Za 08/12/2018 20:00
Eerste Elftal - DUFFEL 2-0

Het Eerste Elftal is er eindelijk nog eens in geslaagd om een driepunter te pakken. Dat lag enigszins in de lijn der verwachting, want de tegenstander van afgelopen weekend, Duffel, had de twijfelachtige eer de rode lantaarn in Eerste Provinciale te dragen.
Geholpen door een stevige rugwind was het Geel-Zwart dat in de eerste helft de meeste drang naar voor etaleerde en dat rendeerde rond de twintigste minuut: Bij een hoekschop kreeg Gerritsen het openingsdoelpunt op een schoteltje aangeboden, toen de Duffelse defensie de bal niet weggewerkt kreeg en hem panklaar legde voor de Lilse spits die van dichtbij niet kon missen: 1-0. Even later pakten Gerritsen en D’Huyvetter op links uit met knap samenspel en op de daaropvolgende voorzet scheerde Owusu de Duffelse deklat. Vlak voor rust, op een ideaal moment, was het dan toch opnieuw raak: Owusu zette op rechts gezwind zijn man in de wind en zijn voorzet werd door Gerritsen met een subtiele baltoets in doel gedevieerd (2-0).
In de tweede helft leek er initieel weinig aan de hand voor Lille dat echter gaandeweg meer en meer het initiatief aan de bezoekers liet. Op het uur resulteerde dat in een paar Duffelse doelpogingen waarop Goris goed plat ging. Daarmee was het vet echter van de soep: De onmondige bezoekers wisten met hun balbezit weinig aan te vangen, terwijl de pogingen tot counter door Geel-Zwart nauwelijks tot kansen leidden, waardoor de wedstrijd langzaam dood bloedde.
Lille mag zo eindelijk nog eens 3 punten op het conto zetten. Tegen Kontich zullen de zeilen echter bijgezet moeten worden om dat kunststukje nog eens te herhalen.

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 9/12/2018 13:21:25 V02.14