KFC Lille Nieuws 2014

 
(laatst gewijzigd op Zaterdag 27/12/2014)
 
Zaterdag 27-12-2014
(FH)
Door het plotse offensief van Koning Winter wordt de oefenwedstrijd tussen VV Vosselaar en het Eerste Elftal dat gepland stond op zaterdag 27/12/2014 geannuleerd.
Hiermee valt het doek definitief over het Lilse voetbaljaar 2014.
Het bestuur en het webteam van KFC Lille willen jullie als trouwe bezoekers van onze website alvast een prettig en feestelijk eindejaar wensen.
Tijd om even terug te blikken op wat was, tijd om even de batterijen volledig terug op te laden en dan samen op weg naar een sportief, gezond en succesvol 2015!


top
 
Vrijdag 26-12-2014
(FH)
De PU10 lieten zich tijdens het kerstverlof van hun beste kant zien op het kersttornooi in Merksplas. Het verslag vindt u in bijlage!


top
 
Dinsdag 23-12-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft na een indrukwekkend parcours het jaar afgesloten op een verdiende eerste plaats in 1e Provinciale Antwerpen. De riem mag er nu dus even af voor onze jongens, maar ook weer niet al te erg, want de ambities voor 2015 zijn natuurlijk wat ze zijn. Zo zal Geel-Zwart aanstaande zaterdag 27/12 op het veld van vierdeklasser VV Vosselaar een oefenpartij afwerken om 14u30.
Supporters op post!


top
 
Dinsdag 23-12-2014
(FH)
KFC Lille heeft zich versterkt met de komst van Rinke Pennings. Deze talentvolle youngster (°16/04/1993) genoot zijn jeugdopleiding bij PSV en verdedigde in het verleden onder andere de kleuren van FC Eindhoven en FC Den Bosch. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de geel-zwarte armada van VV De Valk in Nederland.
Wij heten Rinke alvast van harte welkom aan De Balsakker in Lille!


top
 
Maandag 15-12-2014
(FH)
Vanuit Senegal, meer bepaald vanuit Waoundé, een dorp op de grens met Mauretanië aan de Senegal rivier, bereikten ons een paar toffe foto's. KFC Lille steunt er immers een lokale voetbalploeg, die er onder de Afrikaanse zon de kleuren van ons team verdedigt.
De beelden spreken voor zich en kan u bekijken via een simpele muisklik op het foto icoon.


top
 
Zondag 14-12-2014
(FH)
Met het treffen tussen het gerenommeerde Houtvenne en leider KFC Lille stond een echte topper op de affiche van de eerste speeldag van de terugronde in 1e Provinciale Antwerpen. Desondanks was de opkomst voor deze wedstrijd redelijk onbegrijpelijk aan de magere kant. Beide elftallen lieten dit echter niet aan hun hart komen en profileerden zich vanaf de eerste minuut duidelijk als de betere voetballende ploegen in de reeks. Het eerste half uur ging de wedstrijd dan ook heel goed op en af en zat er heel wat vaart in het spel langs beide zijden, wat een heel aangenaam kijkstuk opleverde. Doelman De Winter leek af en toe last te hebben van de zwabberende curve die de bal bij momenten maakte en zag zich geholpen door De Busser om een bal die niet geklemd kon worden van de lijn te keren. Vlak voor rust kreeg Chida langs Lilse zijde dan weer een unieke kans om geel-zwart op voorsprong te trappen, maar zijn poging trof de paal.
Houtvenne begon na rust opnieuw erg sterk aan de partij en toen Verwimp na een sliding bal en man meepakte, ging de bal op de stip. Goalgetter Nijs zette zich achter het leer maar De Winter (foto) redde knap en stopte de elfmeter. De arbitrage was in het begin van de wedstrijd zuinig geweest met kaarten ondanks enkele stevige overtredingen, maar herstelde dat evenwicht naargelang de partij vorderde (met onder andere geel voor Peeters). Houtvenne viel op die manier op het uur zelfs met tien man na twee maal geel voor dezelfde speler. Lille was vanaf dan de betere ploeg en dwong nog verscheidene kansen af, maar het tikkeltje geluk en scherpte ontbrak om ze ook daadwerkelijk te verzilveren. Geel-Zwart claimde bovendien tot twee keer toe nog een strafschop wegens een aangeschoten bal tegen de arm in de zestien, maar de ref ging hier niet op in.
De partij bleef zo steken op een scoreloos gelijkspel. Een al bij al terecht resultaat omdat beide ploegen bij enkele cruciale fazen in de wedstrijd verzuimden het laken definitief naar zich toe te trekken.
Het Eerste Elftal kan zo met een goed gevoel de winterstop in. Even de riem eraf, maar niet voor lang want op 3 januari 2015 is Heikant Berlaar al te gast op de Balsakker.


top
 
Zaterdag 13-12-2014
(FH)
Het wordt uitkijken naar de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het gerenommeerde Houtvenne! In de heenwedstrijd legden KFC Lille en Houtvenne alvast een aangenaam kijkstuk op de mat (de wedstrijd eindigde op 1-1), en het is voor alle supporters te hopen dat dit kunstje nog een keertje kan herhaald worden. Houtvenne werd voor de start van de competitie alvast getipt als de te kloppen ploeg in eerste Provinciale Antwerpen, maar telt ondertussen wel al 8 punten achterstand op onze geel-zwarte trots. Toch blijft het een zeer te duchten tegenstander, met in elke lijn een gezonde mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Bovendien beschikken ze voorin met het trio Gerrisen, Van Braekel en Nijs (foto ex Beerschot-Wilrijk) over een aanvalslinie die het niveau in eerste Provinciale overstijgt.

De webredactie legde zijn oor te luisteren bij trainer Sven Eeraerts (foto) over wat hij van het komende duel verwacht:
“Met Houtvenne wacht ons zaterdag alvast een te duchten tegenstander, maar wij hebben het niet te onderschatten voordeel dat we de kat wat uit de boom kunnen kijken. We gaan naar Houtvenne om niet te verliezen en indien dit lukt doen we vlak voor de winterstop een gouden zaak. Houtvenne kan zich niet permitteren om op een punt te gokken, zij moeten simpelweg winnen. Ik stel trouwens vast dat wij zelf de laatste trainingsweek goed hebben doorstaan. Je voelt wel dat het tijd is dat er een korte rustpauze komt maar desondanks heb ik toch kunnen vaststellen dat er 2 keer heel scherp is getraind. Aan inzet en motivatie zal er zaterdag absoluut geen gebrek zijn. Wij hopen alvast dat we zaterdagavond een positief resultaat hebben en dan kunnen we met een gerust gemoed de winterstop in.”"
De trainer had tot slot ook nog een boodschap voor de Lilse supporters in petto:
"Net zoals in de voorbije wedstrijden reken ik voor de laatste keer in 2014 op de aanwezigheid van al onze supporters om bij Houtvenne samen het jaar mooi af te sluiten. Verder wil ik in naam van alle spelers en heel de technische staf iedereen een mooi jaareinde van 2014 wensen en het allerbeste voor 2015. Hopelijk met heel veel overwinningen van ons favoriete team KFC Lille!"


top
 
Vrijdag 12-12-2014
(FH)
Kevin Mertens (foto) diende vorige week de strijd op het veld van Branddonk al vroeg te staken en kent ondertussen ook het medische verdict: Wegens een scheurtje in de mediale band zal hij voor minstens 6 weken out zijn. Hij vervoegt zo Geets, Shikayi en Basso in de ziekenboeg. Niels Verwimp zal op Houtvenne ook niet van de partij zijn: Hij is na zijn uitsluiting vorige week (twee maal geel) geschorst.
Wie wel van de partij zal zijn is Maarten Van Lieshout. Zijn schorsing voor zijn rode kaart op Kaart is in beroep herleid van 2 speeldagen naar 1. Maarten, trainer Eeraerts en de club leggen zich daar echter niet bij neer omdat de uitsluiting volledig onterecht was en een sanctie dus moeilijk kan aanvaard worden. Maarten zal hiertegen dus in hoger beroep gaan en is bijgevolg dit weekend speelgerechtigd.
De kern voor de topper bij Houtvenne wordt dus De Winter, Joossens, De Cantis, Verwimp, Van Lieshout, Jansen, Geentjens, Hertogs, De Busser, Peeters, Ocak, Chida, De Cnaep, Hangisi en Van Der Wael.


top
 
Maandag 08-12-2014
(FH)
Het Feestcomité van KFC Lille organiseert op vrijdag 19 december in de kantine van KFC Lille een algemene quiz ten voordele van de Lilse voetbaljeugd. Wij rekenen massaal op de inschrijving van al wie onze club genegen is!
Inschrijven kan in ploegen van 4 personen en gebeurt bij voorkeur op voorhand via het e-mail adres dat u in bijlage vindt. De bijdrage van 15 euro om aan deze quiz deel te nemen kan u ter plaatse betalen. Wij rekenen op uw aanwezigheid: Spanning en plezier is zeker verzekerd en bovendien zijn er voor de toppers in de rangschikking geweldige prijzen te verdienen!


top
 
Zondag 07-12-2014
(FH)
Het Eerste Elftal is na een scoreloos gelijkspel met één puntje teruggekeerd uit Branddonk. In deze wedstrijd viel Mertens uit met een blessure en moest ook Niels Verwimp vroegtijdig het strijdtoneel verlaten na zijn tweede gele kaart. Toch loopt Geel-Zwart opnieuw uit op de concurrentie want eerste achtervolger KGR Katelijne beet thuis in het stof tegen KSV Schriek.
KFC Lille sluit zijn heenronde zo af met een prima rapport: Met 9 overwinningen, 4 draws en 2 nederlagen totaliseert het zo na 15 speeldagen 31 punten, of een gemiddeld aantal punten van 2,07 per wedstrijd. Bovendien wisten de krawatenboys 26 keer de weg naar de netten te vinden (gemiddeld 1,73 doelpunten per wedstrijd), terwijl ze slechts 11 doelpunten dienden te incasseren (gemiddeld 0,73 doelpunten per wedstrijd) waarmee ze momenteel de beste verdediging van de reeks hebben. Deze resultaten werden behaald in 7 thuiswedstrijden (waarin KFC Lille geen enkele nederlaag diende te incasseren) en 8 uitwedstrijden. Kortom, het elftal beschikt momenteel over een gunstige uitgangspositie om de terugronde aan te vatten, maar zal volgende week met de verplaatsing naar KVC Houtvenne alvast een moeilijke openingswedstrijd in die terugronde voor de kiezen krijgen.


top
 
Zaterdag 06-12-2014
(FH)
Met Trainer Sven Eeraerts (foto) blikten we vooruit op het treffen tegen Branddonk:
"De laatste wedstrijd van de heenronde wordt alvast een hele moeilijke tegen het stugge Branddonk. Branddonk is een typische karakterploeg waar niemand graag naartoe gaat omdat het gekend is voor het slechte veld en vooral omdat ze uitpakken met een ontzettend groot doorzettingsvermogen. Branddonk speelt met echte krijgers die er 90 minuten lang voor gaan. Hier bovenop speelt dan ook nog het aspect “Verwimp“ mee. Stef en Niels waren er vorig jaar actief en zijn er blijkbaar op een iets minder aangename manier (moeten) vertrekken. Blijkbaar ligt dit zeer gevoelig ginder en gaan ze er alles aan doen om onze spelers “de rekening te presenteren“. Zolang dit allemaal op een faire manier gebeurt hebben wij hier helemaal geen probleem mee. Wat ik echter betreur is dat dit ook allemaal breed wordt uitgesmeerd in de kranten. Wat ik bijvoorbeeld afgelopen week in de Gazet Van Antwerpen las gaat voor mij niet door de beugel. Ik kan echter wel vertellen dat wij hierop voorbereid zijn en ons niet gaan laten intimideren. Voor ons is dit gewoon wedstrijd nummer 15 waarin we gaan proberen punten te halen. Lukt dit, super, lukt dit niet dan is het ook zo. Trouwens, voor mij persoonlijk is de match van volgende week op Houtvenne veel belangrijker omdat we dan toch tegen een rechtstreekse concurrent spelen. Aan ons dus om niet in de val te lopen en geen onnodige schorsingen en blessures op te lopen. We hebben Branddonk tot nu toe twee keer zien spelen: Eén keer waren ze heel goed, de tweede keer maakten ze veel minder indruk. Wat het deze zondag gaat zijn zullen we dus moeten afwachten. Feit is wel dat zij te kampen hebben met enkele blessures en schorsingen.”
En wat verwacht de Lilse trainer van het eigen team?
”We hebben alvast deze week de wedstrijd tegen Antonia nog eens goed doorsproken. Iedereen weet dat het niveau niet goed was maar uiteindelijk tellen alleen de drie punten. We zitten ondertussen toch al aan 30 stuks waarmee we even goed doen als Beerschot-Wilrijk vorig seizoen en dat is toch niet één van de minste ploegen. De verplaatsing spreek misschien niet zo aan als die van volgende week op Houtvenne, maar toch rekenen wij ook dit weekend weer op al onze supporters om ons naar de overwinning te schreeuwen. Wij zijn iets moois aan het neerzetten dit jaar en willen dit gewoon ook afwerken tot het einde. Maar dan hebben we wel iedereen nodig van groot tot klein, dus zou ik zeggen: Tot zondag allemaal!”


top
 
Zaterdag 06-12-2014
(FH)
Trainer Sven Eeraerts van het Eerste Elftal zal dit weekend voor het treffen tegen Branddonk geen beroep kunnen doen op Geentjens wegens schoolverplichtingen. Ook Angelo Basso zal nog niet op het wedstrijdblad verschijnen: De Lilse verdediger is dan wel terug aan het meetrainen maar er is beslist om voor nieuwjaar geen risico meer te nemen. Het goede nieuws is dan weer dat Peeters (foto), De Cantis en Donckers na een langere afwezigheid terug de kern komen vervoegen. Die ziet er daardoor als volgt uit: De Winter, Joossens, De Cantis, Verwimp, Verwimp, Peeters, Donckers, De Busser, Van Lieshout, Chida, Ocak, De Cnaep, Hertogs, Mertens en Hangisi.
Geven we voorts nog mee dat vanaf deze week duidelijk is geworden dat niet alleen Geets out is voor de rest van het seizoen maar dat Geel-Zwart tijdens deze competitie ook niet meer zal kunnen rekenen op Shikayi.


top
 
Donderdag 04-12-2014
(FH)
Voetbalminnend Vlaanderen kent ongetwijfeld de website van Voetbal Express, een stekje op het internet die op een aangename en snelle manier de uitslagen, statistieken en klassementen presenteert van het provinciale voetbal in de provincie Antwerpen.
Deze week richten zij de spots op ons eigen KFC Lille. U ontdekt het artikel over onze club via de Nieuws Pagina en via de aparte pagina "De Spot op...".


top
 
Maandag 01-12-2014
(HN)
Opgelet: de keeperstrainingen van 10 december en 17 december aanstaande gaan gewoon door. Daarna gaat de riem er even af om er op 7 januari 2015 terug vol tegenaan te kunnen gaan.


top
 
Zondag 30-11-2014
(FH)
Met de nakende examenperiode en de daaropvolgende feestdagen worden de trainingsschema's in heel wat jeugdteams aangepast. De trainers van de respectievelijke ploegen zullen jullie alvast op de hoogte brengen van de wijzigingen. In geval van twijfel, neem zeker zelf even contact op met de sportieve verantwoordelijke van je ploeg.
Wij wensen al onze voetballende studenten alvast heel veel succes!


top
 
Zaterdag 29-11-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft de 3 punten aan de Balsakker gehouden tegen Antonia en daarmee de ambitie van zijn trainer ("7 op 9 voor de winterstop") alvast gedeeltelijk ingevuld.
Geel-Zwart ging snel en snedig van start en drukte Antonia in het openingskwartier volledig op de eigen helft. Dat resulteerde in een aantal kansen die echter niet werden verzilverd. Zo knalde Hangisi op een inzenden van Ocak van dichtbij over en ook bij een tweetal andere pogingen van de spits ging de bal niet tegen de netten. De bezoekers brachten gaandeweg meer evenwicht in de partij, begonnen ook af en toe op te duiken voor de Lilse kooi en dreigden met een aantal hoekschoppen. Tegelijkertijd verdween de schwung en beweeglijkheid wat uit het Lilse spel. Op het half uur noteerde we toch nog een knap opgezette Lilse aanval met heel wat ééntijdsvoetbal: de uiteindelijke schicht van Chida in de korte hoek werd door Van Nooten gered. Ruststand: 0-0.
Geel-Zwart kreeg meteen na rust een goede kans om de score toch te openen: Na goed voorbereidend werk van de snelle De Cnaep mikte Mertens een vrije schietkans over doel. Aan de overzijde toonde De Pooter een vijftal minuten later zijn opportunistische karakter: Een uithaal vanuit het niets ging maar net voorlangs. Lille probeerde nu toch opnieuw door te drukken, en daarbij kookten de potjes langs weerszijden even over. Het Lilse initiatief kende succes toen een uithaal van Ocak afweek op Hangisi en een bezoekende verdediger: 1-0! Met nog een klein half uur op de klok leek de leidersploeg zijn schaapjes op het droge te hebben: De bezoekende trainer De Ceuster herschikte zijn team met het oog op een slotoffensief, maar dat maakte aanvankelijk niet meteen indruk op de Lilse elf. Toch bleef het met die krappe voorsprong een linke boel, dat bewees bijvoorbeeld een schot van Snelders dat maar net naast ging. Vijf minuten voor tijd kwam Geel-Zwart zelfs zeer goed weg toen de moeilijk bespeelbare De Pooter van dichtbij kon uithalen en De Winter (foto) diende uit te pakken met een knappe redding. Luttele minuten later kroop Lille opnieuw door het oog van de naald, toen een kopbal van de bezoekers nipt naast ging. Door het offensief van de bezoekers kon Geel-Zwart ook zelf op counter nog een aantal mogelijkheden creëren. De beste kans kwam er zo in de slotminuten voor Ocak die op aangeven van Chida alleen op Van Nooten kon afgaan: De Lilse nummer 10 zijn zag zijn lob over de doelman echter naast gaan. Op een botsende bal van De Pooter moest De Winter nog één keer zijn kunnen tonen en toen klonk het verlossende eindsignaal en was de buit binnen.


top
 
Zaterdag 29-11-2014
(FH)
Sven Eeraerts, die eerder deze week in Gazet Van Antwerpen zijn ambitie uitsprak om met een 7 op 9 de winterstop in te gaan, liet bij onze webredactie zijn licht schijnen over het komende treffen tegen Antonia:
"Na onze deugddoende overwinning van vorige week nemen we het zaterdag op tegen Antonia. Antonia staat laag in het klassement maar staat daar volgens mij ook onder zijn waarde geklasseerd. Ik zag ze vorige week aan het werk en ze hebben naar mijn mening meer inhoud dan hun puntenaantal doet vermoeden. Bovendien beschikken zij met De Pooter over een levensgevaarlijke spits die elke club in onze reeks maar wat graag in zijn rangen zou hebben."
Gevraagd naar de mogelijkheden van het eigen team, antwoordde Sven als volgt:
"Wij gaan resoluut proberen de lijn door te trekken van vorige week. Thuis mogen wij van niemand bang hebben en we gaan er dan ook alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Rekening houdende met het feit dat we na deze week nog 2 moeilijke verplaatsingen hebben (nvdr Branddonk en Houtvenne) kunnen we elk punt goed gebruiken. Ook kunnen we weer een zeer goede zaak doen in het klassement omdat al onze rechtstreekse tegenstanders voor een moeilijke verplaatsing staan en wij in geval van winst onze voorsprong nog verder kunnen uitbouwen."
Ik had gehoopt van deze week te kunnen aankondigen dat de kern terug wat breder was geworden maar dit is helaas, door verschillende redenen, niet het geval. Daarom ook dat ik maar 12 namen kan geven en de andere drie namen uit de beloftenwedstrijd zullen komen.
Het is tevens onze laatste thuiswedstrijd voor dit jaar vandaar dat wij terug rekenen op iedereen die ons dit jaar al gesteund heeft om ons te komen aanmoedigen."
Laten we hopen dat de Lilse voetbalsupporter hier alvast massaal gehoor aan geeft en het team vooruit stuwt in zijn zoektocht naar de 3 punten. Extra toetje is trouwens het duel dat onze debutantjes om 17u30 op de mat zullen leggen op het A terrein. Zij treden aan in een onvervalste derby tegen de buren van VC Poederlee.


