datum
uur
wedstrijd
uitslag
Za 23/09/2017
20:00
Eerste Elftal - Antonia A
Do 21/09/2017
20:00
Prov Reserven - Merksplas A
Za 23/09/2017
15:00
Gew Reserven - Wechelderz. B
Za 23/09/2017
15:00
Zwarte Leeuw - PU21

Alle informatie over onze jeugdploegen vindt u op www.jovl.be

KFC Lille laatste nieuws

(laatst gewijzigd op Zondag 17/9/2017 10:40)
   
Zondag 17-09-2017
(FH)
Zondag middag staat de topper tussen Witgoor Dessel en het Eerste Elftal op het programma: Leider Lyra liet gisteren een steek vallen op het veld van Racing Mechelen dat daardoor met 8 punten voorlopig op de tweede plaats is beland. Daardoor wordt de inzet van dit kempische duel plots niet meer of niet minder dan de leidersplaats!
Supporters op post!


Zondag 10-09-2017
(FH)
Over de eerste helft van het Eerste Elftal tegen Rapid Leest kunnen we kort zijn, want veel viel er niet te beleven: Geel-Zwart kon een verdedigend ingesteld Leest niet meteen bedreigen, terwijl de bezoekers ook maar sporadisch hun neus aan het venster konden steken. Owusu wist de bal wel tegen de netten te krijgen, maar het feestje ging niet door wegens een vermeende voorafgaande overtreding van de Lilse aanvaller. Op het half uur konden de bezoekers de score openen via een goed opzittende Glenn Bouwmeester die de bal ontfutselde en vervolgens perfect afwerkte. Na dat doelpunt leken de bezoekers een pak snediger en vinniger te acteren en Lille kon slechts 1 keer dreigen via Van Mierlo: Van Wemmel toonde zich paraat.
Na de koffie en met Delen in plaats van De Busser veranderde het wedstrijdbeeld: Lille pakte nu uit met de nodige druk en Delen zorgde met een goede poging in de korte hoek voor acuut gevaar. Het bleef uiteraard opletten voor de counter, maar na een vlotte Lilse combinatie legde Owusu perfect terug op Van Mierlo die de 1-1 op het bord zette. Geel-Zwart zette niet veel later de scheve situatie helemaal recht, toen Mensah neergehaald werd in de 16 en Van Hemert vanop de stip met een staalharde knal Van Wemmel het nakijken gaf. Toen Mombers even later opvallend aan het shirt van Van Mierlo ging hangen in de grote rechthoek, kreeg Van Hemert opnieuw zijn kans: De Lilse verdediger probeerde op een identieke manier Van Wemmel te verschalken, maar ditmaal won die laatste het pleit. Een flits van Mensah zette even later toch de ondertussen verdiende 3-1 op het bord en Lille leek probleemloos naar het einde te kunnen fietsen, want Leest had op geen enkel moment in de tweede helft de indruk gegeven hier nog iets aan te kunnen of willen doen. Gepingel aan de zijlijn gaf Mombers echter zon tien minuten voor tijd de kans om er met de bal op de flank vandoor te gaan, waarna de ingevallen Melvin Bouwmeester de bal kurkdroog in de kruising joeg (3-2). De bezoekers leken zo nog even gelanceerd, maar Geel-Zwart kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en vergat de wedstrijd nog helemaal te besluiten na een counter waarin de ingevallen Prince en Delen betrokken waren.


Zaterdag 09-09-2017
(CVL)
De Provinciale Reserven kenden een sterke start tegen een bijzonder potig Branddonk en kwamen verdiend op voorsprong via Vervoort. Dezelfde Vervoort kon even later de score verdubbelen na een knappe assist van Van Looveren. Een strijdvaardig Branddonk, dat ondertussen vlak voor rust niet geheel onverwacht met 10 man was komen vallen, knokte zich terug in de wedstrijd, waarna Geel-Zwart niet meer aan voetballen toe kwam in een wedstrijd waarin uiteindelijk 7 gele en 2 rode kaarten zouden vallen. Het Lilse team slaagde er uiteindelijk in om de drie punten aan de Balsakker te houden, wat op basis van een sterke eerste helft zeker verdiend te noemen was.


Maandag 04-09-2017
(FH)
Een resolute start van het Eerste Elftal bij Heikant leverde meteen een doelpunt op: Na een subtiele pass van Oteng, kon Gerritsen de score openen (0-1). Gerritsen maar vooral Owusu kregen in het vervolg van de eerste helft nog een aantal mooie kansen om de score verder uit te diepen, maar faalden telkens in de afwerking. Aan de overkant wist een gewiekste Stein Huysegems een penalty uit te lokken die hij vervolgens zelf naast schoot zodat er bij rust toch een verdiende Lilse voorsprong op het bord stond.
Na de koffie ging Gerritsen op dubieuze wijze neer in de 16, maar ref Van Camp gaf geen krimp. Even later zorgde een licht gefloten overtreding net buiten de Lilse 16 voor direct doelgevaar van de thuisploeg: Ndagano wist de bal simpel over de muur in doel te schieten (1-1). Geel-Zwart leek even van slag want nog geen minuut later leidde een gemiste interceptie in de Lilse verdediging tot een knappe combinatie van de thuisploeg waarin onder andere Jorn Van Dyck betrokken was en Bouwmeester bracht de thuisploeg zowaar op voorsprong (2-1). Onze jongens waren dus op achtervolgen aangewezen en konden pas na de nodige wissels opnieuw wat kansen die naam waardig creren: Een schot van Asubongteng werd door een sterk spelende doelman Thys gepakt maar de Berlaarse goalie moest zich wel gewonnen geven toen De Busser de vrijstaande Van Mierlo in de 16 vond: 2-2. Gerritsen vergat vervolgens een cadeautje van de thuisspelers uit te pakken en een kopbal van Owusu die wel tegen de netten ging werd om onbegrijpelijke redenen afgevlagd. Van Mierlo mikte de bal vervolgens nog een keertje over en zag een volgende poging in hoekschop geweerd. De thuisploeg stak nog n keer de neus aan het venster, maar De Winter voorkwam het ergst denkbare scenario. In de letterlijk allerlaatste seconde pakte Gerritsen nog uit met een mooie omhaal, maar zijn poging stierf op de paal in een wedstrijd waarin het simpelweg niet mocht zijn.


Woensdag 30-08-2017
(FH)
In de openingswedstrijd tegen Oppuurs benutten zowel de bezoekers als de thuisploeg de kansen niet en bleef de brilscore lang staan blinken. Toen Oteng met rood van het veld werd gestuurd, zag het er even penibel uit voor de geelhemden maar de ingevallen Delen zorgde in het slot voor de driepunter (1-0). Prima start van de competitie dus!


meer nieuws