Za 04/01/2020 20:00
Eerste Elftal - De Kempen A 4-1

Er was veel volk opgedoken aan de Balsakker voor de veelbelovende affiche tussen het Eerste Elftal en De Kempen, respectievelijk de eerste en de tweede in het klassement in eerste provinciale Antwerpen.
KFC Lille, voor de gelegenheid in het wit, opende meteen de debatten met een eerste schuchtere poging van Maico Gerritsen na 2 minuten. Diezelfde Gerritsen wist zich even later goed door te zetten op links en na zijn prima voorzet bewees de wederoptredende Sherjill MacDonald nog steeds een neus voor doelpunten te bezitten en hing de 1-0 al na 5 minuten tegen de touwen. Met een subtiele deviatie zette MacDonald op zijn beurt een paar minuten later Sander Delen op weg naar doel, maar die zag zijn opportunistische boogbal over zeilen. Gaandeweg probeerden de bezoekers het evenwicht te herstellen en bij een poging van op afstand zorgden ook zij een enkele keer voor gevaar: de bal schampte echter de deklat. De geelhemden slaagden er verder niet in De Winter aan het werk te zetten en bovendien gaf hun drang naar voor Lille de gelegenheid om een aantal keer scherp te counteren, maar meer dan een resem hoekschoppen leverde dat niet meteen op. We noteerden in de eerste helft nog een drietal goede Lilse mogelijkheden: Delen mikte op het half uur een snelle Lilse aanval in 1 tijd naast, MacDonald wist de vuisten van Verheyen nog een keertje op de proef te stellen en ook Gerritsen ging nog een keertje vol zijn kans al was afleggen in zijn geval waarschijnlijk een betere optie geweest. De Kempen stelde hier enkel nog een vrije trap op een mooie plek tegenover die simpelweg in de muur belandde. De Lilse 1-0 voorsprong was kortom meer dan verdiend en zelfs nog zuinig te noemen bij de rust.
Wie verwacht had dat de bezoekers na rust een stevig aanvalsoffensief zouden opzetten en de topper op die manier volledig zou ontvlammen, kwam bedrogen uit. Een dominant Lille wist De Kempen immers binnen de 10 minuten volledig tegen het canvas te meppen. Het begon met een harde, lage schuiver van Delen in de verste benedenhoek die de 2-0 op het bord zette. Diezelfde Delen wist binnen de 3 minuten opnieuw te scoren nadat Gerritsen op links met een knappe versnelling en dito voorzet uitpakte: 3-0. Gerritsen deed dat kunststukje luttele minuten later nog eens netjes over en ditmaal was het Willem Brouwers die de trekker overhaalde: 4-0 en de wedstrijd meteen helemaal gespeeld! Lille bleef heer en meester en zette zijn overwicht extra in de verf met een poging vanop afstand van Gianni Marien en met kopbalpogingen van Delen en MacDonald. Een opzittende Delen wist verder net niet te profiteren van het wegglijden van Verheyen om een hattrick in de boeken te schrijven. De bezoekers wisten ondanks de overmacht, toch nog een keertje hun klasse te tonen, al hadden ze daar Lilse hulp voor nodig: Na nonchalant Lilse balverlies op het middenveld, ging de bal razendsnel van voet tot voet en wist Van den Putte de bal mooi tegen de netten te krullen met nog een kwartier op de klok (4-1). Heel even leek er nog een slotoffensiefje in de maak en was er nog wat dreiging voor de kooi van De Winter, maar Lille nam vrij snel terug de controle in handen en kreeg nog extra kansen om de score verder op te drijven: Een jagende Gerritsen was er dicht bij en Marien mikte een mooie aflegger van Delen over. Ook D’Huyvetter ondernam nog een finale koppoging vanuit een scherpe hoek, maar zonder succes.
Een meer dan verdiende en duidelijk afgetekende 4-1 overwinning was dus het eindresultaat in een overigens bijzonder faire topper die de verwachtingen voor de neutrale toeschouwer misschien niet helemaal wist in te lossen. Daarvoor toonde Lille in dit specifieke treffen teveel meesterschap ten opzichte van het bezoekende elftal, dat ongetwijfeld te lijden had van de afwezigheid van een aantal sterkhouders.
Onnodig te zeggen dat Geel-Zwart met dit resultaat een uitstekende zaak doet in het klassement. Het telt ondertussen 6 punten voorsprong op De Kempen en ziet nu Berlaar Heikant, dat in de slotminuut won bij Oppuurs, als tweede gerangschikte achter zich op 5 punten. En laat Heikant nu net de tegenstander zijn van volgende week! Afspraak dus op zondag 12 januari om 14u30 aan de Melkouwensteenweg in Berlaar voor een nieuwe kraker in de kop van het klassement!

Filip HenderieckxEerste Elftal

© :::Filip Henderieckx::: 5/01/2020 21:17:08 V02.15.01