Za 03/10/2020 15:00
Reserven B - B.S.K. Retie B 5-2

De Gewestelijke Reserven begonnen aardig aan de wedstrijd tegen Retie en leken de teugels in handen te hebben maar de bezoekers toonden zich meesters in efficientie. Zo gaf de Lilse verdediging op het kwartier iets te veel vrijgeleide aan de rood-gelen en de 0-1 was een feit. Nog geen minuut later zette de geslepen Dijckmans met een subtiele deviatie van de bal na een vrije trap de 0-2 op het bord. Onze jongens lieten zich daar echter niet door van de wijs brengen en namen het heft terug resoluut in handen: Vissers, Willems en Vekemans zetten doelman Van Steenbergen meteen een aantal keer stevig aan het werk maar het was wachten tot de onvermijdelijke Vanhees zijn hoofd een keer stevig tegen de bal kon plaatsen op een prima aangesneden hoekschop van Willems om de 1-2 te vieren. Diezelfde Vanhees werd even later in de 16 tegen de grond geduwd en de scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip: Vissers liet zich niet van de wijs brengen door het protest van de bezoekers en bracht de bordjes verdiend in evenwicht (2-2).
Lille trok het laken helemaal naar zich toe in de tweede helft: Op een Lilse vrije trap sommeerde doelman Van Steenbergen luidkeels zijn verdediging de bal te laten en zo viel die pardoes in de voeten van de vrijstaande Van Tichelt die in een interview achteraf zijn doelpunt als "magnifiek" bestempelde. Retie reageerde met een huizenhoge kopkans voor Dijckmans die gelukkig gemist werd. Een kwartier voor tijd omspeelde Vekemans mooi zijn man op de rechterflank om de bal vervolgens met rechts (jawel, beste lezers, met rechts!) in doel te schuiven (4-2). Op aangeven van Maes pakte Breugelmans J. vervolgens nog uit met een indrukwekkende infiltratie en dito doelpunt (5-2) waarna zijn broer Breugelmans T. een derde treffer van de bezoekers met een knappe reflex wist te verhinderen.
Verdiende overwinning dus voor onze geelhemden die een 0-2 achterstand wisten om te ombuigen in overtuigende 5-2 eindstand en daarmee voor een 7 op 9 zorgen in de laatste 3 wedstrijden. De toekomst van de herboren Gewestelijke Reserven ziet er rooskleurig uit!

Filip HenderieckxReserven B

© :::Filip Henderieckx::: 4/10/2020 12:04:14 V02.16.00