top
 
Zaterdag 29-11-2014
(FH)
Het Eerste Elftal kampt ook dit weekend nog met een hoog aantal afwezigen. Uiteraard is er de langdurige afwezigheid van Geets en Shikayi, maar ook het drietal De Cantis, Peeters en Basso is nog niet voldoende fit voor de dienst: Ook al hebben zij deze week al volop deelgenomen aan de trainingen, het is nog te vroeg om in aanmerking te komen voor een selectie. Trainer Eeraerts moet het voorts stellen zonder Geentjens (foto) en Donckers. Er blijven dus nog een drietal plekjes open in de kern die samengesteld werd voor het treffen tegen Antonia: De Winter, Joossens, Verwimp, Verwimp, De Busser, Hertogs, Mertens, Ocak, De Cnaep, Chida, Hangisi en Van Lieshout.


top
 
Vrijdag 28-11-2014
(FH)
U hebt ongetwijfeld al gemerkt dat KFC Lille ook aanwezig is op Twitter en u bent bij deze nog altijd vriendelijk uitgenodigd om ons te volgen. Op deze manier blijft u nog sneller en vlotter op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt binnen onze club.
Maar wist u bovendien dat u zelf ook aktief kan mee tweeten over onze club? Een account is zo gecreëerd en het enige wat u dient te doen is in uw bericht over onze club @kfclille te vermelden. Wie weet wordt uw tweet dan wel opgepikt door ons webteam en verschijnt hij zo op onze website en de informatie schermen in onze kantine!


top
 
Maandag 24-11-2014
(SVV)
Berichtje aan de trainers: Op maandag 1 december 2014 om 19u00 is er opnieuw een trainersvergadering in de kantine van KFC Lille. Alle trainers worden vriendelijk verzocht aanwezig te zijn.


top
 
Zondag 23-11-2014
(FH)
Op de dertiende speeldag moest het Eerste Elftal aan de slag bij FC Turnhout, nieuwkomer in 1e Provinciale, dat onze jongens voor het seizoen nog over de knie had gelegd in de Beker Van België. Geel-Zwart kon, na de bemoedigende prestatie van vorige week tegen De Kempen, de recente schamele 1 op 9 (waarbij het zijn voorsprong van 5 punten volledig kwijt speelde) definitief naar de vergeethoek voetballen, maar dan moest het wel de volle buit zien te pakken bij de jongens van trainer Frank Belmans, in een recent verleden nog gedurende meerdere jaren succesvol aan de slag op De Balsakker.
De wedstrijd zelf begon vrij gelijkopgaand en de partij ging goed op en af. Geel-Zwart kon het meeste balbezit claimen, maar creëerde er niet meteen gevaar mee. Bij de eerste echte counter van Turnhout werd de bal vanop de flank voorgetrokken en bij de poging van Van Lieshout om te ontzetten, onder druk van een opzittende thuisspeler, caprioleerde de bal in eigen doel (1-0). KFC Lille was niet aangeslagen en nam het spel verder in handen. Zo kon Chida op rechts uitpakken met een aktie en de bel terug leggen op De Busser. Die schoof de bal mooi in de rechterbenedenhoek en zo hingen de bordjes terug in evenwicht (1-1). Op een ideaal moment wist Lille zelfs op voorsprong te komen. Even voor het rustsignaal zou weerklinken, werd een vrije trap van aan de zijlijn ter hoogte van de kleine rechthoek gedropt waar Mertens de bal achterwaarts binnen kopte en doelman Horsten kansloos liet (1-2).
Na de koffie gingen de blauwhemden volop op zoek naar de gelijkmaker en een afstandsschot van net buiten de 16 werd door De Winter knap van onder de lat gehaald. De partij bleef goed op en neer golven en bleef daardoor een boeiend kijkstuk. Na een twintigtal minuten kon Chida zich nog een keertje doorzetten op links en wist hij de bal voor doel te trekken. De bal werd op een identieke manier als aan de overkant in de eerste helft onder druk van de Lilse aanvallers in eigen doel gewerkt (1-3). Geel-Zwart leek zo op rozen te zitten maar een tiental minuten voor het einde kwam de spankracht toch terug in de partij: Doelman De Winter verkeek zich op een bal die werd voorgezet richting penaltypunt en Kamara kon de bal met het hoofd in doel werken. Turnhout probeerde nu in een alles of niets offensief hoge ballen in het strafschopgebied te droppen in de hoop dat er eentje goed zou vallen voor één der Turnhoutse torens, maar gelukkig voor Geel-Zwart ging die vlieger niet op. De krawatenjongens pakten zo verdiend de drie punten en toonden aan dat de Lilse trein terug stevig op de rails lijkt te staan.
De vreugde werd er achteraf alleen maar groter op toen bleek dat de dichtste concurrentie met de punten had gemorst: KGR Katelijne bleef steken op 3-3 tegen Sint-Job, KFC Nijlen ging nipt de boot in bij de buren van FC De Kempen (1-0) en KVC Houtvenne kwam niet verder dan een puntje (2-2) bij het stugge Branddonk. Zo loopt KFC Lille op twee speeldagen tijd opnieuw 5 punten uit op eerste achtervolger KGR Katelijne. Ook al worden de prijzen pas aan de meet uitgedeeld, de uitgesproken pole position betekent hopelijk een extra stimulans voor het team om het in de komende weken waar te blijven maken, met onder andere de moeilijke verplaatsingen naar Branddonk en Houtvenne in het verschiet.


top
 
Zaterdag 22-11-2014
(FH)
Onze webredactie trof een tevreden trainer Sven Eeraerts (foto) aan na de training eerder deze week: “Na onze deugddoende ( en verdiende ) overwinning tegen De Kempen hebben we deze week zeer gedreven getraind! Ik merk veel enthousiasme op training, iets wat het beste doet hopen voor de komende wedstrijden. Ik wil ook wel eens benadrukken dat we dit jaar kunnen terugvallen op een schitterende groepssfeer, iets wat ons als ploeg alleen maar sterker maakt!”
Die laatste opmerking zagen we eerder ook bevestigd door speler Jeff De Busser in een interview in Gazet Van Antwerpen.
We peilden bij Sven verder naar de opdracht van het komende weekend: “Dit weekend staat er weer een derby op het programma! Deze keer een korte verplaatsing, naar FC Turnhout! Voor ons wordt het wat aanpassen omdat de wedstrijd op kunstgras wordt gespeeld. We gaan echter naar daar om er een resultaat neer te zetten en gaan de favorietenrol ook niet uit de weg gaan. Ik lees vandaag in de krant dat Turnhout er alles aan doet om in de rol van underdog te kruipen... Geen probleem... Als je hoog wil eindigen moet je elke wedstrijd voor de drie punten gaan. Het nodige respect is echter wel op zijn plaats. Turnhout staat onder zijn waarde geklasseerd en beschikt gewoon over een heel sterk geheel. Dat hebben we in augustus ondervonden toen we er in de wedstrijd voor de Beker Van Antwerpen niet aan te pas zijn gekomen.”
Op de vraag wie we aanstaande zondag aan de aftrap mogen verwachten, kregen we volgend antwoord: “Bij ons krijgt de winnende ploeg van tegen De Kempen het vertrouwen en ik ben er zeker van dat ze zondag die prestatie nog eens willen overdoen. Ik heb ten slotte opnieuw een oproep voor onze supporters: Het is een heel korte verplaatsing. Kom ons dus allemaal aanmoedigen. Wij hebben dit meer dan nodig!”
Een oproep van de Lilse trainer die hopelijk goed wordt opgevolgd! Extra motivatie is misschien het feit dat we Frank Belmans, die gedurende vele jaren aan de slag was aan De Balsakker, terug zullen ontmoeten bij de tegenstander.


top
 
Zaterdag 22-11-2014
(FH)
Wie afgelopen week de training van het Eerste Elftal gevolgd heeft, moet zich even de ogen uitgewreven hebben: Het leek wel of de voorzitter een aantal wintertransfers had gedaan, want er waren deze week heel wat spelers op de training. Viktorie kraaien is echter uit den boze: de extra mankrachten die op het veld kwamen, zijn immers nog verre van fit voor de dienst. Zo konden Basso en De Cantis (foto) het de afgelopen week enkel bij loopoefeningen houden. Peeters nam dan weer wel deel aan de groepstraining, maar voelde anderzijds de reactie achteraf nog duidelijk. Hopelijk kan dit drietal volgende week alvast het nodige matchritme opdoen bij de beloften. Indien die test goed doorstaan wordt, kan voorzichtig verder gewerkt worden aan het vervoegen van de A kern. Geets en Shikayi blijven verder onbeschikbaar.
Er lijkt dus toch stilaan licht aan het einde van de tunnel te komen wat het aantal afwezigen betreft, maar laat het duidelijk zijn dat extra tegenslag in de laatste wedstrijden van 2014 kan gemist worden als de pest.
Sven Eeraerts zal dus aanstaande zondag met volgende kern richting Turnhout trekken: De Winter, Joossens, Verwimp, Verwimp, Van Lieshout, De Busser, Geentjens, Donckers, Hertoghs, Mertens, Ocak, De Cnaep, Chida, Hangisi, Van Der Wael.


top
 
Zaterdag 15-11-2014
(FH)
De verwachtingen waren hoog gespannen voor de derby tussen het Eerste Elftal en de buren van De Kempen, maar die verwachtingen werden in de eerste helft alles behalve ingelost. Geel-Zwart begon zeer behoudend aan de wedstrijd, hield de zaak goed gesloten, maar kon zelf nauwelijks voor gevaar zorgen, een schot van Chida (foto) niet te nagesproken, waar Mardulier plat op moest. De bezoekers hadden meer balbezit, maar konden ook op geen enkel moment De Winter echt aan het werk zetten. Beide teams grossierden bovendien in slordige passes, wat resulteerde in een logische en juiste 0-0 na een teleurstellende eerste helft.
Geel-Zwart probeerde in de tweede helft het laken naar zich toe te trekken en kwam veel dreigender op het toneel: We noteerden eerst een vrije trap van Chida die nipt over ging en een vlijmscherpe voorzet van diezelfde Chida werd even later door iedereen voor doel gemist. Het was de voorbode van de 1-0 die uiteindelijk na een knappe collectieve aanval via onder andere Mertens door Chida staalhard in doel werd gewerkt. Mardulier redde even daarna knap op een schot van De Cnaep. De Kempen claimde terug het balbezit, maar de Lilse defensie stond als een huis en De Winter werd nooit echt getest. Geel-Zwart toonde zich daarenboven gevaarlijk op de counter en forceerde zo de 2-0 via een voorzet/schot van Chida vanop links dat door de Tielense verdediging in eigen doel werd gewerkt. De bezoekers reageerden met een mooie aanval en dito vluchtschot dat voorlangs ging, maar Lille had zijn zaakjes goed onder controle en bleef op de tegenaanval dreigen. Mardulier moest een poging van Ocak in hoekschop werken en een snelle uitbraak van Chida op links leidde tot een voorzet die maar nipt werd gemist. Chida himself zorgde kort voor affluiten na een nieuwe snelle uitbraak voor de 3-0 en deed zo de boeken dicht!
Verdiende overwinning dus voor onze Krawaten na een sterke Lilse tweede helft. Geel-Zwart blijft zo op kop van het klassement.


top
 
Vrijdag 14-11-2014
(FH)
De webredactie voelde T1 Sven Eeraerts (foto) aan de tand naar aanleiding van de wedstrijd van het Eerste Elftal van KFC Lille tegen FC De Kempen. We polsten hoe hij tegen de clash aankijkt:
"Met de komst van de buren uit Tielen, staan we uiteraard voor een regelrechte derby. De Kempen is een affiche die aanspreekt en hopelijk veel volk naar de Balsakker kan brengen. Wijzelf zitten echter in een moeilijke periode. We gaan zwaar gebukt onder een enorme blessurelast en onze vorige wedstrijd was bovendien qua beleving en motivatie ook niet wat het moest zijn. Het wordt tijd dat we ons gaan herpakken want met een magere 1 op 9 in de laatste drie matchen kunnen we absoluut niet tevreden zijn. Ik reken dan ook op een gemotiveerde ploeg die zaterdag wil recht zetten wat er vorige week is misgelopen.
We confronteerden de trainer met het feit dat ook de tegenstand ongetwijfeld gemotiveerd gaat zijn.
"Inderdaad, De Kempen blaast ook warm en koud, ze hadden een sterke periode maar verloren dan vorige week plots weer onverwacht tegen Heikant, dus ook zij zullen uit zijn op revanche. Het is toch wel een stevige ploeg die uitgaat van een goede organisatie en het ons echt niet gemakkelijk gaat maken. Bijkomende troef voor Geel-Zwart, nu we het toch over motivatie hebben, is dat bij ons jongens lopen als Ocak, Hertogs en Hangisi die vorig jaar bij De Kempen speelden en zich ongetwijfeld zullen willen laten zien aanstaande zaterdag. Ik ben er trouwens ook voor de rest van overtuigd dat we zaterdag een zeer gemotiveerd Lille gaan te zien krijgen en ik zou dan ook willen vragen aan onze supporters om zich als 1 blok achter onze ploeg te willen scharen. Onze supporters moeten echter wel begrijpen dat we geen 30 matchen op een hoog niveau kunnen spelen en dat er zeker nog momenten gaan zijn dat het even wat minder draait. Maar enkel indien we positief blijven kunnen we daar telkens samen doorkomen. We hebben tenslotte toch al een periodetitel op zak, iets waar 15 andere ploegen uit onze reeks jaloers op zijn, wees daar maar zeker van".
Die woorden kunnen we uiteraard alleen maar beamen: We wensen geel-zwart zaterdag met zijn allen dan ook veel succes en kijken uit naar een sportief hoogstaande voetbalavond! Toch ook nog even meegeven dat ook bij de Gewestelijke Reserven in de namiddag een soortgelijke clash op het programma staat met een al even hoge inzet! Supporters zaterdag dus op post om onze Lilse teams naar de overwinning te schreeuwen!


top
 
Vrijdag 14-11-2014
(FH)
Wat de blessurelast bij het Eerste Elftal betreft, is er vooralsnog geen beterschap te bespeuren. Zo kon u eerder al lezen dat Geets voor zeer lange tijd onbeschikbaar is en ook Basso en De Cantis zijn nog out. Als de planning kan aangehouden worden zullen die laatste twee terug fit geraken binnen een drietal weken voor de wedstrijd tegen Branddonk. Ook Shikayi is terug hervallen in zijn liesblessure en Niels Verwimp kampt met problemen aan de buikspieren en is op dit moment nog onzeker voor zaterdag.
Toch is er ook positief nieuws: Zo heeft Peeters (foto) er ondertussen een halve groepstraining opzitten en wordt de intensiteit voor hem vanaf volgende week opgedreven. Er wordt verwacht dat hij dan met de beloften al het nodige matchritme kan op doen.
De kern voor de clash tegen de buren van De Kempen bestaat dus uit De Winter, Joossens, Verwimp N (?), Verwimp S, Van Lieshout, De Busser, Donckers, Geentjens, Ocak, Chida, De Cnaep, Hertogs, Mertens, Hangisi en een nog aan te duiden speler.


top
 
Donderdag 13-11-2014
(SVV)
Als TVJO van KFC Lille wens ik iedereen niet alleen hartelijk te danken voor de vele inspanningen die de talrijke Lils-gezinde helpende handen hebben geleverd, maar vooral te feliciteren met de vlekkeloze en prachtige organisatie van onze jaarlijkse Jeugddag! Het schitterende weer, de talrijke deelnemende voetbalclubs en een geweldige organisatie hebben ervoor gezorgd dat deze activiteit een absoluut succesverhaal is geworden!
Aan iedereen die zijn/haar steentje in welke functie dan ook heeft bijgedragen: een welgemeende dank u en proficiat!
Steven Van Vlasselaer
TVJO


top
 
Dinsdag 11-11-2014
(FH)
De jeugddag van KFC Lille op 11/11/2014 was een groot succes. De weergoden waren ons dit jaar uitermate goed gezind en alle wedstrijden konden dan ook in prima omstandigheden plaats vinden. Voor de volledigheid geven we u de uitslagen van alle wedstrijden in bijlage.
We wensen langs deze weg nog eens expliciet de talrijk opgekomen ploegen en hun supporters te danken voor hun aanwezigheid. En uiteraard ook een welgemeende merci aan alle KFC Lille medewerkers die hun steentje hebben bijgedragen om er samen een geslaagd evenement van te maken!


top
 
Maandag 10-11-2014
(FH)
Het Eerste Elftal is na een 1 op 9 zijn bonus van 5 punten op de eerste achtervolgers kwijt gespeeld, maar staat desondanks nog altijd op kop van het klassement. Het moet ondertussen wel KGR Katelijne naast zich dulden. Om te illustreren hoe dicht het allemaal wel aan elkaar hangt is er het markante feit dat er tussen de leiders en het nog altijd laatste geklasseerde Kaart slechts 12 punten verschil zit, en dat na 11 speeldagen.
Wie ook een tegenvallend weekend kende waren de buren van FC De Kempen die dit weekend de kans lieten liggen om mee op kop te komen. Het wordt aanstaande zaterdag dus een derby met een extra pigment, want zowel KFC Lille als FC De Kempen zullen er op uit zijn om de steek die ze dit weekeind lieten vallen terug op te rapen. Ter gelegenheid van dit treffen organiseert KFC Lille trouwens opnieuw een culinaire VIP avond met alles erop en eraan. De formule is u ondertussen ongetwijfeld bekend maar voor alle details en inschrijvingen kan u terecht bij het document in bijlage. De wedstrijd zal trouwens om 17u45 voorafgegaan worden door het allereerste officiële partijtje van onze debutantjes.
Tot slot roepen we ook alle Lilse supporters op om zaterdag om 14u30 ook te komen supporteren voor onze Gewestelijke Reserven die uitgerekend tegen medeleider FC De Kempen een duel op het scherpst van de snee zullen uitvechten met als rechtstreekse inzet de leidersplaats in hun reeks. Het wordt dus een zaterdag om naar uit te kijken voor de Lilse voetballiefhebbers!


top
 
Maandag 10-11-2014
(FH)
Op 11/11/2014 valt er traditioneel weer heel wat voetbalplezier te rapen aan de Lilse Balsakker tijdens de talrijke wedstrijden op de Lilse Jeugddag.
Wij wensen langs deze weg de deelnemende ploegen alvast van harte te bedanken voor hun komst en hopen samen met hen en hun supporters op een mooie, sportieve dag.
Het wedstrijdschema vindt u alvast in bijlage of via de link in ons activiteiten overzicht.


top
 
Zondag 09-11-2014
(WS)
Het Eerste Elftal heeft een blauwtje opgelopen bij rode lantaarn Kaart. Kaart begon zeer gretig aan de wedstrijd wat niet kon gezegd worden van onze Lilse jongens. Na een 3 tal minuten keek Lille dan ook al tegen een achterstand aan. Na een sublieme doorsteekpas kwam Wim Parmentier op de rand van de grote rechthoek in schietpositie en trapte de bal mooi in de verste hoek binnen. Toch was dit voor Lille nog niet direct het sein om het geweer van schouder te veranderen. Kaart bleef gretiger zonder echter nog grote kansen bijeen te voetballen. Op het half uur greep trainer Eeraerts: Hij bracht Kerim Hangisi voor Niels Verwimp in de ploeg en verzette zijn pionnen. Lille bakte er in de eerste helft echter weinig van en creëerde nauwelijks een doelkans.
De 2de helft bracht beterschap aan Lilse zijde. Geel-zwart begon meer greep op de wedstrijd te krijgen en de 1-1 kwam op het bord nadat Chida de bal voor doel zette waar in eerste instantie thuisdoelman Van Mirlo het inzenden van Hangisi nog kon afweren doch de goed gevolgde De Cnaep (foto) prikte de bal tegen de netten. Diegenen die dachten dat Lille er nu op en over zou gaan vergisten zich want bij een schaarse tegenstoot kreeg Kaart een vrije trap waaruit de 2-1 via Kevin Ooms resulteerde. Lille trachtte de situatie nog recht te trekken doch het was Kaart dat op de counter de grootste kans van de wedstrijd op de 3-1 liet liggen. In het slot werd de match nog ontsierd doordat bij een Lilse aanval een 2de bal vanuit Kaartse rangen op het veld werd getrapt. De scheidsrechter legde hierbij het spel stil en liet nadien hervatten met een scheidsrechtersbal waarna hij de wedstrijd ten einde floot. Bij het verlaten van het terrein liepen enkele thuisspelers richting Maarten Van Lieshout, die tot verbazing van velen in deze fase nog rood kreeg van ref El Filali.


