Za 12/10/2019 20:00
Eerste Elftal - Ternesse A 4-1

In het treffen tussen het Eerste Elftal en Ternesse duurde het ongeveer een kwartier eer er voor de eerste keer animo te beleven viel: Trenson zag zijn poging van op afstand op de dwarsligger belanden en onderstreepte zo het lichte overwicht van Geel-Zwart. Even later kreeg ook Gerritsen een kans om op doel te besluiten maar een bezoekende verdediger wist zich gepast in de baan van de bal te gooien. Delen probeerde het ook een keertje van op afstand maar zijn strak schot zoefde over en zo stond het na een half uur nog steeds 0-0. De bezoekers vielen van hun kant vlug met 10: Snoeys pakte zijn tweede geel na een ingreep op Brouwers en mocht gaan douchen. Gek genoeg was het van dan af Ternesse dat zich het gevaarlijkst toonde: De Winter kon een poging van op afstand in hoekschop weren en diende even later opnieuw een knappe parade uit de mouw te schudden op een hard schot uit de tweede lijn. De Lilse goalie moest zich kort voor rust dan toch gewonnen geven: In eerste instantie toonde hij zich paraat op een listige vrije trap van Verhoeven, maar Muyshondt was goed gevolgd en kon ongehinderd binnen leggen (0-1).
Geel-Zwart kreeg meteen een fikse waarschuwing bij het begin van de tweede helft: Zakaria, de vinnig pocket spits van de bezoekers waar de Lilse verdediging maar moeilijk greep op kreeg, trof onmiddellijk de lat na een flitsende actie. Aan de overkant kende Lille dan weer wel geluk toen scheidsrechter Dens de bal op de stip legde na onvrijwillig maar duidelijk handsspel in de bezoekende 16: Mac-Donald liet doelman Goris kansloos (1-1). Nog geen tien minuten later stond de Lilse aanvaller terug op de goede plek bij een hoekschop: Aan de tweede paal wist hij Goris opnieuw te vloeren (2-1). Brouwers deed even later de boeken van de bezoekers helemaal toe en zorgde voor de 3-1. Tussendoor diende De Winter nog eens alert te reageren op een poging van de immer gevaarlijke Verhoeven. De Lilse doelman deed dat met verve door de bal plukvast en met stijl onschadelijk te maken, een bekroning van een sterke wedstrijd. In het slot wist Delen de score nog verder uit te diepen: de rechtsachter werd diep gestuurd, ontweek een stevige tackle en werkte prima af: 4-1, meteen de eindstand in deze partij, want een huizenhoge kopkans werd meteen daarna door de bezoekers nog gemist. Een lichtjes opgenaaide Zakaria pakte nog onnodig zijn tweede geel en zo eindigden de bezoekers de wedstrijd met 9 en was de buit definitief binnen.
Het Eerste Elftal blijft zo in het zog van leider De Kempen dat met spectaculaire 4-6 cijfers de winst pakte bij Zoersel. Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar het 4de gerangschikte RC Mechelen dat dit weekend stevig uitpakte bij Oppuurs (1-6).

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 13/10/2019 18:48:29 V02.15.01