Alle informatie over onze jeugdploegen vindt u op www.jovl.be

KFC Lille laatste nieuws

(laatst gewijzigd op Zaterdag 18/4/2020 13:33)
   
Vrijdag 17-04-2020
(FH)
Het is ondertussen meer dan een maand geleden dat de wereldgezondheidscrisis ook in ons land toesloeg en onder andere een abrupt einde maakte aan het uitoefenen van onze favoriete sport. Wanneer en hoe aan deze situatie een einde zal komen is voorlopig koffiedik kijken. Feit is wel dat we allen samen de gedeelde verantwoordelijkheid hebben om dit virus te bestrijden door de richtlijnen van de overheid goed te volgen. KFC Lille wenst al zijn leden en sympathisanten alvast veel positief doorzettingsvermogen en hoopt dat iedereen samen met zijn familie en vrienden in goede gezondheid deze periode mag doorkomen.
Stay safe!


Zondag 12-04-2020
(FH)
Vanuit Voetbal Vlaanderen wordt elke club die op provinciaal niveau wil spelen, elke 3 jaar onderworpen aan een zeer uitgebreide audit door Doublepass. Die procedure neemt alle facetten van de club nauwgezet onder de loep, met de bedoeling de jeugdopleiding aan een aantal objectieve parameters af te toetsen. In december, januari en februari spendeerde ons auditteam heel wat uren om dat traject te doorlopen. De auditeur was kritisch op sommige punten maar zeker ook heel positief over heel veel andere onderwerpen, voldoende om een gunstig eindresultaat te verkrijgen.
De toekenning van een provinciale jeugdlicentie door Voetbal Vlaanderen is dus een feit. Zo kunnen we ook in het seizoen 2020-2021 weer van provinciaal voetbal genieten.
Meer info vindt u in de bijlage.


Vrijdag 27-03-2020
(FH)
De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van ons Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) kwam op 27 maart virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.
De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.
De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal.
En van de gevolgen is dat het Eerste Elftal op 27 maart in de namiddag definitief tot kampioen is gekroond! Een beloning van een jaar hard werken door bestuur, trainers, entourage en spelers met de onvoorwaardelijke steun van onze trouwe supporters. Ondanks het feit dat de competitie niet volledig kon afgewerkt worden, mag deze titel zeker verdiend genoemd worden! Met nog 4 wedstrijden te gaan, had Geel-Zwart immers een voorsprong van 7 punten bijeen gevoetbald op eerste achtervolger Racing Mechelen, en je moest al een bijzonder pessimistisch karakter hebben om nog te vrezen dat de titel er niet van zou komen.
In de huidige vreemde omstandigheden gaat het behalen van die titel uiteraard met minder feestgedruis gepaard dan gewenst. Het belangrijkste is nu uiteraard om iedereen veilig en gezond door deze moeilijke periode te loodsen, een verantwoordelijkheid die we allemaal samen dragen, en dan zal er zeker later nog op geklonken kunnen worden.
Laat ons als sympathisanten en leden van KFC Lille ondertussen "in ons eigen kot" genieten van dit succes!


Donderdag 19-03-2020
(FH)
De corona crisiscel waarin alle entiteiten van het voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), heeft op 19 maart een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken: Het orgaan heeft beslist om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario's met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in Belgie de komende weken zal evolueren.
Bekijk ook zeker de link in bijlage.


Donderdag 12-03-2020
(FH)
Het nieuws heeft jullie ondertussen mogelijk ook al via andere kanalen bereikt. Het bestuur zal de problematiek verder bespreken, maar het is duidelijk dat we hier de richtlijnen vanuit de overheid en Voetbal Vlaanderen zullen volgen.
Alleszins zullen alle trainingen en wedstrijden voor jeugd- en senioren, inclusief het eerste elftal, worden afgelast tot nader order! Voorlopig is dit tot 31 maart.
Er is tevens beslist om de fuif op 28 maart in de kantine van KFC Lille te annuleren.
Bekijk ook zeker de link in bijlage.


meer nieuws