top
 
Zaterdag 08-11-2014
(FH)
Na het behalen van de Eerste Periodetitel heeft het Eerste Elftal er even de riem afgelegd. Het behalen van die titel werd gevierd met een geslaagd avondje uit in Eindhoven en de kern werd meteen getracteerd op een dagje vrijaf afgelopen dinsdag. Donderdag werden de trainingen dan hervat.
Ondertussen moet de motor wel terug op toerental gebracht worden want zondag starten we de 2de periode met een uitwedstrijd bij het laatste geklasseerde Kaart. Daardoor lijkt de klus op papier gemakkelijk maar net daarin schuilt uiteraard het gevaar. Tellen we daarbij nog de decompressie die er mogelijks gekomen is na het succesvol nastreven en behalen van de eerste periodetitel. Het is dus zaak om nu absoluut niet stil te vallen en met maximale focus de verdere uitdagingen dit seizoen aan te gaan. Trainer Eeraerts stelde afgelopen donderdag de manschappen alvast terug op scherp met een goed groepsgesprek.
Met de juiste ingesteldheid moet het dit weekend dus opnieuw kunnen lukken. De entourage en supporters van KFC Lille rekenen er alvast op dat de honger van de spelersgroep nog niet gestild is. Er vol voor gaan, dat is de boodschap, zodat de volle drie punten mee kunnen naar Lille. Als het Eerste Elftal daar in slaagt wacht volgende week een absolute kraker tegen de buren van De Kempen en dat is iets waar we met zijn allen alvast naar uitkijken.
Succes, jongens, en aan onze supporters: zorg dat jullie op post zijn!


top
 
Zaterdag 08-11-2014
(FH)
Weinig verandering op het front van de afwezigheden bij het Eerste Elftal. Kevin Geets en Philip De Cantis zijn wegens blessure onbeschikbaar. Raf Peeters is ondertussen de loopoefeningen terug aan het opdrijven en kan hopelijk binnen 2 weken terug opgesteld worden. Angelo Basso (foto) is ondertussen hervallen met een klein scheurtje en wordt opnieuw geconfronteerd met 4 weken revalidatie. Trainer Sven Eeraerts zal dus in het duel met Kaart een aantal sterke troeven niet kunnen uitspelen. Hij kan anderzijds wel terug beroep doen op Kevin Mertens die terug keert uit schorsing.
De kern van Lille ziet er daardoor uit als volgt: De Winter, Joossens, Verwimp, Verwimp, Van Lieshout, Donckers, Ocak, Chida, Hertogs, De Busser, Geentjens, Van Der Wael, De Cnaep, Hangisi en Mertens.


top
 
Woensdag 05-11-2014
(FH)
Speeldag 11 komt er aan en heeft heel wat moois in petto: Zo is er bij onze jongste spelertjes het interessante treffen tussen de GU07A en de GU07B. Het Eerste Elftal heeft dan weer een wedstrijd tegen rode lantaarn Kaart voor de boeg en moet opletten om na het feestelijke behalen van de periodetitel geen blauwtje op te lopen. Ook de Gewestelijke Reserven hebben hun leidersplaats te verdedigen bij Zandhoven B want nagenoeg de volledige top 7 ligt op vinkenslag om het commando over te nemen in hun reeks. De PU21, PU17 en PU15 tot slot staan voor loodzware opdrachten tegen de toppers uit hun reeks en kunnen uw aanmoediging dit weekend dus best gebruiken!


top
 
Maandag 03-11-2014
(FH)
Trainer Tim Geentjens meldt dat de dinsdagavond training voor de PU17 uitzonderlijk deze week verplaatst wordt naar woensdag 5 november 2014 om 19u.


top
 
Zondag 02-11-2014
(FH)
Het publiek was talrijk opgekomen voor de topper tussen het Eerste Elftal en Wuustwezel, waarbij de eerste periodetitel op het spel stond voor Geel-Zwart. KFC Lille, met de wederoptredende Angelo Basso aan de aftrap, startte sterk en was doorlopend het betere team in de eerste helft. Dat leidde tot enkele goede kansen voor de thuisploeg maar doelman Monsieurs pakte uit met een paar prima reddingen. Leroy Hertogs zag zijn knappe poging vanop 25 meter in de vlucht dan weer op de lat stranden. Bij de koffie stond het dan ook nog 0-0.
Na rust liep het iets minder voor Lille, maar met een mooie doorsteekpass zette Jason Donkers (ingevallen voor Basso op het uur) Youssef Chida (foto) op weg naar doel en de Lilse spits werkte netjes af. Geel-Zwart kon echter niet lang van die voorsprong genieten: Een hoekschop werd al te gemakkelijk weggegeven en belandde door een pak van spelers aan de tweede paal waar de bal in doel kon gedevieerd worden: Een eerder ongelukkig tegendoelpunt vanuit Lils oogpunt. Lille kreeg via Niels Verwimp nog een goede kans, maar zijn schot was te zwak. De bezoekers kregen geen noemenswaardige kansen meer, maar het venijn zat toch nog bijna in de staart: Een goede voorzet van Wuustwezel werd maar nipt gemist.
Het Lilse feestje werd zo niet meer verstoord, temeer daar achteraf bleek dat ook de dichtste concurrentie punten had laten liggen: KGR Katelijne raakte niet verder dan 2-2 bij KFC Nijlen en FC De Kempen ging met de volle buit lopen bij KVC Houtvenne (0-2) en kroonde zich zo tot winnaar van deze Super Saturday waarin de top 6 het tegen elkaar opnam. KFC Lille pakt zo verdiend de eerste periodetitel met 21 punten uit 30 wedstrijden en behoudt zo een bonus van 3 punten op dichtste achtervolgers KGR Katelijne en FC De Kempen. Volgende week wacht de verplaatsing naar staartploeg Excelsior Kaart.


top
 
Zaterdag 01-11-2014
(FH)
Trainer Sven Eeraerts liet ook deze week zijn licht schijnen over de komende wedstrijd. Het wordt meteen een hele belangrijke voor geel-zwart, want met het behalen van minstens één punt is ook de eerste periodetitel een feit.
”Met Wuustwezel krijgen we een tegenstander te bekampen die nieuw is in de reeks. Het elftal promoveerde uit 2e provinciale en trekt de positieve lijn gewoon door. Ze tellen reeds 16 punten wat gewoon heel goed is. Het is een ploeg die wil voetballen en ik verwacht dat ze dit zaterdag ook gaan doen. Net zoals wij dienen ook zij rekening te houden met enkele geschorsten en gekwetsten: Zo begint Roel Jongenelis aan een schorsing van 2 wedstrijden en ook Ief Van Gansen is geel geschorst. Hun kern is echter breed genoeg om dit op te vangen.”
We peilden bij de trainer voorts ook naar het belang van de 10de wedstrijd van het seizoen:
”Voor ons staat er dit weekend wel degelijk iets op het spel. We krijgen alsnog een kans om de eerste periode naar ons toe te trekken. Wat ons vorige week (terecht) niet lukte, gaan we nu proberen van wel voor elkaar te krijgen. We hebben deze week de nederlaag en de gemaakte fouten besproken en dan de spons erover geveegd. Elke neus staat terug in de goede richting om er zaterdag vol voor te gaan. We zitten wel een beetje in de hoek waar de klappen vallen, en dan doel ik op de gekwetsten en geschorsten, waardoor onze kern wel heel dun wordt. Maar we gaan de alleszins wedstrijd aanvatten onder het motto “Moeilijk gaat ook “.”
Tot slot had de trainer ook zijn traditionele woordje voor de supporters in petto:
”Ik moet u niet vertellen dat we nu zaterdag de steun van iedereen meer dan ooit gaan nodig hebben en wij rekenen dan zaterdag ook op massale aanwezigheid van iedereen die Lille goedgezind is om ons te steunen en er daarna een spetterend feest van te maken. “


top
 
Zaterdag 01-11-2014
(FH)
We kennen ondertussen het harde verdict voor Kevin Geets. Zijn kruisbanden zijn volledig afgescheurd waardoor hem een inactiviteit te wachten staat van 6 tot 9 maanden. Voor Kevin zit het seizoen er dus op en er rest hem niets anders dan te focussen op het volgende seizoen. Ook Philip De Cantis (foto) blijft noodgedwongen een viertal weken aan de kant. Als alles goed gaat zou hij terug inzetbaar zijn in de laatste wedstrijden voor de winterstop.
Het betere nieuws van het afwezigen front is dat de herstellende Raf Peeters de looptrainingen heeft hervat. Ook met Fabien Shikayi en Angelo Basso gaat het de goede kant op: Zij hebben afgelopen week deelgenomen aan de groepstrainingen maar het valt nog af te wachten of ze al volledig fit zijn voor de dienst. Kevin Mertens ten slotte is voor de komende speeldag geel geschorst.
Trainer Eeraerts zal Wuustwezel dus in de ogen kijken met volgende kern: De Winter, Joossens, Dockers, Geentjens, Verwimp (N), Verwimp (S), Basso, Chida, Hertogs, Hanguisi, Van Lieshout, Ocak, de Busser en De Cnaep.


top
 
Donderdag 30-10-2014
(FH)
KFC Lille heeft recent een bijkomende ploeg ingeschreven voor competitie: de GU07B. Zij zullen aantreden in de Gewestelijke U7 reeks N, in dezelfde reeks dus als de GU07A, wat ongetwijfeld nog een paar leuke onderlinge confrontaties zal opleveren!
U vindt de kalender van deze nieuwe ploeg elders op onze website en we wijzen u graag ook op het bestaan van onze elektronische agenda's om de kalender van uw favoriete Lilse ploeg altijd bij de hand te hebben.
Thuiswedstrijden van de GU07B worden afgewerkt om 12 uur en de jongens maken aanstaande zaterdag al hun debuut met een uitwedstrijd op 1 november om 11u00 bij Halle B. Deze groep enthousiastelingen zal onder de deskundige hoede van trainer Jelle Van Echelpoel komen en zij zullen hun trainingen afwerken op dinsdag van 18u30 tot 19u30.
Alvast veel succes, jongens!


top
 
Donderdag 30-10-2014
(FH)
Opgelet: Trainer Tom Buermans meldt dat er een bijkomende training wordt ingelast voor de PU12 op vrijdag 31 oktober 2014 en dit van 10u30 tot 12u00


top
 
Zondag 26-10-2014
(LVL)
Trainer Eeraerts verving voor de uitwedstrijd op KGR Katelijne in extremis de geblesseerde De Cantis door Niels Verwimp en vulde de tien andere posities op dezelfde manier in als vorige zondag in de thuismatch tegen Mariekerke. Bij winst op Katelijne was de eerste periodetitel een feit. Het moet wel gezegd dat de groen-roden in elke thuismatch de weg naar de netten wisten te vinden en ze met Huysmans een gevaarlijk heerschap in hun rangen hadden lopen.
Nochtans begon geel-zwart niet onaardig aan de partij met een pegel van Jonas De Cnaep die de deklat scheerde en even later kon Van Lieshout onvoldoende kracht op zijn kopbal zetten na een prima vrije trap van Ocak. Halfweg de eerste helft ontdeed Chida zich van zijn lijfwacht Sarr en knalde vanuit een scherpe hoek op de doelman. Rond het halfuur zag doelman De Winter voor het eerst enkele ballen in zijn buurt. Het begon met twee afstandsschoten die niet tussen de palen geraakten. Na 35 minuten spelen trapte de thuisploeg wel een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nipt over de kooi van De Winter en aan de overzijde vond Hangisi vanop de achterlijn de vrij inlopende Ocak maar diens krachtig schot werd keurig afgeblokt voor de doellijn. Toen Chida van op afstand nog eens een raket afvuurde had de thuisgoalie een schitterende parade in huis om deze bal van onder de dwarsligger in hoekschop te verwerken. Het venijn zat in de staart van de eerste helft toen Jacobs met een splijtende voorzet door het midden spits Huysmans oog in oog met onze keeper werd gezet. Zijn eerste schot wist Yannick nog met een ultieme voetreflex onschadelijk te maken, maar in de herneming was de bal sneller terug bij de aanvaller die ditmaal wel kon scoren. De vijfde tegentreffer van dit seizoen voor Lille was ook meteen een nieuw thuisdoelpunt voor KGR.
Kort na de pauze probeerde Huysmans tot tweemaal toe de score verder op te drijven, maar zijn eerste afstandsschot zoefde voorlangs en bij zijn lob over doelman De Winter verdween de bal net naast. Lille daarentegen kreeg de motor niet echt aan de praat en moest lijdzaam toezien hoe een greterige thuisploeg het laken naar zich toe trok. Halfweg de tweede periode zorgde thuisspeler Maxim Put, na een teruglegger van alweer Huysmans voor de beslissende 2-0. Ondanks veel goede wil kon geel-zwart ditmaal niet het combinatievoetbal van de voorbije weken op de mat leggen. Mertens - met een knappe rush door het midden - zette Chida alleen voor de keeper, maar ook bij deze poging was Dupont baas over onze aanvaller. Aan de overzijde moest De Winter nog een keer stevig aan de bak toen Jacobs na slordig balverlies 1 op 1 met de keeper kwam. Ook hier trok de goalie aan het langste eind en bleef de verdiende 2-0 op het bord. Voor het eerst in deze competitie kwam KFC Lille niet tot scoren en leed het zo vandaag zijn eerste nederlaag. Door de winst van KGR Katelijne, het verlies van Nijlen bij Mariekerke (3-1) en het 0-0 gelijkspel van Houtvenne op Kaart blijven volgend weekend enkel nog de winnaar van vandaag Katelijne en Lille in de running voor de eerste periodetitel. Aan geel-zwart om volgend weekend thuis tegen Wuustwezel de rug opnieuw te rechten en minstens een punt te pakken.


top
 
Zaterdag 25-10-2014
(FH)
Zondag wacht trekt het Eerste Elftal naar Katelijne, een ploeg die vorig jaar maar net de degradatie kon ontlopen maar het dit jaar merkbaar veel beter doet. Groen Rood heeft 14 punten door 4 keer te winnen en 2 keer gelijk te spelen in de nog jonge competitie. Bovendien beschikken ze ook over de topschutter van de reeks: Kevin Huysmans. Hij is iemand die de Lilse verdediging aanstaande zondag extra in de gaten zal moeten houden: Kevin wist dit jaar het doel reeds 7 maal te vinden ondanks het feit dat hij reeds 2 schorsingsdagen heeft uitgezeten. Het Eerste Elftal zal zich zondag alleszins aan een ploeg mogen verwachten die er alles aan zal doen om KFC Lille een eerste nederlaag toe te dienen. Wij peilden bij trainer Sven Eeraerts (foto) naar zijn visie op de komende wedstrijd:
“Wij hopen alleszins de eerste nederlaag nog een paar weken uit te kunnen stellen, al beseffen we heel goed dat deze ooit eens gaat komen. We zijn nu echter op een punt gekomen dat we, hoe moeilijk het ook gaat zijn, gewoon moeten verder gaan met wat we bezig zijn: Dat is met dominant voetbal te brengen en enkel maar naar onszelf te kijken. Ondanks toch wel wat blessures beschikken we over voldoende kwaliteit om ook de opdracht van zondag tot een goed einde te brengen. Winst levert ons meteen de eerste periodetitel op, een titel die we volgens mij ook gewoon verdienen: 6 keer gewonnen, 2 keer gelijk, 17 doelpunten voor en slechts 4 tegen… volgens mij zijn dat perfecte cijfers. En tegelijkertijd zou het behalen van die periodetitel ook terug wat rust brengen, want ik kan niet ontkennen dat er nu toch wel een bepaalde druk begint mee te spelen. Aan ons om hier goed mee om te gaan!
We hopen ook dat al onze supporters zondag de verplaatsing maken naar Katelijne. Hoe meer volk van Lille, hoe groter de kans wordt dat we zondag om kwart voor  5 een ( klein ) feestje kunnen bouwen. En daar kijken we toch met zijn allen naar uit, niet?”


top
 
Vrijdag 24-10-2014
(FH)
Er is deze week goed en slecht nieuws van het front van de afwezigen.
Bijkomende medische controle heeft uitgewezen dat de blessure die rots-in-de-branding Kevin Geets (foto) opliep in het treffen met Sint-Job ernstiger is dan aanvankelijk gedacht. Er staat nog een bijkomende MRI scan van de knie op het programma, maar het staat nu al zo goed als vast dat het Eerste Elftal niet meer op zijn diensten zal kunnen rekenen voor Nieuwjaar.
Anderzijds is er ook goed nieuws te melden: Raf Peeters, Angelo Basso en Fabien Shikayi zijn in die mate hersteld dat ze alle 3 volgende week terug aan de trainingen zullen kunnen deel nemen.
De kern voor het treffen aanstaande zondag bij KGR Katelijne ziet er uit als volgt: De Winter, Verwimp, Verwimp, De Cantis, Ocak, Donckers, Geentjens, Joossens, Chida, De Cnaep, De Busser, Mertens, Hertogs, Van Lieshout en Hangisi.


top
 
Donderdag 23-10-2014
(FH)
Het feestcomité van KFC Lille kan omwille van praktische omstandigheden zijn mooie traditie om een gezinsbrunch te organiseren op 1 november dit jaar niet verder zetten. Er wordt nog volop gezocht naar een nieuwe datum later op het seizoen, want natuurlijk willen we dit gezellige evenement niet zomaar van het menu schrappen. We houden u op de hoogte!


top
 
Woensdag 22-10-2014
(WS)
Na het succes van de vorige edities in de afgelopen seizoenen, organiseert KFC Lille opnieuw een VIP menu ter gelegenheid van de topper tussen het Eerste Elftal en het sterke Wuustwezel op zaterdag 1 november. U kan op deze avond genieten van een ideale combinatie tussen het culinaire en het sportieve!
Alle relevante informatie vindt u in detail in het document in bijlage. Inschrijven kan telefonisch tot en met woensdag 29 oktober 2014.
Wij wensen alle aanwezigen alvast smakelijk eten en een aangename wedstrijd!


top
 
Zondag 19-10-2014
(FH)
Het Eerste Elftal nam een goede start tegen de bezoekers van Mariekerke en Kevin Mertens (foto) knikte een prima getrapte hoekschop in de 8e minuut meteen tegen de netten. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en er was een knappe redding van Yannick De Winter nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Geel-Zwart moest even wijken onder de druk van de bezoekers maar kon zelf op counter ook nog dreigen: Murat Ocak vergat echter Youssef Chida te bedienen. Langzaamaan kwam het evenwicht terug in de partij en we noteerden nog goede Lilse kansen via Jonas De Cnaep die Kerim Hangisi in stelling bracht (doelman Mauroo Janssens redde knap) en via een mooie aktie van Kevin Mertens die opnieuw Kerim Hangisi bediende maar die laatste zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Er werd zo gerust met een 1-0 voorsprong na een kansenrijke eerste helft.
Na rust bleef de partij zeer aangenaam om volgen. Maarten Van Lieshout knikte meteen een hoekschop nipt over en toen een bedrijvige Youssef Chida even later in het straatje werd gestuurd en prompt neergehaald werd, wees scheidsrechter Michel Wouters resoluut naar de stip. Murat Ocak miste niet en zorgde voor de 2-0. Net zoals in de eerste helft probeerde Mariekerke meteen te reageren en zorgde het opnieuw voor lichte druk, maar de Lilse verdediging met Maarten Van Lieshout voorop legde onder andere de gevreesde Assan Jatta goed aan banden en kon bovendien rekenen op een autoritaire Yannick De Winter om het gevaar bij enkele hoekschoppen te neutraliseren. Geel-Zwart had zijn zaakjes dus goed onder controle en serveerde bovendien nog een echte flipperkast fase voor doel waarbij Youssef Chida uiteindelijk scoorde maar ook dit feestje ging niet door wegens buitenspel.
Het bleef zo 2-0 na een leuke wedstrijd om volgen. Door het verlies van Wuustwezel (1-0 de boot in bij Houtvenne)) en het gelijkspel van KGR Katelijne (1-1 op het veld van Heikant Berlaar) loopt KFC Lille zelfs nog wat verder uit in de stand: Het prijkt met 20 op 24 ongeslagen aan de leiding met 5 punten op eerste achtervolgers Nijlen en Houtvenne en heeft in de twee volgende wedstrijden mathematisch aan twee gelijke spelen of één overwinning genoeg om de eerste periode titel binnen te rijven. Tegenstanders daarin zijn wel niet van de minste: KGR Katelijne en Wuustwezel zijn zeker en vast te duchten.


