen, zorgde Lille voor het eerste gevaar via een vrije trap van Oteng. De stevig duellerende bezoekers lieten zich echter niet pramen en Petersen diende zich spectaculair voor de bal te gooien om de 0-2 te voorkomen. Die 0-2 kwam er toch: Bij een snelle counter van de bezoekers, kon Huysmans in stelling gebracht worden: De Mechelse spits leek zijn schot te rateren al dan niet ten gevolge van een ingreep van de Lilse verdediging: Ref Achagui Abdeslem besloot in elk geval de bal op de stip te leggen en Luckermans zorgde met zijn tweede van de middag voor de 0-2. Trainer Vloemans bracht Reijnen en Mintjens in de plaats van Van Beers en Swerts (die reeds geel had gepakt) en Lille begon aan een soort slotoffensief: Delen werd op recht weggestuurd en leverde een strakke voorzet af die Owusu onbegrijpelijk naast besloot voor open doel. Diezelfde Owusu werkte zich even later prima los in de 16 en haalde spectaculair uit, maar Ledent liet zich niet op een foutje betrappen. Ook Gerritsen kreeg ten slotte nog een prima mogelijkheid om tegen te prikken op een voorzet van Owusu, maar scoren zat er vandaag blijkbaar niet in voor Geel-Zwart.
Het bleef zo bij 0-2 voor de bezoekers. Hopelijk lukt het scoren volgende week beter tegen Berg en Dal als het echt om de knikkers gaat!

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 30/04/2018 10:53:36 V02.14