top
 
Zaterdag 18-10-2014
(FH)
Het is geen geheim dat de tegenstander van het eerste elftal van komende zondag, Mariekerke, het seizoen begonnen is met heel veel ambitie. Door verschillende trainers werden ze vooraf getypt als titelkandidaat en einderonde deelnemer. Hun start was met 5 op 15 niet overtuigend maar de laatste twee weken hebben ze 6 op 6 behaald na 2 duidelijke zeges: 1-3 op Houtvenne en 4-1 thuis tegen Heikant. We mogen dus gerust zeggen dat we tegen een ploeg gaan uitkomen die op toerental aan het komen is. Mariekerke is ook een ploeg met veel ervaring die deze zomer enkele gerichte aankopen heeft gedaan. Zo kwamen Van Hooydonck en Heylen van Kaart en Van Oppens van Sint Niklaas de rangen versterken. Als je hierbij de namen toevoegt van de sterkhouders die er al waren (Da Silva, Belhaj, Ouriagli, Janssens) dan weet je dat het zondag een aartsmoeilijke wedstrijd gaat worden voor KFC Lille.
In een reactie hierop wist trainer Sven Eeraerts (foto) ons het volgende te vertellen:
“Het is inderdaad zo dat Mariekerke een sterke opponent is maar dit mag ons niet afschrikken. We gaan zoals steeds van onze eigen sterkte uitgaan en we hebben al bewezen dat we op die manier dan ver kunnen komen. We kunnen nu ook stoppen met rond de pot te draaien en gewoon kenbaar maken dat de eerste periodetitel ons doel op korte termijn is. Als je 4 punten voorstaat met nog drie wedstrijden te gaan moet je er vol voor gaan. We zullen dit weekend wel moeten wijzigen aan de ploeg want ik vrees ervoor dat we Kevin Geets voor een tijdje zullen kwijt zijn. Hij gaat vandaag op controle (dat kon niet vroeger wegens de zwelling) en dan krijgen we hopelijk snel positief uitsluitsel over zijn blessure. Het is nu aan de vervangers om zich te bewijzen maar ik heb hier alle vertrouwen in dat zij dit naar behoren gaan doen.”
De trainer benadrukte ook opnieuw het belang van de steun van de Lilse supporters:
“Ik vraag het wekelijks maar ook nu wil ik weer benadrukken dat we rekenen op de steun van al onze supporters om ons zondag naar de overwinning te schreeuwen. Als je ziet hoe de spelers zich afgelopen weekeind op Sint Job hebben gegeven dan denk ik dat dit een mooi gebaar is naar iedereen die ons wilt steunen en dat dit toont dat we 1 grote groep zijn! Spelers, trainersstaf en supporters: Samen zijn wij KFC Lille!”


top
 
Vrijdag 17-10-2014
(FH)
We presenteren u graag de laatste informatie in verband met afwezigheden voor het eerste elftal. Eerst het goede nieuws: Angelo Basso heeft zich deze week terug aangesloten bij de groep en is terug fit voor de dienst bevonden. Trainer Eeraerts recupereert dit weekend ook Leroy Hertogs die zijn twee schorsingsdagen netjes heeft uitgezeten. Ook Philip De Cantis, die kampte met last aan de rug, is beschikbaar voor het treffen met Mariekerke.
De andere kant van de medaille is dat de namen van Fabien Shikayi en Raf Peeters nog steeds op het lijstje geblesseerden prijken. Nieuw op dat lijstje is Kevin Geets (Foto) die vorig weekend de strijd moest staken bij Sint-Job. Er is een waterkans dat hij toch nog op het wedstrijdblad zal verschijnen, maar dat valt af te wachten.
Daardoor ziet de voorlopige kern van 16 spelers er voor het treffen met Mariekerke als volgt uit: De Winter, Joossens, De Cantis, Van Lieshout, Verwimp S, Verwimp N, Mertens, Geets, Ocak, Chida, De Cnaep, Geentjens, De Busser, Hangisi, Hertogs en Basso.


top
 
Zondag 12-10-2014
(FH)
In de wedstrijd tussen Sint-Job en het Eerste Elftal ging het spel aanvankelijk goed op en neer. De thuisploeg kwam tot enkele kansen maar wist de score niet te openen en zag onder andere een doelpunt afgekeurd wegens (terecht) buitenspel. Geel-Zwart trof op het half uur wel raak: Kapitein Jonas De Cnaep haalde vanuit rechts knap uit en zag zijn bal in de verste hoek binnen gaan (0-1). Even later moest Philip De Cantis, die even daarvoor geel had gekregen, noodgedwongen geblesseerd de strijd staken en kwam Brent Geentjens in zijn plaats. Met die 0-1 score werd ook gedraai.
Na de pauze zagen we een gretiger Lille dat nu beduidend beter in de match zat. Geel-Zwart werd echter opnieuw met blessureleed geconfronteerd toen Kevin Geets met een knieletsel op zijn beurt de handdoek moest gooien. Kerim Hangisi (foto) kwam in zijn plaats. Het Lilse enthousiasme werd beloond toen Youssef Chida een gelijkaardig doelpunt als Jonas De Cnaep lukte: Opnieuw een schot vanop rechts dat in de verste hoek binnen ging (0-2). Sint-Job probeerde nog te drukken om de bordjes alsnog te verhangen, maar het was Lille dat onder andere met Kerim Hangisi, Jonas De Cnaep en Murat Ocak nog aan de betere kansen kwam om de score verder te doen oplopen. Dat maakte dat de overwinning die er zat aan te komen zeker gerechtvaardigd was. Youssef Chida werd in het slot nog vervangen door Cedric Van Der Waal en Kerim Hangisi zette net voor tijd de derde van de namiddag op het scorebord: 0-3. Bij die fase werd doelman Nico Van De Vyver wegens aanhoudend protest nog met een rode kaart door scheidsrechter Jan Deboeck van het veld gestuurd, het spijtige orgelpunt van een geladen wedstrijd met veel verbale betwistingen die er aan vooraf gegaan was.
Dat gegeven kon de Lilse zaak absoluut niks maken: KFC Lille trok verdiend naar huis met de driepunter. De vreugde bleek achteraf nog des te groter toen de resultaten van de andere wedstrijden binnen sijpelden: Het selecte kransje achtervolgers ging immers stuk voor stuk de boot in: KGR Katelijne legde met 1-3 de duimen tegen Houtvenne, Wuustwezel FC ging ook al voor eigen volk de boot in tegen de groen-zwart armada van KSK Branddonk (1-2) en KFC Nijlen kreeg op zaterdag al een bolwassening bij Ternesse VV (5-2). Daardoor blijft KFC Lille na 7 speeldagen ongeslagen aan de leiding met een kloofje van ondertussen 4 punten op de dichtste achtervolgers.


top
 
Zondag 12-10-2014
(FH)
We zetten graag een opvallend resultaat dit weekend alvast in de kijker. De PU15 hebben hun eerste punten gepakt na een spannende wedstrijd tegen Antonia (1-0 overwinning!), die trouwens ook live druk becommentarieerd werd op twitter. Een illustratie van het gezegde dat de aanhouder wint, want de trainersstaf en onze jongens hebben na een moeilijke seizoensstart het hoofd niet laten hangen en werden vandaag eindelijk een keertje beloond voor het geleverde werk. Een dikke pluim dus voor het ganse team en een fameuze opsteker voor het vervolg van de competitie.


top
 
Donderdag 09-10-2014
(FH)
Het begint een wekelijkse gewoonte te worden die we alleen maar kunnen toejuichen. Trainer Sven Eeraerts maakte ook deze week tijd voor een korte babbel met het webteam en blikte vooruit naar de uitwedstrijd bij Sint-Job. Op onze openingsvraag of hij klaar was voor de strijd aanstaande zondag antwoordde Sven alvast het volgende:
“Wel, we hebben er alvast een deugddoende overwinning en aansluitend een rustige trainingsweek opzitten en zijn dus zeker klaar voor de krachtmeting met Sint-Job. Dat team is vorig jaar gezakt uit 4de nationale en de kern heeft daardoor heel wat wijzigingen doorstaan. Het is een vrij nieuwe ploeg dus. Momenteel tellen ze 7 punten die ze verzamelden met 1 overwinning (tegen Turnhout) en 4 gelijke spelen (Heikant, Houtvenne, Antonia en De Kempen). Ze hebben slechts 1 keer verloren en dat was op het veld van Branddonk. Het is ook opvallend dat de ploeg vrij moeilijk tot scoren komt (er staan momenteel 5 stuks op de teller), maar anderzijds krijgen ze er ook niet veel binnen (slechts 6 tegendoelpunten). Het zal dus alleszins een moeilijk te bekampen tegenstander worden. Ze beschikken over heel wat ervaring (met Spiessens, Van Overmeiren, Van Looveren en De Graaf) die omringd is met enkele jonge talenten zoals Hellemans, Bonaers en Vanbosch. Uit onze scouting kunnen we afleiden dat we ons aan een ploeg mogen verwachten die heel verdedigend ingesteld is en er gevaarlijk gaat proberen uit te komen. Zaak zal dus zijn voor KFC Lille om niet blind naar voor te lopen maar om vanuit de eigen positie het blok proberen te ontwrichten.”
Sven sprak voor het eerst ook over een mogelijke periodetitel:
”Het is inderdaad zo dat we stilaan aan de weken toekomen waar de (mini)prijzen worden uitgedeeld in de vorm van de eerste periodetitel. Het valt niet te ontkennen dat we er goed voor staan, maar zoals ik eerder al heb aangegeven primeert enkel en alleen de eerstvolgende wedstrijd. Wat niet wegneemt dat we met ons huidige niveau zeker kans hierop gaan maken. Zaak is om dit niveau nog enkele weken aan te houden en ons ervan bewust te zijn dat niemand het ons gaat gunnen, dat het volledig van onszelf zal moeten komen. Daar komt dan nog bij dat je als leider altijd tegen extra gemotiveerde tegenstanders komt te staan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dan mijn ploeg goed met de licht stijgende druk kan omgaan.”
Zoals ook in vorige gesprekken met de trainer, richtte Sven zich ook nog tot de supporters.
”Wij merken elke thuiswedstrijd dat meer mensen zich terug aangesproken voelen tot KFC Lille, en daar zullen de goede resultaten absoluut niet vreemd aan zijn. Het geeft steeds een extra prikkel om veel mensen langs de zijlijn te zien staan. Daarom zou het leuk zijn moesten al deze mensen ook zondag de verplaatsing naar Sint Job maken. Onze spelers gaan zich zeker voor de volle 100% geven om deze mensen dan een plezier terug te doen door de punten mee te brengen naar daar waar ze thuishoren: bij KFC Lille. Hopelijk dus tot zondag, allemaal. We rekenen op jullie!”


top
 
Donderdag 09-10-2014
(FH)
Er verandert weinig aan de situatie van de afwezigen in het Lilse Eerste Elftal voor het komende weekend. Zo zijn Raf Peeters, Angelo Basso (Foto) en Fabien Shikayi nog altijd geblesseerd en zit Leroy Hertogs voor het 2de weekend op het strafbankje. Trainer Sven Eeraerts recupereert anderzijds wel Jason Donckers die hersteld is en zijn plaats in de kern terug inneemt ten nadele van youngster Cédric Van Der Wael die vorige week inviel tegen Ternesse en zo meteen zijn eerste speelminuten in 1e Provinciale verzamelde.
De Lilse kern ziet er normaal gezien voor de verplaatsing naar Sint-Job op zondag dus uit als volgt: De Winter, Joossens, De Cantis, Donckers, Van Lieshout, Hanguisi, Geets, Geentjens, Verwimp, Verwimp, Mertens, Ocak, de Busser, Chida en De Cnaep.


top
 
Donderdag 09-10-2014
(FH)
Belangrijk bericht voor spelers en supporters van onze PU12. Er zijn namelijk een aantal verschuivingen in de agenda opgetreden. Zo zal de match van zondag 2/11/2014 al gespeeld worden op woensdagavond 29/10/2014 om 18u00 te Turnhout. Voorts wordt ook de wedstrijd van zondag 01/02/2015 verschoven naar zaterdagmiddag 31/01/2015 om 13u30. Deze laatste wedstrijd wordt uitzonderlijk afgewerkt op de terreinen van KFC Lille aan de Balsakker in plaats van in Poederlee.
Om het U gemakkelijk te maken, kan U gebruik maken van de elektronische agenda's die KFC Lille op zijn website voor u ter beschikking stelt. Zo krijgt u automatisch de wijzigingen in de kalender van uw smart device of computer mee.


top
 
Zondag 05-10-2014
(FH)
Het Eerste Elftal nam tegen de bezoekers van Ternesse een felle start, dwong meteen een aantal hoekschoppen af en wist in de 8e minuut daar ook een doelpunt uit te puren. De bezoekende verdediging kon een inzenden op corner niet ontzetten en de bal belandde achteraan bij Youssef Chida (foto) die knap overhoeks binnen kopte (1-0). Op het kwartier leek Lille helemaal op rozen te zitten want na een snelle uitbraak van Youssef op rechts bracht hij de bal centraal bij de goed gevolgde Murat Ocak die simpel afwerkte (2-0). Met een afstandsschot van Jonas De Cnaep na een knappe individuele aktie op het middenveld en een kopbal van Jef De Busser bleef Lille voor gevaar zorgen maar tegen het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers toch ook af en toe de neus aan het venster steken, waardoor het opletten bleef. In de 39e minuut leidde dat ook tot succes voor Ternesse: Na een snelle aanval over links volgde een loepzuivere voorzet die onhoudbaar tegen de netten werd gejaagd (2-1). Ei zo na volgde even later de gelijkmaker toen een Wommelgemse speler werd afgezonderd voor doel na alweer een scherpe aanval maar die joeg de open kans over. De buit was dus alles behalve binnen!
Na rust was er meteen een goede kopkans van Kevin Mertens op een inzenden van Youssef Chida, maar Ternesse nam meteen het heft terug in handen en zorgde voor heel wat druk in het eerste kwartier na rust. Een attente Yannick De Winter wist zijn netten echter verder schoon te houden en op het uur kon Lille het evenwicht in het spelbeeld terug herstellen. Toen Youssef Chida in de 66e minuut een vrije trap netjes naast de muur krulde en laag in doel zag binnen gaan (doelman Goris ging niet helemaal vrijuit), was de kous bij de bezoekers nagenoeg af en had Lille terug volledig de controle over de wedstrijd (3-1). Vijf minuten voor tijd was er nog een laatste stuiptrekking van Ternesse dat vanop de rechterflank uitpakte met een gevaarlijk inzenden dat hoog over het doel van Yannick De Winter werd gejaagd maar toen was het tijd voor de ingevallen Kerim Hangisi om de kers op de taart te zetten: Met een mooie beheerste aktie in de zestien schotelde hij Niels Verwimp de 4-1 voor.
Verdiende zege dus voor Geel-Zwart dat zijn leidersplaats vast houdt, maar dat van het kwartet naaste achtervolgers KGR Katelijne (0-1 bij Branddonk), Wuustwezel (1-2 bij Antonia) en Nijlen (2-1 tegen Rapid Leest) de volle buit zag pakken. Enkel Houtvenne ging op eigen veld onderuit tegen Mariekerke en volgt nu al op 5 punten.


top
 
Zaterdag 04-10-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft na een zeer goede start (2-0 binnen het kwartier via Chida en Ocak) de maat genomen van Ternesse. De bezoekers kwamen voor rust nog terug tot 2-1 en zorgden toen gedurende een half uur voor dreiging, maar met de 3-1 van Chida gingen de boeken toe rond de 65e minuut. In het slot zorgde Niels Verwimp na knap voorbereidend werk van Hangisi voor de verdiende 4-1.
Later meer.


top
 
Zaterdag 04-10-2014
(FH)
Op dinsdag 7 oktober om 19u45 organiseert KFC Lille in de kantine aan De Balsakker een boeiende info avond in verband met het leiden of arbitreren van jeugdwedstrijden met eigen aanduiding. De Heer Guido Nuyens van de koninklijke Noord-Kempische scheidsrechtervereniging zal er de nodige toelichting geen. Dit thema is specifiek gericht op de spelers van de PU17 en de reservenkern, die dit jaar de taak hebben om de wedstrijden van onze jonge duiveltjes in goede scheidsrechterlijke banen te leiden. KFC Lille vraagt dan ook aan al deze spelers om zonder uitzondering aanwezig te zijn op deze uiteenzetting: Jullie zullen er de nodige toelichting krijgen over hoe jullie je taak als scheidsrechter tijdens de jeugdwedstrijden van KFC Lille zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.
Daarnaast roepen wij ook alle jeugdtrainers van de betrokken categorieën (van U7 tot en met U11) van zowel KFC Lille als de andere clubs in het Lilse samenwerkingsverband op om een kijkje te komen nemen.
Van harte welkom!


top
 
Vrijdag 03-10-2014
(FH)
In een gesprek met de webredactie maakt T1 Sven Eeraerts de balans op van de afgelopen wedstrijden:
“Mijn eerste conclusie is dat we onze start niet gemist hebben. Met de 11 op 15 die we momenteel hebben vergaard hebben we gekregen wat we verdiend hebben. Elk punt dat we behaald hebben is terecht en het is nu aan ons om dat ook in de komende wedstrijden verder te zetten.”
Toch waarschuwt de trainer voor al te voortvarend optimisme:
“Ik hoor hier en daar het woord “periodetitel” al vallen. Laat me duidelijk zijn: Dat is totaal nog niet aan de orde. Op dit moment staan we feitelijk nog nergens en ik ben ervan overtuigd dat ons niveau nog omhoog zal moeten om een eventueel een prijs te pakken. Het belangrijkste wat telt is simpelweg de volgende wedstrijd!”
Dezelfde voorzichtigheid legt Sven trouwens ook aan de dag wat precies die volgende wedstrijd betreft:
“Dit weekend krijgen we Ternesse voorgeschoteld, wat mij betreft een zeer gevaarlijke tegenstander om dit weekend te bekampen. Het team staat absoluut onder zijn waarde gerangschikt en het is een ploeg met zeer volwaardige spelers die ongetwijfeld geprikkeld aan de aftrap zullen verschijnen omdat er dit jaar nog niet gewonnen werd. De motivatie van die jongens zal ongetwijfeld alleen maar toegenomen zijn nadat de club deze week de trainer de laan heeft uitgestuurd. Dat maakt ook dat het een beetje koffiedik kijken is wat betreft de samenstelling waarmee we ze aan de aftrap mogen verwachten.”
Op de vraag voor wie specifiek geel-zwart zal moeten opletten kwam het volgende antwoord:
“We hebben Ternesse al een aantal keer aan het werk gezien en ze hebben in elke rang wel iemand lopen die het verschil kan maken. Doelman Wouter Goris is een betrouwbaar sluitstuk en achteraan staat er met De Corte en Broeckaert, vorig jaar allebei nog aktief in derde klasse, ook kwaliteit op het veld. Het middenveld steunt vooral op Aktepe, aangevuld met enkele jongen talenten en vooraan is het opletten voor het buskruit van het duo Van Bouwel – Smolders. De trouwe Lilse supporter zal zich Smolders trouwens nog wel herinneren want hij had naar verluid afgelopen seizoen een belangrijke voet in de pijnlijke 1-4 nederlaag.”
Tot slot deed Sven nog een oproep aan zijn spelers en de Lilse supporters:
“Geen 100, maar 200% motivatie en concentratie, dat is waar we mee aan de aftrap moeten verschijnen. Onderschatting van de tegenstander omwille van hun puntenaantal (2 op 15) is absoluut uit den boze! Verder reken ik op de aanwezigheid van iedereen die Lille goedgezinds is en hoop ik zaterdag samen met jullie een vervolg te schrijven aan het mooie verhaal dat aan het ontstaan is. Tot zaterdag allemaal!"


top
 
Donderdag 02-10-2014
(FH)
Trainer Sven Eeraerts zal dit weekend geen beroep kunnen doen op Leroy Hertogs (Foto), die aan de eerste van twee schorsingsdagen begint. Daarnaast liggen ook Fabien Shikayi, Raf Peeters en Angelo Basso nog in de Lilse lappenmand. Op donderdag 2 oktober komt de commissie voorts bijeen over de speelgerechtigheid van reservedoelman Bjorn Joossens. KFC Lille hoopt alvast dat dit dossier vlug rond is zodat Bjorn dit weekend alvast mee op het officiële wedstrijdblad kan staan.
Dat maakt dat de kern voor het komende weekend tegen Ternesse er als volgt zal uitzien: De Winter, Geentjens, De Cantis, Van Lieshout, Geets, Verwimp N, Verwimp S, Mertens, Ocak, De Busser, Chida, De Cnaep, Hanguisi, Donckers en een nog aan te duiden speler.


top
 
Zondag 28-09-2014
(FH)
KFC Lille heeft de scalp van Rapid Leest gepakt en of het verdiend was!
Van bij het begin van de wedstrijd presenteerde Geel-Zwart zich meteen als de betere ploeg en dicteerde het continu de wet. Het team kwam dan op het half uur ook verdiend op voorsprong toen Maarten Van Lieshout (foto) bij een hoekschop aan de eerste paal kon binnen knikken. Meteen al het vierde doelpunt in deze nog jonge competitie van de centrale verdediger. We noteerden in die eerste helft nog goede kansen voor onder andere een bedrijvige Youssef Chida en Jonas De Cnaep die op een inzenden van Chida net te laat kwam. Murat Ocak zag zijn prima afstandsschot dan weer nipt afgeweerd worden. Aan de andere kant bleef doelman Yannick De Winter nagenoeg volledig werkloos.
In de 2de helft probeerde Leest wel wat meer naar voor te spelen, maar zonder dat het daar kansen uit kon puren. KFC Lille kreeg op zijn beurt op de counter nog verscheidene mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen maar onder andere Youssef Chida en de ingevallen Jason Donckers (tot twee keer toe) kwamen niet tot scoren. Kevin Geets van zijn kant zag een poging uit de 2de lijn ook nipt gered worden. Zo bleef het ondanks het duidelijke Lilse overwicht toch nog spannend met dat ene doelpuntje verschil maar het slotoffensief(je) van de thuisploeg liep uiteindelijk met een sisser af waardoor de 3 meer dan verdiende punten werden binnen gerijfd.
Lille neemt zo met een 11 op 15 een erg goede start (ter vergelijking: dat is van het seizoen 2011-2012 geleden toen er met een 12 op 15 van start werd gegaan), temeer daar de concurrentie ook al veelvuldig met de punten gemorst heeft. Zo verloren de medekoplopers in 1e Provinciale dit weekend nog kostbare punten: KSV Schriek ging thuis tegen KFC Nijlen onderuit met een spectaculaire 3-5 uitslag, terwijl KVC Houtvenne bij Sint Job FC niet verder kwam een een 1-1 puntendeling. KFC Lille is daardoor zowaar alleen leider na 5 speeldagen. Dat smaakt wat ons betreft alvast naar meer!


top
 
Zaterdag 27-09-2014
(FH)
Opgelet: er zijn recent weer een aantal wijzigingen in de kalender doorgevoerd. Zo zijn de meeste aanvangsuren van de thuiswedstrijden van de PU08A, PU08B en PU10 gewijzigd.


top
 
Donderdag 25-09-2014
(FH)
Na de deugddoende overwinning van vorige week, krijgt het Eerste Elftal van KFC Lille ook dit weekend een neo-eersteprovincialer voor de kiezen. Rapid Leest speelde vorig jaar kampioen in 2e Provinciale en bouwt dus ook verder op al het goede van het vorige seizoen. Twee weken geleden toonden zij dit bijvoorbeeld tegen Houtvenne (2-2). Afgaande op de 4 reeds gespeelde wedstrijden kondigt Leest zich alvast aan als een ploeg met een goede thuisreputatie waarin ze naast een punt tegen Houtvenne ook de volle winst namen op de openingsspeeldag tegen Antonia.
Leest profileert zich vooral als een goed georganiseerde ploeg die, geholpen door de beperkte afmetingen van hun veld, de ruimtes klein houdt. Uit het verleden blijkt dat dat voor KFC Lille net de moeilijkste wedstrijden zijn. Geel-Zwart zal dus 100 procent voor de dag moeten komen om zondag de 3 punten mee naar De Balsakker te nemen. Uitgaande van de eigen kwaliteiten en gedreven door het enthousiasme waarin de club zich nu bevindt, is trainer Eeraerts alvast overtuigd dat dit gaat lukken. Hij roept daarom ook deze week de supporters op om de ploeg zondag massaal en vokaal te ondersteunen.
We kunnen u melden dat Peeters en Donckers, die vandaag terug bij de groep aansluiten, ondertussen klaar voor de strijd zijn bevonden en dat ook de liesklachten van Van Lieshout vermoedelijk aanstaande zondag tot het verleden zullen behoren. Enkel Basso en Shikayi blijven nog een aantal weken buiten strijd. Behoudens wijzigingen na de training van donderdagavond en zaterdagochtend, zal de kern voor zondag vermoedelijk bestaan uit: De Winter, Geentjens, Geets, De Cantis, Van Lieshout, Verwimp N, Verwimp S, Chida, Peeters, De Busser, De Cnaep, Ocak, Hertogs, Mertens en Hangisi.


top
 
Woensdag 24-09-2014
(FH)
Met de scalp van Nijlen aan de gordel mocht de riem er bij het Eerste Elftal van trainer Eeraerts even af. Zo werd de dinsdagtraining alvast geschrapt en trok het team naar sauna Hezemeer om nog een keer extra te genieten van de eerste plaats in het klassement en om bijkomend het groepsgevoel nog verder te verstevigen. Tegelijkertijd gaf dit een aantal spelers de kans om een aantal kleine kwaaltjes met de nodige extra rust te bezweren.


top
 
Maandag 22-09-2014
(FH)
Al surfend komt een mens al eens wat tegen. Zo ontdekten we recent een schitterende foto reportage van een treffen tussen de GU13 en KFC Nijlen dat vorig seizoen op 19 oktober 2013 werd afgewerkt aan De Balsakker op het wereld wijde web.
Deze link naar de site van KFC Nijlen brengt er u alvast rechtstreeks naar toe. Veel kijkplezier gewenst en bij deze ook een dikke pluim voor de fotograaf van dienst.


top
 
Zondag 21-09-2014
(SVV)
Beste KFC Lille-familieleden,
Na een lange en moeilijke voorbereidingsperiode is het voetbalseizoen 2014-2015 al enkele weken bezig. Zoals verwacht werd levert de overstap met onze jeudgploegen van het gewestelijke naar het provinciale niveau een aantal groeipijnen op. Het is een groeiproces waar we als club door moeten. Als Technisch Verantwoordelijke voor de Jeugd Opleiding was ik me er van bewust dat de selecties niet meteen (voldoende) gewapend zouden zijn om tegen elke tegenstander een mooi resultaat te behalen. En de eerste wedstrijdUITSLAGEN bevestigen dit. En inderdaad, als we alleen naar de UITSLAG kijken, dan oogt dat niet altijd mooi en kan dit voor sommigen onder ons frustrerend en demotiverend werken.
Maar wat stel ik na enkele speeldagen wel vast: KFC Lille (en de ploegen waarmee we samenwerken) beschikt over een zeer goed en gedreven trainerskorps, bijgestaan door fantastisch werk leverende ploegafgevaardigden! Het is mede door hun inzet dat de sportieve verantwoordelijken en de besturende leden van onze voetbalvereniging merken dat onze voetballende kinderen door al de geleverde inspanningen van de begeleiding en opleiding progressie maken! En dit is toch het doel van een voetbalOPLEIDING! Links en rechts noteren we al de eerste (onverhoopte) successen maar vooral stel ik vast dat onze jongeren allemaal vooruitgang boeken en dat er heel veel potentieel aanwezig is. Laat dit de beloning zijn voor het harde werken van éénieder en mag dit de motivatie zijn om de ingeslagen weg van begeleiding en opleiding verder te bewandelen en stap voor stap (en met vallen en opstaan) beter te worden. Blijf elkaar steunen en helpen opdat alle voetbaljongeren van en bij KFC Lille nog veel voetbalplezier mogen beleven! De voetbaltoekomst oogt mooi, maar om goed te kunnen oogsten dien je eerst goed te zaaien. Laat ons allen samen, bestuur, trainers, afgevaardigden, spelers, ouders, vrijwilligers die helpende handen aanreiken... verder bouwen aan een mooie voetbaltoekomst bij en van KFC Lille!
Steven Van Vlasselaer
TVJO.


top
 
Zondag 21-09-2014
(FH)
Afgelopen zaterdag kregen de toeschouwers aan de Balsakker een gelijkopgaande eerste helft te zien tussen het Eerste Elftal en KFC Nijlen. De bezoekers teerden daarbij wel op een stevig defensief blok en speculeerden vooral op de tegenaanval. Zij tekenden ook voor de eerste goede kans: Op een poging schuin rechts voor doel hield doelman Yannick De Winter gelukkig de 0 op het bord. Het was op het half uur dan toch Geel-Zwart dat de score wist te openen: Goed druk zetten leidde tot een fout in de Nijlense verdediging en Jonas De Cnaep kon profiteren en vanuit een erg scherpe hoek de score openen (1-0).
Na rust zagen we hoe het Eerste Elftal nu de partij volledig domineerde al moest Yannick De Winter andermaal een keer goed ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen. De 2-0 kwam op het bord toen de ver uitgekomen doelman Matthees zich verkeek op een botsende bal en Youssef Chida (foto) zijn verdediger in snelheid aftroefde. De ingevallen Brent Geentjens zorgde nog voor een mooie aktie en dito steekpass naar Leroy Hertogs die echter naast schoot. De uiteindelijke 3-0 score kwam van het hoofd van Maarten Van Lieshout die een flankvoorzet aan de eerste paal binnen kopte in het slot van de wedstrijd, meteen ook de 3de treffer van de Lilse verdediger in het nog prille seizoen.
Mooie zege dus na een knappe collectieve prestatie van het Lilse team.


top
 
Zondag 21-09-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft de volle buit gepakt tegen KFC Nijlen met een riante 3-0 overwinning. Het Lilse kanon werd daarbij bediend door Jonas De Cnaep, Youssef Chida en Maarten Van Lieshout. Lille blijft daardoor ongeslagen en pakt met 8 op 12 zelfs (even) de eerste plaats in 1e Provinciale Antwerpen.
Later meer.


top
 
Zaterdag 20-09-2014
(FH)
De donderdagtraining van het Eerste Elftal leek wel vervloekt. Na afloop waren er immers heel wat vraagtekens in verband met de fysieke paraatheid van sommige spelers. Zo zal Fabien Shikayi nog zeker 6 weken moeten revalideren en specifieke kinetherapeutische behandelingen ondergaan. Een operatie is gelukkig wel uitgesloten. Raf Peeters (Foto) is hervallen in een hardnekkige liesblessure en Angelo Basso heeft nog een 2 tal weken nodig om volledig te recupereren. Voorts vormt ook Jef De Busser (keelontsteking) nog een twijfelgeval voor de match van zaterdag en diende Kevin Geets de donderdagtraining te staken met een kleine verrekking. Ook Jason Donckers zal zaterdag niet tot de kern behoren wegens eenzelfde euvel. Kerim Hangisi is van zijn kant dan wel terug aan de trainingen begonnen maar kampt nog met een fysieke achterstand na zijn kruisbandletsel. Tot slot kan er nog geen beroep gedaan worden op doelman Joossens om administratieve redenen.
Het zal dus zwaar puzzelen worden voor trainer Eeraerts, die echter het volste vertrouwen heeft in volgende waarschijnlijke kern: De Winter, De Cantis, Geentjens, Verwimp S, Verwimp N, Ocak, Hangisi, Geets (?), Chida, De Cnaep, De Busser (?), Van Lieshout, Hertogs.


top
 
Zaterdag 20-09-2014
(FH)
Het was even wennen vorige week voor onze youngsters, maar Senne, Frederik, Wouter en Viktor hebben zich prima van hun taak gekweten als scheidsrechter bij onze allerjongsten. Deze week is het de beurt aan Karsten en Alialhadi om alles in goede banen te leiden bij de wedstrijden van de PU08A en PU09A. Succes, jongens!
PS: U kan het overzicht van de aanduidingen van de scheidsrechters volgen door op het groene vinkje achter de wedstrijden van onze duiveltjes te klikken.


top
 
Vrijdag 19-09-2014
(FH)
In een gesprek van onze webredactie met T1 Sven Eeraerts blikt deze vooruit op de wedstrijd tegen KFC Nijlen van aanstaande zaterdag. De Lilse trainer zag de blauw-witten eerder dit seizoen een aantal keer aan het werk en was onder de indruk van het enthousiasme van deze tegenstander die duidelijk nog in de positieve flow van de promotie van het vorig seizoen zit. Hij roemde ook het stevige verdedigende blok dat hij de ploeg zag neerzetten en bespeurde een goede mix van ervaring en jeugdige spirit bij de komende tegenstander met bijvoorbeeld Harald Pinxten, Sam Mellebeek en Wouter De Bruyn die al heel wat watertjes hebben doorzwommen versus Dijck en Brouwers, beloftevolle jongeren in het Nijlense kamp. Sven Eeraerts verwacht dan ook dat het allesbehalve een gezondheidswandeling voor het Lilse Eerste Elftal zal worden, zeker nu er recent links en rechts wat probleempjes qua fysieke paraatheid zijn opgedoken (weldra meer hierover op onze website). De trainer belooft in elk geval dat het team er met volle inzet tegenaan zal gaan en zo, mits een driepunter, mogelijk de eerste plaats in de reeks zal pakken. Hij rekent daarbij meer dan ooit opnieuw op de Lilse supporters die zijn team ook in de wedstrijd thuis tegen Houtvenne over de streep hebben getrokken.
Afspraak dus met zijn allen aan de Balsakker op zaterdag 20 september om 20u voor het boeiende treffen met promovendus Nijlen.


top
 
Zondag 14-09-2014
(FH)
We noteerden een behoorlijke opkomst voor het treffen tussen het Lilse Eerste Elftal en leider Schriek, al is het predikaat “leider” in deze fase van de competitie nu ook weer niet zo veelzeggend.
Schriek had in de eerste helft het betere van het spel en slaagde er ook in de score vroeg te openen: Een hoekschop van de thuisploeg werd na redelijk onoplettend verdedigen aan de eerste paal gedevieerd en de 1-0 was een feit. Lille claimde wel balbezit maar dat leverde nauwelijks gevaar op, een kans voor Kevin Geets niet te na gesproken. Bovendien was er een schitterende redding van doelman Yannick De Winter (foto) nodig om te verhinderen dat Schriek de score nog voor rust kon verdubbelen.
De supporters kregen na de rust een ander wedstrijdbeeld voorgeschoteld: Geel-Zwart slaagde er nu in om de thuisploeg terug te dringen op de eigen helft en zag dit offensief beloond met een doelpunt van Youssef Chida. Er volgden nog extra kansen voor Lille om het laken definitief naar zich toe te trekken, maar toen het eindsignaal weerklonk stond de 1-1 nog op het bord.
Op basis van het globale wedstrijdbeeld kunnen beide ploegen zich ongetwijfeld verzoenen met dit billijke gelijkspel en nestelen ze zich beiden in het pelotonnetje "vijfpunters" achter de nieuwe leider Groen-Rood Katelijne (7 punten na 3-0 winst tegen FC De Kempen) en runner-up Nijlen (6 punten na een zege met indrukwekkende forfait-cijfers tegen Heikant Berlaar). De Nijlen-boys maken trouwens volgende week hun opwachting aan de Balsakker: Onze jongens zijn alvast gewaarschuwd!


top
 
Zaterdag 13-09-2014
(SVV)
Het is zover: Onze debutantjes (°2009) beginnen weldra ook aan het voetbalseizoen. Bob Van Houtven, zal de voetbal(nieuws)gierige kindjes opvangen en begeleiden vanaf dinsdag 16 september 2014. De trainingen gaan elke dinsdagavond door van 18u tot 19u! De spelertjes zijn welkom vanaf 17u45. Hierbij doen we nog een warme oproep aan extra beginnende spelertjes om samen met hun leeftijdsgenootjes kennis te komen maken met de voetbalsport. Wij wensen trainer Bob en alle debuterende spelertjes alvast heel veel voetbalplezier!


top
 
Zaterdag 13-09-2014
(FH)
Het programma van het Eerste Elftal in het begin van de competitie mag gerust zwaar genoemd worden. Zo was er al de pittige opener tegen Houtvenne (1-1), waarna er de moeilijke verplaatsing naar Heikant Berlaar was, die succesvol werd afgesloten met 1-2 winst. Ook de derde wedstrijd van deze competitie is één van de moeilijkere, want geel-zwart dient zondag zijn opwachting te maken in Schriek, dat samen met Branddonk vorig jaar de revelatie van het seizoen was. Schriek lijkt trouwens dit jaar vlotjes op het elan van vorig jaar door gegaan te zijn, met vlotte winst bij Wuustwezel (0-3) en een gelijkspel tegen het stugge Berlaar Heikant (1-1). Het team vormt een stevig geheel met enkele kleppers in zijn rangen: Denken we daarbij aan doelman Verelst, spits Dillien en last but not least de van ons eigen KFC Lille overgekomen motor op het middenveld Robin Vercammen.
Geel-Zwart heeft na zijn knappe prestatie tegen Houtvenne en de mooie zege op Heikant echter voldoende vertrouwen getankt om deze wedstrijd met de nodige moed aan te vatten en resoluut voor puntengewin te gaan. Spelers en entourage rekenen daarbij net zoals de voorbije wedstrijden op een grote opkomst van Lilse supporters voor wat ongetwijfeld een boeiend treffen gaat worden.
Tot zondag in Schriek!


top
 
Zaterdag 13-09-2014
(LVL)
Opgelet: Er zijn recent een aantal wijzigingen in de kalender doorgevoerd. Zo zal het Eerste Elftal het al op zaterdag 20 september om 20u tegen Nijlen opnemen in plaats van op zondagnamiddag.
Voorts is er omwille van logistieke redenen ook een wijziging in de wedstrijden van de PU15 en de PU17 tegen Sint-Job. Op 5 oktober zullen deze teams hun tegenstanders bekampen op het veld van KFC Lille terwijl de match op Sint-Job zelf doorgaat op 7 december: Heen- en terugwedstrijd werden dus verwisseld. Let daarbij ook op de gewijzigde uren van de wedstrijd in Sint-Job.


top
 
Zaterdag 13-09-2014
(SVV)
Berichtje aan de trainers: Op maandag 29 september 2014 om 19u00 is er de vierde trainersvergadering in de kantine van KFC Lille. Alle trainers worden vriendelijk verzocht aanwezig te zijn. Gezien het belang van de vergadering mogen zij die op dat moment een training hebben deze annuleren.


top
 
Zaterdag 13-09-2014
(SVV)
KFC Lille hecht als sociale vereniging veel belang aan zijn imago en uitstraling. KFC Lille wil daarom een voortrekkersrol op zich nemen om onsportieve en a-sociale reacties rond de voetbalterreinen te verbannen. Daarom organiseert de club op maandag 15 september 2014 om 19u30 in de kantine een infosessie over “positief supporteren”.
Meer info vindt u in het document in bijlage. Iedereen is alvast van harte welkom!


top
 
Vrijdag 12-09-2014
(FH)
Pech voor Angelo Basso (foto), want hij diende afgelopen zaterdag de training te staken wegens pijn aan de heup. Nader onderzoek wees uit dat een spierscheur de oorzaak was waardoor Angelo noodgedwongen 3 weken buiten strijd zal zijn. Ook Brent Geentjens, vorige week nog goed ingevallen bij de wedstrijd op Berlaar Heikant, diende na een pijnlijk contact op training de dokter op te zoeken met een licht knieletsel. Het verdict hier was een weekje gedwongen rust. Verder bevindt ook Fabien Shikayi zich nog steeds in de lappenmand. Trainer Sven Eeraerts zal ten slotte dit weekend bij de definitieve samenstelling van zijn kern ook nog geen beroep kunnen doen op doelman Bjorn Joossens.


top
 
Woensdag 10-09-2014
(FH)
De aandachtige bezoekers van de website hadden misschien de groene vinkjes al opgemerkt die recent zijn opgedoken bij de wedstrijden van onze jongste ploegjes. Een woordje uitleg is hier uiteraard op zijn plaats.
KFC Lille start dit jaar met het initiatief om jongeren van de Provinciale Reserven en de PU17 te laten kennis maken met de "andere" kant van het voetbalgebeuren. Onze youngsters krijgen immers de kans om bij wedstrijden van hun clubgenootjes als scheidsrechter op te treden tijdens de competitie- en andere wedstrijden van de U7 tot en met de U9. De club is er van overtuigd dat dit een verrijkend element vormt in hun vorming als voetballer.
Wij roepen langs deze weg trainers, afgevaardigden, ouders en supporters van deze teams en hun tegenstanders alvast op om deze scheidsrechters zo goed mogelijk te ondersteunen in hun taak, waarvoor alvast onze dank. Het is voor u een kans om het begrip positief supporteren meteen in de praktijk om te zetten.
En hoe zit het dan met die groene vinkjes? Die tonen je middels een simpele muisklik de weg naar het up to date overzicht van de wedstrijden waar het hier over gaat en geven meteen ook de aanduidingen van de scheidsrechters voor elke wedstrijd weer. Wij roepen alle jongeren hierbij extra op om zich plichtsbewust te kwijten van hun taak. Indien je om de één of de andere reden toch niet aanwezig kan zijn op een wedstrijd, dien je dit altijd mee te delen aan TVJO Steven Van Vlasselaer en dien je ook zelf er over te waken dat er een vervanger gevonden wordt (door bijvoorbeeld van wedstrijd te wisselen met een medespeler).
We geven nog mee dat Senne, Viktor, Wouter en Frederik dit weekend de spits mogen afbijten en wensen jullie allen heel veel succes bij deze opdracht!


top
 
Zondag 07-09-2014
(FH)
KFC Lille liet meteen zien dat het voluit voor de 3 punten naar Berlaar-Heikant was afgezakt maar het was de thuisploeg die reeds na 5 minuten de score wist te openen bij de eerste de beste counter. Gelukkig kon Geel-Zwart nagenoeg meteen reageren: Een uitstekende centrale vrije trap werd door doelman Thys in eerste instantie gepareerd, maar Maarten Van Lieshout was er als de kippen bij om binnen te duwen: 1-1 na 11 minuten spel. Lille bleef vanaf dan de betere in het spel, dwong een aantal kansjes af, maar tegen het einde van de tweede helft kwam ook Heikant Berlaar nog een aantal keer opduiken voor het doel van Yannick De Winter.
Vlak na rust kon de Lilse aanhang al snel opnieuw juichen: Youssef Chida zette zich op links goed door en zwierde de bal voor doel waar kapitein Jonas De Cnaep (foto) al vallend het duel aanging met de doelman en een verdediger: Na die scrimmage was Jonas het snelst terug recht en priemde hij de bal tegen de netten (1-2). Geel-Zwart leek makkelijk de controle te houden en had weinig moeite met de lange ballen die de thuisploeg veelvuldig verstuurde: De Lilse verdediging, met Kevin Geets en Stef Verwimp voorop, heerste in de lucht. Halfweg de tweede helft probeerde de thuisploeg dan toch de druk op te voeren en kroop Lille wat achteruit. We noteerden echter nog uitstekende kansen voor Geel-Zwart om het laken definitief naar zich toe te trekken: Noch Youssef Chida, noch de ingevallen Brent Geentjens kwamen oog in oog met doelman Thys tot scoren. Zo werd het toch nog prangend in de slotfase, met onder andere een aantal hoekschoppen en vrije trappen, waarbij Heikant Berlaar met 11 spelers post vatte in de Lilse zestien, maar Lille hield verdiend stand.
Lille start zo met een 4 op 6 en kan nu uitkijken naar een weerzien met Robin Vercammen van KSV Schriek op zondag 14 september om 15u.


top
 
Zaterdag 06-09-2014
(FH)
U hebt ongetwijfeld al gemerkt dat KFC Lille ook aanwezig is op Twitter en u bent bij deze nog altijd vriendelijk uitgenodigd om ons te volgen. Op deze manier blijft u nog sneller en vlotter op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt binnen onze club.
Maar wist u bovendien dat u zelf ook aktief kan mee tweeten over onze club? Een account is zo gecreëerd en het enige wat u dient te doen is in uw bericht over onze club @kfclille te vermelden. Wie weet wordt uw tweet dan wel opgepikt door ons webteam en verschijnt hij zo op onze website en de informatie schermen in onze kantine!


top
 
Donderdag 04-09-2014
(FH)
In een gesprek met het webteam blikte trainer Sven Eeraerts vandaag met een zeer goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Houtvenne. In de krachtmeting met één van de titelkandidaten in de reeks meende hij te mogen zeggen dat het een geslaagde test was met een verdiend punt als resultaat en hoopte hij dat het team aanstaande zondag deze lijn kan doortrekken op Heikant. Sven benadrukte daarbij dat hij ook in deze uitmatch sterk rekent op de aanwezigheid van de Lilse supporters, want in de openingsmatch is gebleken dat de steun van de 12de man net dat tikkeltje extra aan de spelersgroep kan geven om een wedstrijd alsnog positief af te sluiten. Een definitieve selectie van de wedstrijd op zondag kon de Lilse trainer nog niet geven, de laatste knopen worden pas doorgehakt na de zaterdagochtend training.


top
 
Donderdag 04-09-2014
(FH)
Nieuws uit de Lilse ziekenboeg:
Kerim Hangisi (foto) heeft afgelopen dinsdag na een hele periode van inactiviteit (kruisbandletsel) terug 45 minuten gespeeld. Kerim zal de komende weken extra match ritme opdoen bij de beloften en kan hopelijk binnen een drietal weken terug aansluiten bij de selectie van de A Kern. Voort heeft ook youngster Brent Geentjens na een kleine ingreep de afgesloten week terug de groep vervroegd. Hij is in principe speelklaar voor de wedstrijd op zondag. Voor het overige kan de Lilse trainersstaf rekenen op een volledig fitte kern.
Tot slot is er ook nog goed nieuws van het transferfront: Doelman Bjorn Joossens heeft de rangen van KFC Lille versterkt. Hij stond in het verleden een tiental keer in het doel van 3e klasser Bornem.


top
 
Woensdag 03-09-2014
(FH)
Na de boeiende openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, waarin op karakter een punt werd gepakt tegen het sterke Houtvenne (1-1), trekt het Eerste Elftal aanstaande zondag vol vertrouwen naar FC Heikant, een ploeg die zich vorig seizoen nipt wist te handhaven in 1e Provinciale. We herinneren ons van vorig seizoen nog de niet al te evidente zege tegen dit team op de eigen Balsakker (3-2) terwijl er op het terrein van Heikant een teleurstellende 1-1 werd geboekt.
De Paars-Witten behaalden op de openingsspeeldag een billijk punt bij Schriek (1-1) met ex-Lillenaar Vercammen in zijn rangen, dus wat dat betreft hangen de bordjes alvast gelijk. Heikant zal in elk geval geen katje zijn om zonder handschoenen aan te pakken: Zo heeft het een stevig slot op de deur in huis met doelman Raphael Thys, die recent nog in 2e klasse aktief was (Heist). Het team kan voorts ook in de andere linies op heel wat ervaring rekenen, met bijvoorbeeld verdedigers Dries Van Dessel en Kapitein Jef Bruynseels, 2 ervaren krijgers in 1e provinciale. Voorts valt Hannes De Meyer in het oog te houden, vroeger nog aktief bij Zwarte Leeuw, en wordt de voorlinie bemand door Michiel Buts en de snelle Daniel Mombers, die beiden hun opleiding genoten in de elite jeugdreeksen bij Westerlo
Hoe dan ook, de Lilse supporter mag zich verwachten aan een geel-zwart team dat voluit voor de 3 punten zal gaan. Afspraak op zondag 7 september om 15u in de Melkouwensteenweg 73 in Berlaar.


top
 
Zondag 31-08-2014
(FH)
Het webteam van KFC Lille heeft voor u opnieuw de KFC Lille Google Agenda samengesteld, een handig en volledig overzicht van alle competitie wedstrijden die de Lilse elftallen in het komende kalenderjaar zullen spelen. U kan de KFC Lille Google Agenda terug vinden via het menu aan de linkerkant (google agenda).
Wil u zelf uw elektronische agenda à la carte samen stellen met de wedstrijden van uw favoriete Lilse teams, dan kan u dat door de gewenste elektronische agenda's te importeren, of beter nog te linken (zo krijgt u immers automatisch alle updates gedurende het seizoen). In dat geval is het menu item elektronische agenda the place to be.


top
 
Zondag 31-08-2014
(FH)
De PU10 toonden op het tornooi van White Star dat ze klaar zijn voor het echte werk dat volgende week begint. Een verslag in bijlage.


top
 
Zaterdag 30-08-2014
(FH)
De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen leverde meteen een aangenaam kijkstuk op. Tegenstander Houtvenne profileerde zich meteen als een erg sterk team en dwong het meeste balbezit af. Een doelpunt van de bezoekers werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 15e minuut ging de bal op de stip en geel-zwart had geluk dat de wenkende 0-1 prachtig door doelman Yannick De Winter gepareerd werd. Langs Lilse zijde noteerden we een huizenhoge kans voor Peeters maar ook hij kon de score niet openen.
De wedstrijd ging op hetzelfde elan door in de tweede helft waarbij Lille andermaal een aantal keer kon rekenen op een uitstekende doelman Yannick De Winter. Het spel verliep trouwens op het scherp van de snee, getuige daarvan de serie gele kaarten die scheidsrechter Van De Cruys diende boven te halen: zo verdwenen de namen van Kevin Geets, Youssef Chida en Maarten Van Lieshout in het boekje van de arbitrage, terwijl bij Houtvenne ook Yves Claes en Gerd Heylen tegen een geel karton aankeken. Lille verloor op het uur daarenboven nog Leroy Hertogs na een al te drieste ingreep en moest het met zijn tienen verder rooien. De bezoekers konden hier van profiteren want zij wisten uiteindelijk de bal toch tegen de netten te krijgen na een voorzet op de flank die raak werd binnen gekopt. De bordjes werden 5 minuten voor tijd toch nog in evenwicht gebracht toen een hoekschop van Jeff De Busser door Maarten Van Lieshout (foto) in de verste hoek werd binnen geknikt.
KFC Lille opent zo het seizoen net zoals vorig jaar met een 1-1 gelijkspel (toen bij het recent gepromoveerde VC Herentals) tegen een sterke tegenstander na een spannende openingswedstrijd.
Geven we nog mee dat in de andere partij van deze openingsspeeldag KFC Nijlen het wist te halen met 1-0 van KSK Branddonk, de revelatie van vorig seizoen.
Volgende week wacht de verplaatsing naar Berlaar Heikant.


top
 
Vrijdag 29-08-2014
(FH)
De voorbereiding loopt op zijn einde en dus wordt het stilaan tijd dat het echt om de knikkers begint te gaan: Dit weekeind opent het Eerste Elftal dan ook officieel het seizoen 2014-2015 met een thuiswedstrijd tegen KFC Houtvenne.
Frappant: KFC Houtvenne is de enige overgebleven ploeg in 1e Provinciale waartegen geel-zwart in het vorige seizoen 6 op 6 haalde en het deed dat bovendien op overtuigende wijze: Met een droge 0-4 in de heenwedstrijd en een spectaculaire 6-2 in de terugwedstrijd viel op de behaalde zeges totaal niks af te dingen.
Successen uit het verleden bieden echter zelden garantie op succes, temeer omdat Houtvenne zich voor aanvang van dit seizoen onomwonden bijzonder ambitieus profileert en resoluut de eindronde beoogt. Het kan daarbij bijvoorbeeld rekenen op de diensten van de teruggekeerde topschutter Peter Nijs (ex Beerschot-Wilrijk - foto).
De openingsmatch zal dus alles behalve een gezondheidswandeling worden.
Supporters op post voor dit eerste boeiende treffen van het nieuwe seizoen.

Volledige programma Eerste Speeldag

30-08-2014 19:30 NIJLEN - BRANDDONK
30-08-2014 20:00 LILLE - HOUTVENNE

31-08-2014 15:00 TERNESSE - FC TURNHOUT
31-08-2014 15:00 SINT JOB - DE KEMPEN
31-08-2014 15:00 MARIEKERKE - EXC. KAART
31-08-2014 15:00 SCHRIEK - HEIKANT BERLAAR
31-08-2014 15:00 KGRR KATELIJNE - WUUSTWEZEL
31-08-2014 15:00 RAPID LEEST - ANTONIAtop
 
Vrijdag 29-08-2014
(IM)
Op donderdagavond moesten onze jongens van de U12, U13 & U15 voor een oefenpartij in de arena treden tegen Oosterzonen. Dit drieluik kende een positief resultaat. Onze jongens van de U12 konden hun goede prestaties van de laatste weken omzetten in hun eerste overwinning. Zij haalden het met 4-8 van Oosterzonen na een mooie en uitgeregende partij. De U13 moesten iets langer de hemelsluizen trotseren alvorens zij de arena mochten betreden.  Na een degelijke, aangename en nachtelijke partij moesten zij nipt de duimen leggen tegen Oosterzonen met 5-4 cijfers. Op het einde van de wedstrijd was het te moeilijk om nog het doel te vinden. En als laatste waren er onze U15 die er vandaag wel echt zin in hadden. Na een uitgeregende maar zeer aangename partij zag de trainer dat het alsmaar beter werd en werd een "eerste" maar "klinkende" overwinning behaald tegen Oosterzonen en dit met zware 1-12 cijfers.
Een dikke proficiat aan al de spelers van de U12, U13 en U15.


top
 
Donderdag 28-08-2014
(FH)
Gazet Van Antwerpen pakt de afgelopen dagen uit met een voorstelling van de diverse ploegen die in 1e Provinciale uitkomen in het seizoen 2014-2015. In de editie van donderdag 28 augustus was het de beurt aan KFC Lille om in de schijnwerpers te staan. Ondere andere Kevin Geets en Trainer Sven Eeraerts kwamen aan het woord en spraken zich uit over hun verwachtingen voor de nakende competitie.


top
 
Zaterdag 23-08-2014
(FH)
Afgelopen woensdag stond het 7-voudige treffen met diverse jeugdploegen van VC Herentals op het programma. Van de entourage van de PU10 ontvingen we het verslag in bijlage.


top
 
Vrijdag 22-08-2014
(SVV)
Op 29 augustus 2014 om 19u vindt in de kantine van KFC Lille een algemene vergadering voor trainers en afgevaardigden plaats, waarbij heel wat informatie zal meegedeeld worden voor een vlotte werking tijdens het komende seizoen. Wij rekenen er op dat iedereen op post is, waarvoor dank!


top
 
Zondag 17-08-2014
(FH)
Een steeds wederkerend fenomeen in augustus in onze gemeente is de Beker Van Groot Lille, een competitie in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin eerste elftallen en reserven ploegen strijden om de hoogste Lilse eer. Het verslag in bijlage vertelt u hoe het onze geel-zwarte boys verging.


top
 
Zondag 17-08-2014
(FH)
De PU10 namen op moederdag deel aan een Tornooi in Turnhout. De details van hun belevenissen bij FC Turnhout vindt u in bijlage.


top
 
Zondag 17-08-2014
(LVL)
Nog twee weken voorbereiding resten er ons en dan begint eindelijk de nieuwe competitie in het seizoen 2014/2015. Het wordt nog een drukke periode voor onze Lilse elftallen. Een overzicht van wat er op het programma staat:

din 19-08 19u00: Prov. Reserven – Vlimmeren

woe 20-08 17u45 : VC Herentals - U10 Lille
woe 20-08 17u45 : VC Herentals - U12 Lille
woe 20-08 17u45 : VC Herentals - U15 Lille
woe 20-08 19u30: VC Herentals - U21 Lille
woe 20-08 19u00: U11 Lille - VC Herentals
woe 20-08 19u00: U13 Lille - VC Herentals
woe 20-08 19u00: U17 Lille - VC Herentals

don 21-08 20u00: Lille - s'Gravenwezel

zat 23-08 U8 en U9 Tornooi Wiekevorst
zat 23-08 14u00: Emblem - U21 Lille
zat 23-08 16u00: Gew. Reserven - VC Poederlee
zat 23-08 18u30: Lille - Wortel (Beker van Antwerpen)

zon 24-08 U12 Tornooi Wiekevorst
zon 24-08 U17 Tornooi White Star Turnhout

din 26-08 19u00: Westmeerbeek - Prov. Reserven

woe 27-08 19u00: U10 Lille - FC Turnhout
woe 27-08 19u00: U11 Lille - FC Turnhout
woe 27-08 19u00: U17 Lille - Oosterzonen
woe 27-08 19u00: U21 Lille - Oosterzonen

don 28-08 18u30: Oosterzonen - U12 Lille
don 28-08 19u00: Oosterzonen - U15 Lille
don 28-08 19u30: Oosterzonen - U13 Lille

zat 30-08 10u00: AC Olen - U21 Lille
zat 30-08 U10 en U11 Tornooi White Star Turnhout

zon 31-08 U15 Tornooi White Star Turnhout

din 02-09 19u00: VV Vosselaar - Prov. Reserven


top
 
Vrijdag 15-08-2014
(FH)
De officiële start van de competitie 2014/2015 is nog niet gegeven, maar de pennen van de verslaggevers van de PU10 zijn alvast in een pot verse inkt gedoopt. Een verslag van hun eerste oefenwedstrijd tegen Retie in bijlage!


top
 
Dinsdag 12-08-2014
(LVL)
Bij deze nogmaals een kort overzichtje van wat u de komende week zoal op het Lilse voetbalmenu mag verwachten:

din 12-08 19u30 : Beker van Lille (Prov. Res. te Wechel)
din 12-08 19u00 : U15 Branddonk – Lille

woe 13-08 19u30 : Beker van Lille (1ste elftallen te Wechel)
woe 13-08 19u00 : U12 Retie – Lille
woe 13-08 19u00 : U13 Retie – Lille
woe 13-08 19u00 : U10 Lille – Retie
woe 13-08 19u00 : U11 Lille – Retie
woe 13-08 19u00 : U17 Lille – Retie
woe 13-08 19u00 : U21 Lille – Retie

don 14-08 19u30 : Lille – Bevel

vrij 15-08: U10 en U11 Tornooi FC Turnhout (Leemshoeve)

zat 16-08 18u30 : Vrij Arendonk - Lille (Beker v. Antwerpen)


top
 
Zondag 10-08-2014
(FH)
U hebt het afgelopen jaar ongetwijfeld genoten van de geweldige verslagen die ons elke week bereikten over de belevenissen van de PU9A op de kempense voetbalvelden. Op het einde van het seizoen heeft deze vriendengroep het seizoen in schoonheid afgesloten met onder andere een spectaculair avonturenparcours aan de Lilse Bergen. De beelden spreken voor zich en vindt u terug in het fotoalbum van KFC Lille (in beeld).


top
 
Zaterdag 09-08-2014
(FH)
Nadat de eerste wedstrijd in de Beker Van Antwerpen vrij vlot gewonnen was, kreeg het Eerste Elftal in zijn 2de treffen een tegenstander van een ander kaliber voorgeschoteld. Het ambitieuze FC Turnhout, neo-eerste provincialer, zakte immers af naar de Balsakker.
In een matige eerste helft hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, al waren de betere kansjes al bij al toch voor Geel-Zwart. De visieren stonden echter vooralsnog niet scherp en met een brilscore werd de rust bereikt.
Na de koffie begonnen de bezoekers iets meer te drukken, al hadden ze de hulp nodig van KFC Lille om de score te openen in de 65e minuut. Slordig balverlies leidde de 0-1 in. Geel-Zwart probeerde daarna de nodige druk te ontwikkelen om terug op gelijke hoogte te komen en met een knal op de dwarsligger van Mertens slaagde het daar bijna ook in. Ondertussen hadden de Binken echter ook al een keertje het doelkader geviseerd en toen ze vijf minuten voor tijd nogmaals toesloegen op hoekschop gingen de boeken definitief toe voor de thuisploeg (0-2). Al bij al een zege voor de bezoekers waar weinig op af te dingen viel.


top
 
Vrijdag 08-08-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft ondertussen weer 2 extra oefenwedstrijden op de teller staan. In beide partijen slaagde Geel-Zwart er in zijn voet naast die van de tegenstander te zetten. Bij 4de Klasser Witgoor-Dessel klaarde Lille die klus via doelpunten van De Cnaep en Chida (het werd er 2-2). Op 2de provincialer Kontich keek Geel-Zwart twee keer tegen een achterstand aan maar De Busser en Peeters slaagden er in om Lille telkens terug langszij te brengen, zodat ook hier afgeklokt werd op een 2-2 gelijkspel.


top
 
Zondag 03-08-2014
(FH)
Het eerste elftal heeft in zijn eerste treffen voor de Beker Van Antwerpen vlot afstand genomen van Poppel. De doelpunten vielen al vrij snel, waardoor Poppel al meteen uit koers werd geslagen en uiteindelijk werd er afgeklokt op 0-5. Die score had trouwens gerust nog hoger kunnen geweest zijn. Het Lilse kanon werd bediend door Chida, De Busser en De Cnaep (foto) met een hattrick!.

De voorbereiding van onze senioren loopt ondertussen gewoon verder en ook de Lilse jeugdploegen beginnen vanaf 4 augustus volop te trainen met het oog op het nieuwe seizoen.

Het programma voor de volgende week oogt trouwens als volgt:

zat 09-08 18u30 : Lille - FC Turnhout (Beker van Antw.)
zat 09-08 15u00 : Prov. Reserven – Bornem
zat 09-08 10u00 : Prov. U21 - OG Vorselaar


top
 
Woensdag 30-07-2014
(SVV)
Jeugdspelers, trainers, ouders,

De zomervakantie is halfweg. De hoogste tijd om het voetbalseizoen 2014-2015 aan te vatten! Vanaf maandag 04 augustus 2014 hervat de Jeugdafdeling van KFC Lille haar voetbalactiviteiten met de voorbereidende trainingen op het nakende seizoen. In bijlage vindt u alvast een overzicht van welke selecties wanneer en waar trainen.
Het document bevat eveneens een overzicht van de al gekende trainers en hun contactgegevens.

Voor onze jongste voetballertjes zijn we nog steeds op zoek naar trainers.
Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met
TVJO Steven Van Vlasselaer
0473 27 65 22
steven.vanvlasselaer@belgacom.net


top
 
Woensdag 30-07-2014
(FH)
Op Dinsdag 29/07 is het Eerste Elftal naar VC Herentals getrokken voor een vriendschappelijk treffen met de kersverse 4de Klasser. In een doelpuntenrijke wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht, net zoals dat ook twee maal het geval was in de afgelopen competitie. Lille kon hierbij geen beroep doen op Hangisi (gekwetst), Chida (ziek) en Mertens (vakantie)
Vervoort opende de score voor de thuisploeg na een tiental minuten, maar aanwinst Kevin Geets, overgekomen van KSV Bornem, zorgde halfweg en net voor het einde van de eerste helft voor een Lilse voorsprong bij de rust. Na rust wist Herentals terug zijn wagonnetje aan te pikken via Van Bouwel, maar Murat Ocak (ex FC De Kempen) zorgde met een 3de Lilse treffer terug voor een voorsprong op het uur (2-3). Een kwartier voor tijd wist de vice kampioen in 1e Provinciale van het afgelopen seizoen via Van de Kerkhof alsnog een logisch gelijkspel binnen te rijven (Lille was op dat moment met zijn tien gevallen na een tweede gele kartonnetje voor doelpuntenmaker Geets).
Al bij al een aangename maar karaktervolle wedstrijd waarin VC Herentals het meest de bal claimde, maar Lille anderzijds aanspraak kon maken op de beste kansen.
Voor het volgende treffen van geel-zwart dient u aanstaande zaterdag af te reizen naar het verre Poppel. Om 18u30 staat er een wedstrijd voor de Beker van Antwerpen op het programma.

Beker Van Antwerpen
zat 02/08 18u30 : Poppel - KFC Lille
zat 09/08 18u30 : KFC Lille - FC Turnhout
zat 16/08 18u30 : Vrij Arendonk - KFC Lille
zat 23/08 18u30 : KFC Lille - Wortel


top
 
Donderdag 24-07-2014
(LVL)
KFC Lille zoekt nog enkele gemotiveerde jeugdtrainers. Mocht je interesse hebben om ons team volgend seizoen te vervoegen gelieve dan contact op te nemen met Technisch Verantwoordelijke voor de Jeugd Opleiding Steven Van Vlasselaer via GSM 0473/27 65 22 of via E-mail 'steven.vanvlasselaer@belgacom.net'.


top
 
Zaterdag 19-07-2014
(LVL)
Zondag 20 juli om 16 uur speelt KFC Lille zijn eerste oefenwedstrijd thuis tegen KVV Vosselaar. Dit is misschien een ideale gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe gezichten in de kern van geel-zwart. Als het voorspelde mooie weer blijft aanhouden, zal het zweten worden aan de Balsakker.
Donderdag 24 juli volgt dan een tweede vriendschappelijke match. Om 19u30 wordt er thuis partij gegeven aan Sint-Lenaarts, eveneens een ploeg die net als KVV Vosselaar volgend seizoen uitkomt in 4de Nationale C.


top
 
Maandag 14-07-2014
(FH)
Het WK 2014 is net afgelopen (proficiat aan onze Oosterburen!) en dus kan de focus terug volledig op het nationale en provinciale voetbalgebeuren gericht worden in de komende tijd. Voor de Lilse jeugd zijn er in augustus alvast heel wat voorbereidende wedstrijden geprogrammeerd. Een overzicht vindt u in bijlage. Uiteraard kan dit programma links en rechts nog wat gewijzigd worden in de komende weken.


top
 
Zondag 06-07-2014
(LVL)
Ondertussen zijn ook de reeksindelingen bekend van alle ploegen die onder de vlag van KFC Lille in het seizoen 2014-2015 zullen aantreden.
Het volledige overzicht vindt u in bijlage.


top
 
Zaterdag 05-07-2014
(FH)
Nog een week en dan starten de senioren met hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Lilse supporters kunnen alvast uitkijken naar een eerste oefenwedstrijd op zondag 20 juli. Om 16u zal het Eerste Elftal op de Balsakker Vosselaar VV partij geven.


top
 
Vrijdag 04-07-2014
(LVL)
Een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers voor het seizoen 2014-2015.

IN
- Ocak Murat (KFC De Kempen)
- Geets Kevin (KSV Bornem)
- Hertogs Leroy (KFC De Kempen)
- Verwimp Stef (KSK Branddonk)
- Hangisi Kerim (KFC De Kempen)
- De Winter Yannick (MVV Maastricht via KFC Bevel)
- Verwimp Niels (KSK Branddonk)
- Donckers Jason (FC Turnhout)
- Shikayi Fabien (Finland)
- Al Qaisi Alialhadi (SK Sint-Niklaas)
- Van der Heyden Sam (SK Lierse)

UIT
- Ohnenik Lukas
- Noyen Henny (NL)
- Canzislar Derman (Turkije)
- Stuyck Stein (KFC Sint-Lenaarts)
- Rijmen Maarten (KFC Pulle)
- Vercammen Robin (KSV Schriek)
- Verloo Sam (Lentezon Beerse)
- Leys Glenn (KFC Pulle)
- Van Aert Lode (KFC Pulle)
- Heremans Joachim (Linda Olen)
- Pellegroms Ruben (FC Turnhout)
- Rijmen Joran (KVV Vosselaar)
- Nuyes Joren (KSK Herentals)


top
 
Woensdag 02-07-2014
(LVL)
Zopas werd het speelschema voor de Beker Van Antwerpen bekend gemaakt. Het Eerste Elftal krijgt volgende tegenstanders uit het noorden van de Provincie voor de kiezen:

zat 02/08 18u30 : Poppel - KFC Lille
zat 09/08 18u30 : KFC Lille - FC Turnhout
zat 16/08 18u30 : Vrij Arendonk - KFC Lille
zat 23/08 18u30 : KFC Lille - Wortel


top
 
Maandag 23-06-2014
(FH)
Alle voetbalogen zijn dezer dagen op het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië gericht en dat is uiteraard volledig terecht!
Bij KFC Lille wordt er momenteel echter hard achter de schermen gewerkt om ook op lokaal niveau volgend jaar het Lilse voetbal weer de nodige omkadering te geven.
Voor het Eerste Elftal staat er na een eerder wisselvallig seizoen dat afgesloten werd op een 7de plaats een nieuwe mooie uitdaging te wachten in 1e Provinciale Antwerpen.
Zij zullen het daarin opnemen tegen volgende schare tegenstanders:

Berlaar Heikant
FC Mariekerke
FC Turnhout
FC Antonia
K Ternesse VV
FC De Kempen
Exc. Kaart
FC Houtvenne
FC Nijlen
GR Katelijne
SK Branddonk
SV Schriek
SK Rapid Leest
FC Sint-Job
Wuustwezel FC

Wie de sfeer bij de tegenstanders alvast eens wil opschuiven kan terecht in het handige overzicht met links naar de websites van de verschillende clubs.


top
 
Maandag 09-06-2014
(FH)
Op zat 14 juni wordt in onze gemeente door Atletiek Club Lille op sportcentrum De Balsakker de eerste Krawatenjogging georganiseerd. Ideaal voor wie in het tussenseizoen de conditie wat op peil wil houden. Naast een kids run van 1 kilometer hebt u de mogelijkheid om afstanden van 4, 8 of 12 km af te leggen.
U vindt alle nodige info in de folder in bijlage.


top
 
Zondag 08-06-2014
(FH)
KFC Lille verwelkomt ook voor het volgende seizoen een aantal nieuwe gezichten in de club. Eentje daarvan is Steven Van Vlasselaer die vanaf het komende seizoen het beste van zichzelf zal geven als Technisch Verantwoordelijke voor de Jeugd Opleiding binnen onze club. Via de open brief in bijlage, kan u alvast kennis maken met Steven. Dat kan trouwens ook op de info avond op 10 juni aanstaande over het samenwerkingsverband dat op poten werd gezet tussen de clubs van de 4 Lilse deelgemeenten.


top
 
Woensdag 04-06-2014
(LVL)
KFC Lille nodigt alle jonge voetballertjes uit voor een initiatienamiddag op woensdag 18 juni 2014. Van 14u00 tot 16u00 zullen spelertjes doorlopend in kleine groepjes oefeningen en training krijgen van gediplomeerde trainers. Deze kennismakingsdag met het voetbal, zal doorgaan op  de sportterreinen van FC Achterstenhoek, gelegen aan de Poeyelheide te Gierle.
Alle jongens en meisjes, geboren in 2007, 2008 of 2009 zijn van harte welkom!
Graag vóór 16 juni telefonisch inschrijven bij Annick Driesen - Van den Broeck: 014/88.3670 of 0476/37.04.43.


top
 
Maandag 02-06-2014
(FH)
Het uitstapje van de U11 en U13 het afgelopen weekend naar het West-Vlaamse Gistel om er de Polders Trophy te betwisten mag een regelrecht succes genoemd worden. Niet alleen het weer toonde zich van zijn beste kant, een geweldige accomodatie en dito tornooi organisatie zorgden bovendien voor een perfect kader om het seizoen 2013-2014 in schoonheid af te sluiten. Spelers en begeleiders genoten dan ook met volle teugen van dit gebeuren en de successen op sportief vlak (winst voor de U11 in de penalty cup en een mooie zilveren medaille voor de U13 na een bloedstollende finale) vormden een grote kers op de taart.
Langs deze weg een welgemeend dank je wel aan de organisatoren voor het feilloze verloop van de zaken, de ouders en supporters voor hun aanmoedigingen en logistieke steun en last but not least aan de koters van de U11 en U13 voor hun voorbeeldige gedrag en inzet!
Het bijhorende fotoalbum op onze website is bij deze trouwens een feit (Extra bijdragen hiervoor zijn altijd welkom).


top
 
Maandag 02-06-2014
(FH)
KFC Lille meldt op vraag van de familie langs deze weg het heengaan van mevrouw Maria De Laet (1926-2014). Zij is de moeder van trainer Fred Leys en grootmoeder en overgrootmoeder van spelers Glenn, Lennert en Brent Leys.
U bent uitgenodigd op de uitvaartdienst in de parochiekerk Sint-Pieter te Lille op donderdag 5 juni 2014 om 10u00. In diezelfde kerk vindt op woensdag 4 juni 2014 om 19u00 een gebedswake plaats waarna een laatste groet gebracht kan worden in het mortuarium van het WZC Lindelo.
De Lilse voetbalgemeenschap wenst de familie alvast heel veel sterkte bij dit afscheid.


top
 
Woensdag 28-05-2014
(FH)
U hebt het mogelijk links en rechts al horen waaien en bij deze kunnen we het ook officieel bevestigen: De 4 voetbalclubs uit de gemeente Lille, zijnde VC Poederlee, FC Gierle, KFC De Vrede Wechelderzande en ook ons eigen KFC Lille, hebben recent een samenwerkingsakkoord ondertekend voor hun jeugdwerking, met als voornaamste doel vanaf het volgende seizoen 2014-2015 een win-win situatie te creëren voor de jeugdvoetbalgemeenschap van de 4 deelgemeenten. Op dit moment wordt de concrete invulling van dit akkoord in een constructieve sfeer tot in de puntjes uitgewerkt door de jeugdverantwoordelijken van de diverse clubs.
Geïnteresseerden zijn alvast welkom op een info vergadering die KFC Lille organiseert op dinsdag 10 juni aanstaande om 20u in de kantine aan de Balsakker.


top
 
Zondag 25-05-2014
(FH)
Volgend (verlengd) weekend wordt de aftrap gegeven van het meerdaagse internationale Polders Trophy tornooi in Gistel (West-Vlaanderen). KFC Lille zal hier present tekenen met de U11 en U13 en er zijn mannetje proberen te staan tussen een internationaal gezelschap van Nederlandse, Franse, Duitse en uiteraard ook Belgische ploegen.
Het volledige tornooi schema vindt u alvast op de website van de organisatie.


top
 
Dinsdag 20-05-2014
(LVL)
Op zondag 1 juni 2014 om 17u00 stelt KFC Lille de spelersgroep en trainersstaf voor het nieuwe seizoen voor in de kantine van de club. Iedereen die de club een warm hart toedraagt is van harte welkom op deze presentatie. Aansluitend op de voorstelling start het barbecuefeest waarvoor een inschrijvingsprijs van € 20,00 per persoon wordt gevraagd : barbecuebuffet en drank à volonté!
We vragen u wel vóór 27 mei in te schrijven in clublokaal ‘Cafe De Wissel’ of bij Eddy Van Echelpoel op de nummers 014/88 14 15 of 0476/24 90 03.
Tot dan!


top
 
Maandag 12-05-2014
(FH)
Afgelopen zondag is het doek definitief gevallen over het seizoen 2013-2014 aan de Lilse Balsakker. Er werd daarbij afgesloten in stijl met twee oefenpartijen van onze PU15 en PU17 tegen de scholieren van het Limburgse Spouwen-Mopertingen. De PU15 dienden hun meerdere te erkennen in hun opponenten die qua lengte en leeftijd net een maatje te groot waren, maar streden desondanks met veel panache voor elke meter (2-6). In de andere partij konden de toeschouwers zich verwarmen aan een zeer sportieve, boeiende en spannende strijd die terecht onbeslist eindigde (1-1).
Zij die graag nog een keertje terugblikken op het afgelopen seizoen, kunnen dat bijvoorbeeld doen aan de hand van de vele verslagen die ook dit jaar weer op onze site verschenen maar ook via de recente foto reportage die de entourage van de U9A ons aanleverde na het paastornooi in Vorselaar, een tornooi dat deze kereltjes trouwens knap winnend afsloten!


top
 
Maandag 05-05-2014
(GB)
zat 03/05/2014 zijn we met een bus vol enthousiaste spelers, trainers, begeleiders en enkele ouders de wedstrijd Gent-Lierse gaan bijwonen in de knappe Ghelamco Arena.  De spelers hebben hun ogen uitgekeken en konden maar liefst viermaal juichend recht springen bij een gemaakt doelpunt door Gent.
Genieten van een frietje en een drankje, op de foto met ‘Jommeke’ en last but not least Patrick Nys in actie zien als trainer van de keepers bij Lierse, de pret was verzekerd bij onze jongeren!
Onze Lilse voetballertjes hebben zich allemaal voorbeeldig gedragen, het was leuk hen te zien genieten.
Alvast voor herhaling vatbaar!


top
 
Dinsdag 29-04-2014
(FH)
De Lilse ploegen zullen in de nadagen van het seizoen 2013-2014 in de maand mei nog deelnemen aan een aantal tornooien in de regio. Zo zijn ze bijvoorbeeld op 1 mei met een aantal ploegen aan de slag bij de buren van Gierle. Ook op 10 mei treden onze jongeren in het strijdperk op het tornooi van de scheidsrechterskring Herentals dat dit jaar doorgaat op onze eigen terreinen aan de Lilse Balsakker.
Een overzichtje vindt u via de club activiteiten link.


top
 
Maandag 28-04-2014
(LVL)
Net zoals de vorige edities mocht ook dit jaar, ondanks de uitgestelde datum, de Lilse jeugddag weer een succes worden genoemd. Bij deze willen we alvast alle deelnemende ploegen van harte bedanken voor hun aanwezigheid. We hopen jullie allen zeker weer op een volgende editie te mogen verwelkomen. Verder nog een expliciet woordje van dank aan alle vrijwilligers die elk op hun manier een bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze dag.


top
 
Maandag 21-04-2014
(FH)
Door de algemene afgelasting van het jeugdvoetbal op 11/11/2013 zagen we ons eerder dit seizoen genoodzaakt om de traditionele jeugddag van KFC Lille te annuleren. De organisatie achter dit evenement heeft het hoofd echter niet laten hangen en heeft ervoor gezorgd dat deze dag alsnog kan plaats vinden. Zo verwelkomen wij op 26 april aanstaande alsnog heel wat ploegen aan De Balsakker. Wij danken deze teams alvast van harte voor hun deelname en wensen hen een fijne, sportieve dag bij onze club.
Het wedstrijdschema vindt u alvast in bijlage.


top
 
Zaterdag 19-04-2014
(LVL)
Er wordt een bijkomende inschrijvingsavond georganiseerd op woensdag 23 april 2014. Deze zal doorgaan in de kantine van 19u00 tot 20u30. Om het administratieve werk met het oog op het volgend seizoen tijdig in orde te kunnen brengen, willen we iedereen die zich nog niet heeft ingeschreven vragen om zich uiterlijk op deze avond aan te melden, waarvoor alvast veel dank.


top
 
Maandag 14-04-2014
(GB)
De langverwachte activiteit met de opbrengst van de brunch en wafelverkoop is een feit! Op 03/05/2014 worden de spelers van KFC Lille getrakteerd op een wedstrijd in de prachtige gloednieuwe Ghelamco arena van KAA Gent. Het gaat hier om een wedstrijd in Play-off II tegen Lierse om 20u. Meer informatie over deze uitstap volgt weldra nog per brief.
Tot dan!
Het Feestcomité


top
 
Zondag 13-04-2014
(FH)
Het Eerste Elftal is er in geslaagd zijn voet naast die van kampioen Beerschot-Wilrijk te plaatsen in de afsluitende wedstrijd van de lopende competitie. Onder het oog van zo'n 7000 toeschouwers, uiteraard voor het merendeel thuissupporters, trok de kampioen enthousiast van start en doelman Boons moest meteen een aantal keer aan de bak. Rond de 20e minuut kon de thuisaanhang voor het eerst juichen, toen een aantal vlotte tikjes bij de thuisploeg na een misverstandje tot een own-goal leidde van KFC Lille (1-0). Een knappe tegenaanval van geel-zwart leidde echter binnen de 5 minuten tot de gelijkmaker van Noyen die centraal werd aangespeeld en keurig afrondde. Verdere kansen vielen er nauwelijks te noteren en Lille slaagde er in het verdere verloop van die eerste helft in goed mee te voetballen.
Het was daarom des te spijtiger dat er in het begin van de tweede helft ongelukkig balverlies werd geleden dat door afscheidnemend topschutter Peter Nijs meteen afgestraft werd (2-1). Een derde treffer kon gelukkig vermeden worden en Lille begon naargelang de tweede helft vorderde meer en meer op zoek te gaan naar een tweede gelijkmaker. Tien minuten voor tijd werden die inspanningen beloond toen Peeters met een knappe pass Chida op rechts bediende: De Lilse topschutter trok naar binnen en plaatste de bal prima in de verste hoek waardoor gouden schoen Jef Snyders (net voor de aftrap gekroond tot "Manneke van het Jaar") kansloos was (2-2).
KFC Lille boekt daardoor zijn 13de gelijkspel van het seizoen en sluit na een sterk seizoenseinde finaal de competitie af in het linkerkolommetje op een al bij al nog bevredigende 7de plaats. Frappant is ook dat het met dit gelijkspel, met uitzondering van Antonia, van elke tegenstander in de reeks punten wist af te snoepen.


top
 
Zaterdag 12-04-2014
(FH)
Zondag aanstaande valt het doek over het seizoen 2013-2014. De prijzen zijn zo goed als verdeeld maar toch oogt de affiche van het Eerste Elftal veelbelovend: KFC Lille mag immers aantreden op het Kiel voor het duel tegen het prestigieuze KFCO Beerschot-Wilrijk. Er mag dan wel niks meer op het spel staan, het valt te verwachten dat de kampioen voor eigen volk nog alles uit de kast zal halen om het Kielse feestje compleet te maken, terwijl anderzijds geel-zwart na de recente 9 op 9 ook vrank en vrij naar een mooi resultaat kan op zoek gaan. Het zou dus wel een erg leuke pot voetbal kunnen worden in een sfeer die zijn weerga niet kent in 1e Provinciale.
Ook al is het een mission impossible, wij rekenen alvast op de vokale steun van de Lilse supporters om op te tornen tegen de duizenden aanhangers van de thuisploeg.


top
 
Woensdag 09-04-2014
(FH)
Belofte maakt schuld: Aandachtige bezoekers van onze website zullen zich vast nog herinneren dat er via dit medium een verrassing was beloofd voor de ploeg die de meeste wafels aan de man kon brengen tijdens de wafelverkoop die de club in het begin van het seizoen organiseerde. Ondertussen is het moment aangebroken om die verrassing ook daadwerkelijk bekend te maken: De winnende ploeg mag aanstaande zondag ter gelegenheid van de afsluitende wedstrijd van het Eerste Elftal de trip met de spelersbus meemaken naar het Olympisch Stadion op het Kiel om daar de wedstrijd KFCO Beerschot-Wilrijk - KFC Lille bij te wonen en mogen ook nog op een tractatie rekenen! Het belooft alvast een sfeervol gebeuren te worden want we hoeven u niet te vertellen dat er voor dit duel een massa volk mag verwacht worden om te supporteren voor de kampioen van 1e Provinciale Antwerpen in een stadion waar bovendien een indrukwekkende historiek aan kleeft. De Armata Viola plant bovendien tijdens deze wedstrijd een extra sfeer actie, wat het evenement waarschijnlijk nog indrukwekkender zal maken.
Bijna zouden we nog vergeten te vermelden wie nu eigenlijk als "winnaar" uit de bus is gekomen. Die eer is weggelegd voor de Provinciale U13! Proficiat mannen en geniet er van!


top
 
Woensdag 09-04-2014
(FH)
De voetballertjes van KFC Lille laten niet alleen aan de Balsakker wekelijks hun kunstjes zien in clubverband, ook in de scholencompetitie Danone Nations Cup hebben onze jongens van zich laten spreken. De kinderen van de 3de graad van het Trapleerke hebben zich immers tot winnaar gekroond van deze cup in de Provincie Antwerpen en mogen nu naar de Nationale Finale van dit tornooi. Meer info over hoe het hen verging vindt u op de website van het Trapleerke.


top
 
Dinsdag 08-04-2014
(FH)
Het seizoen 2013-2014 is nog maar net afgelopen, maar toch zijn de voorbereidingen op het volgende seizoen al volop aan de gang. Zo is KFC Lille volop bezig met de inschrijvingen voor zijn jeugdspelers. U kan hiervoor terecht in de kantine aan De Balsakker op volgende momenten:

- woe 09/04 20u00-21u30
- zat 12/04 13u30-15u00
- woe 16/04 19u00-20u30

Het bestuur en de entourage van KFC Lille rekent er alvast ook dit jaar op om veel enthousiaste spelers met een geel-zwart strijdershart te mogen verwelkomen om samen onze prachtige club (sf)eervol te vertegenwoordigen in de provinciale en gewestelijke competities.
In bijlage vindt u alvast extra informatie omtrent de inschrijvingen.


top
 
Maandag 07-04-2014
(FH)
Op Woensdag 9 april zal er om 20u een speciale wedstrijd afgetrapt worden aan de Lilse Balsakker. KFC Lille en SK Merksplas zullen elkaar partij geven in een wedstrijdje tussen twee gemengde beloften elftallen. Beide selecties zullen worden samengesteld uit een mix van scholieren, junioren en reserven. Alvast een mooie gelegenheid voor onze jonge talenten om te proeven van het echte werk en eveneens een interessant duel voor de Lilse voetballiefhebbers.
Supporters op post!


top
 
Zondag 06-04-2014
(FH)
Zondag 6 april 15u was het derby time aan de Balsakker, want het Eerste Elftal van KFC Lille kreeg de buren van FC De Kempen op bezoek, een team dat in het begin van deze competitie de indruk had gegeven de belangrijkste concurrent van KFCO Beerschot-Wilrijk te worden, maar dat in het slot van de competitie almaar meer lijkt weg te deemsteren. Toch zijn de Tielenaren nog volop in strijd voor een ticket voor de eindronde, en dus was de inzet van deze wedstrijd voor hen nog groot.
De bezoekers kwamen het best uit de startblokken en kenden meteen succes toen Stuyck De Busser foutief afstopte in de 16. Ocak stuurde Boons naar de verkeerde kant en de 0-1 was in de 5de minuut al een feit. De reactie van Lille kwam er pas op het kwartier: Chida mikte de bal op de paal en de rebound werd door Noyen gemist. Net toen Geel-Zwart nadrukkelijker op zoek begon te gaan naar de gelijkmaker en lichte druk ontwikkelde, volgde de koude douche: Meynendonckx werd vrij gespeeld en zijn poging ging via de binnenkant van de paal tegen de netten. Rikd De Busser kreeg meteen daarna de kans om die voorsprong nog verder uit te diepen maar zijn poging belandde in het zijnet. Lille liet zich hierdoor niet uit het lood slaan en na een knappe persoonlijke aktie op rechts wist Chida het doelpunt van de hoop binnen te knallen (1-2). Nog geen minuut later schoot De Cnaep een voorzet van Chida redelijk onbesuisd over. Zo werd er gerust met een 1-2 voorsprong voor de bezoekers.
Na rust nam KFC Lille het heft resoluut in handen en dat resulteerde al snel in de verdiende aansluitingstreffer: een voorzet van Chida werd door Noyen met een subtiel tikje voor doel gebracht waar De Busser het leer kon binnen knikken. FC De Kempen kon of wou geen vuist meer maken en een sterk Geel-Zwart stoomde door: Een rush van een oprukkende Peeter werd door de bezoekende doelman schitterend gepareerd en ook op een knappe vrije trap van Chida en een vluchtschot van Vercammen bleef de Tielense goalie overeind. De verdiende apotheose kwam er dan toch in de 82e minuut: Chida behield de controle over de bal tussen 3 verdedigers en slaagde er in af te leggen voor Basso die met een magistrale pegel de bal staalhard in de winkelhaak joeg: Een ware wereldgoal van de Lilse linksachter die op die manier meteen voor een verdiende Lilse overwinning zorgde.
Lille schrijft zo een reeks(je) van 9 op 9 en een serie van 6 ongeslagen wedstrijden in de geschiedenisboeken en kan vol vertrouwen uitkijken naar het treffen met kampioen KFCO Beerschot-Wilrijk in de slotwedstrijd van deze competitie. De krawatenboys wippen bovendien over Antonia en Houtvenne in de rangschikking en staan nu in het linkerkolommetje op een 7de plaats. Het kan volgende week hoogstens nog één plaatsje stijgen, maar dan moeten er punten gepakt worden tegen de kampioen en bovendien moet Mariekerke het laten afweten bij Kaart.


top
 
Donderdag 03-04-2014
(LVL)
Zondag speelt het Eerste Elftal van KFC Lille alweer zijn laatste thuismatch van dit seizoen. Met de komst van de buren uit Tielen beloofd het alvast nog een leuke pot voetbal te worden. FC De Kempen heeft nog steeds uitzicht op een plaatsje in de eindronde en heeft het lot hiervoor in eigen handen, al voelt het wel de hete adem van Schriek in de nek.
Voor KFC Lille zijn er deze jaargang geen prijzen weggelegd. Daarvoor toonde geel-zwart iets te vaak een gebrek aan efficiëntie. Iets wat de voorbij matchen dan plots wel lukte met twee ruime uitzeges als resultaat.
Kan Lille ook in deze burenstrijd voor spektakel zorgen en in stijl afsluiten voor de thuissupporters? Antwoord op zondag om 15u00 aan de Balsakker. Supporters op post.


top
 
Woensdag 02-04-2014
(FH)
KFC Lille heeft de audit van zijn werking met glans doorstaan en is gequoteerd met twee sterren. Het gevolg hiervan is dat de club ook volgend seizoen 2014/2015 zal aantreden in zowel de Provinciale als de Gewestelijke Reeksen.
Jongeren die zich bij onze club willen aansluiten zijn trouwens nog altijd meer dan welkom. U neemt daarvoor best contact op met één van de jeugdcoördinatoren die u graag zullen verder helpen.


top
 
Zondag 30-03-2014
(FH)
Op speeldag 30 staat er een interessant treffen voor onze PU15 op het programma. Zij mogen het dan opnemen tegen de U16 Dames van R Antwerp FC. Het wordt dan ongetwijfeld een blij weerzien met Veerle Knaepkens (foto), die de afgelopen seizoenen aktief was aan De Balsakker als doelvrouw van onder andere de knapen in het seizoen 2012-2013.
Later op de avond vanaf 20u kan u dan ook nog genieten van het treffen tussen de PU23 en het 3de gerangschikte Nijlen dat nog kans maakt op de titel van vice-kampioen en dat ongetwijfeld gebeten zal zijn op revanche na de 0-2 thuisnederlaag die het kreeg aangesmeerd door onze Krawatenboys in de heenronde
Supporters op post op woensdag 2 april vanaf 18u30 aan de Lilse velden voor een boeiend avondje voetbal!


top
 
Zondag 30-03-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft net zoals vorige week met een klinkende zege uitgepakt: Nadat Noyen (foto) met twee doelpunten geel-zwart al vroeg in de wedstrijd op rozen had gezet, profiteerde Chida van een misser in de verdediging om de 0-3 te markeren. De boeken gingen helemaal toe voor de thuisploeg toen Vercammen nog voor rust een veilige 0-4 op bord zette.
Meteen na rust wist de thuisploeg te milderen, maar Lille kwam niet meer in de problemen en het was opnieuw Vercammen die de overwinning even voor het einde nog wat meer glans gaf (1-5).
Lille geeft zo meteen zijn seizoenseinde nog wat kleur, springt in de rangschikking alvast over Ternesse en kan op deze manier vol vertrouwen uitkijken naar de derby tegen FC De Kempen en de slotwedstrijd tegen kampioen Beerschot-Wilrijk.


top
 
Zaterdag 29-03-2014
(FH)
Op de allerlaatste speeldag van de lopende competitie trekt het Eerste Elftal naar het Olympisch Stadion in Antwerpen aan de Atletenstraat in volkswijk het Kiel om er het prestigieuze duel met kampioen Beerschot-Wilrijk te beslechten. Onnodig te zeggen dat dit voor KFC Lille een unieke gebeurtenis is.
Om de verplaatsing naar Antwerpen te maken organiseert de club busvervoer: Volwassenen vanaf 16 jaar kunnen voor de prijs van 20 Euro de verplaatsing maken, inclusief het toegangsticket. Voor jongeren onder de 16 wordt een prijs van 14 Euro gevraagd. Inschrijven kan mits contante betaling in clubcafé De Wissel of in de Lilse kantine. Wij rekenen op een massale opkomst van de Lilse supporters voor dit wel zeer interessante duel (zij die de heenwedstrijd hebben gezien zullen dit alvast kunnen beamen)!


top
 
Donderdag 27-03-2014
(FH)
Nog 3 speeldagen zijn er te gaan in 1e Provinciale van de Provincie Antwerpen.
Ondanks het feit dat de kampioenstitel al uitgereikt is, staat er toch nog het één en ander op het spel in de resterende wedstrijden. Allereerst is er de symbolische, maar prestigieuze titel van vice kampioen, waarbij het vermoedelijk zal gaan tussen 2de periode kampioen VC Herentals dat na een desastreuze start (11 op 30) meer en meer op dreef lijkt te komen naargelang het seizoen vordert en anderzijds het verrassende Branddonk, dat al een heel seizoen regelmatig en goed uit de verf komt.
Voorts zijn er natuurlijk nog de resterende plaatsen voor de eindronde te verdelen, waarbij het voornamelijk zal gaan tussen Branddonk, Schriek, De Kempen en Mariekerke dat momenteel op kop staat in de 3de periode (tenzij daar nog een verrassing uit de bus zou komen).
Ook in de degradatiestrijd (met Heikant, Berg en Dal en Katelijne FC) zijn de teerlingen nog niet volledig geworpen (uitgenomen voor het veroordeelde Verbroedering Arendonk), al hangt het er daar ook nog bijkomend van af welke ontwikkelingen er zich nog afspelen in 4de nationale. Er valt dus nog genoeg spanning te rapen in deze boeiende reeks.
Dat geldt echter slechts in geringe mate voor het kransje ploegen dat in de buik van het klassement is verzeild geraakt, te weten Antonia, Houtvenne, Ternesse, Lille, Kaart en KGR Katelijne, die netjes op een rij met telkens één punt gescheiden staan gepositioneerd. Mits een mirakel kan de top van dit clubje mogelijk nog een eindronde ticket ambiëren maar dan moet er al wel heel veel meezitten. Dat ene puntje verschil maakt bijkomend ook dat er hier nog duchtig haasje over gesprongen kan worden en dat zowel een min of meer eervolle 7de plaats in het linkerkolommetje als een minder indrukwekkende 12de plaats voor al deze ploegen nog vlotjes tot de mogelijkheden behoort.
In dit onderonsje oogt het programma van ons eigen Geel-Zwart niet echt simpel, met een thuiswedstrijd tegen FC De Kempen (dat de laatste tijd weliswaar in een mindere periode lijkt te zitten) en een verplaatsing op de laatste speeldag naar het Olympisch Stadion van kampioen KFCO Beerschot-Wilrijk. Maar om te beginnen is er aanstaande zaterdag de moeilijke verplaatsing naar K. Ternesse VV, een elftal waartegen in de thuiswedstrijd na een zwakke prestatie roemloos werd verloren (1-4) op een moment toen Lille nog in de top 5 gepositioneerd stond. De Lilse supporter zal dus alleszins op het eer- en revanchegevoel van de spelersgroep rekenen om die openstaande rekening alvast te vereffenen en op die manier minstens één plaatsje op te schuiven in het klassement. De wedstrijd kan na de ruime zege van afgelopen speeldag (2-6 bij Berg en Dal) alvast met de nodige moed en zonder stress aangevat worden en verder mag er bijvoorbeeld ook nog gehoopt worden dat Youssef Chida een aantal plaatsjes kan opschuiven in de lijst van topschutters, waar hij op dit moment op de 7de plaats prijkt met 16 stuks. Lille kan niet rekenen op zijn geschorste doelman Patrick Boons en op Derman Cansizlar, maar kan wel terug beroep doen op Maarten Van Lieshout die zijn schorsingsdag heeft uitgezeten. Verder is het opletten voor Noyen, Mertens, Chida, Vercammen en Peeters die allen met twee gele kartonnetjes achter hun naam staan en daar gevolgen van dreigen te ondervinden bij een nieuwe boeking.
Supporters alvast op post!


top
 
Maandag 24-03-2014
(FH)
Afgelopen weekend speelde Beerschot-Wilrijk niet geheel onverwacht kampioen in 1e Provinciale Antwerpen. Na een indrukwekkend parcours, waarin het zich elke week geconfronteerd zag met om begrijpelijke redenen supergemotiveerde tegenstand, kroonde Beerschot-Wilrijk zich drie speeldagen voor het einde tot de verdiende kampioen in onze reeks.
KFC Lille houdt eraan om spelers, entourage en supporters van harte proficiat te wensen en wenst hun ook volgend jaar nog veel succes in de nationale reeksen.


top
 
Zondag 23-03-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft met duidelijke 2-6 cijfers de maat genomen van Berg en Dal.
Geel-Zwart nam een sterke start en greep de thuisploeg meteen bij de keel: Dat resulteerde in een vroeg doelpunt van De Cnaep die de bal in twee tijden voorbij Coomans werkte en nog geen minuut later verdubbelde Chida (foto) die score al. Het Lilse broodje leek helemaal gebakken toen in de 17e minuut opnieuw Chida op strafschop de 0-3 al op het bord kon zetten. Bovendien diende Coomans in die fase het veld te verlaten met een rode kaart en moest Berg en Dal met zijn tienen verder. Ondanks dat numerieke ondertal slaagde de thuisploeg er via Convalle in om een kleine tien minuten later te milderen tot 1-3 maar Basso diepte de kloof vlak voor rust terug uit.
De Lilse zege kwam na de koffie absoluut niet meer in gevaar en met nog twee extra doelpunten van opnieuw Chida (die de laatste weken goed op dreef is) en nog een goaltje van Convalle werd de 2-6 in de boeken geschreven. Ruime cijfers die het elftal met het oog op de 3 klappers op het seizoenseinde (Ternesse, De Kempen en Beerschot-Wilrijk) ongetwijfeld goed hebben gedaan.
Lille doet na de serie gelijke spelen met deze driepunter eindelijk nog eens een goede zaak in het klassement: Het wipt over KGR Katelijne (dat thuis bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen Ternesse) en Kaart (dat eveneens gelijk speelde tegen Schriek) en weet zich meteen definitief verzekerd van een plaats binnen de top 12, waardoor de kans op een mogelijke degradatie wel heel klein geworden is.


top
 
Zaterdag 22-03-2014
(FH)
Ze kunnen niet alleen goed voetballen, ze zijn daarenboven ook nog eens bijzonder fotogeniek, de mannen van de U9A en U9B van KFC Lille.
Het bewijs daarvan vindt u vanaf nu in ons foto album (volg de "in beeld" link in het menu aan de linkerkant van deze webpagina).
Onze expliciete dank gaat naar de getalenteerde fotografe van dienst die zich zoals u zelf zal kunnen merken uitstekend van haar taak gekweten heeft.


top
 
Vrijdag 21-03-2014
(LVL)
De training voor Provinciale Miniemen (PU13) van donderdag 27/03 zal uitzonderlijk vervroegd worden naar woensdag 26/03 om 18u00.


top
 
Donderdag 20-03-2014
(LVL)
Zondag maakt het eerste elftal de korte verplaatsing naar Meerhout, waar het aan de Sportlaan het plaatselijke Berg en Dal zal partij geven. De rood-groenen die vorig seizoen - met een straatlengte voorsprong - kampioen werden in tweede provinciale B, hebben het deze competitie moeilijker om hun stempel te drukken. Ze zijn nog volop verwikkeld in de strijd om het behoud en zullen dan ook alles in het werk stellen om zondag de punten thuis te houden. Ook voor onze jongens loopt het niet zoals we na een meer dan geslaagde voorbereiding tegen vaak sterkere tegenstanders mochten verhopen. Met nog drie uitwedstrijden (Berg en Dal - Ternesse - Beerschot-Wilrijk) en een thuismatch tegen de buren van De Kempen op het programma blijft de vraag of Lille het seizoen nog wat extra kleur kan geven.  Voor geel-zwart blijft puntengewin in deze laatste partijen een noodzaak om zich definitief veilig te spelen en bovendien kan mits enkele positieve resultaten de positie in het klassement nog snel veranderen. Het woord is aan de spelers.
In de marge van deze wedstrijd melden we trouwens nog dat topschutter Youssef Chida ook volgend jaar de Lilse kleuren zal verdedigen.


top
 
Maandag 17-03-2014
(FH)
Nu het einde van het seizoen stilaan nadert, worden bij alle clubs reeds de voorbereidingen op het nieuwe seizoen getroffen. Dat impliceert ook dat verschillende spelers andere oorden opzoeken.
Zo meldden we eerder al dat Maarten Rijmen zijn sportieve carrière zal verder zetten bij Pulle. Ondertussen is ook bekend geworden dat Joran Rymen de rangen van Vosselaar zal vervoegen en dat doelman Ruben Pellegroms volgend jaar de kleuren van Heikant zal verdedigen. Sam Verloo zet zijn carrière dan weer verder bij Lentezon en Robin Vercammen wijkt uit naar reeksgenoot Schriek. Aandachtige twitter volgers zullen tot slot ook kunnen lezen hebben dat Henny Noyen (foto) terug keert naar VV Gestel
KFC Lille wenst al deze spelers uitdrukkelijk te bedanken voor hun inzet voor onze club en wenst hen veel succes in het vervolg van hun sportieve loopbaan.
Meer nieuws valt er ongetwijfeld te rapen in de komende dagen.


top
 
Zondag 16-03-2014
(FH)
Ongelooflijk maar waar: Het Eerste Elftal heeft het voorspelde, klassieke scenario geschreven in de wedstrijd tegen KGR Katelijne!
Nadat terreinverzorger August Boons (foto) de lijnen alweer feilloos recht getrokken had (het leverde hem een compliment van de scheidsrechter en bij deze ook een welverdiende merci van de Lilse clubgemeenschap op) begon Lille niet onaardig aan deze wedstrijd en zorgde het voor de eerste voorzichtige dreiging. Na 11 minuten moest geel-zwart wel voort zonder doelman Boons nadat een tegenstander bij uitverdedigen van het Lilse sluitstuk al te fel doorging (de overtreding bleef ongestraft). Ruben Pellegroms kwam in zijn plaats. In de 20e minuut kon een bedrijvige Chida optimaal profiteren toen bij een lange bal twee bezoekende verdedigers op elkaar botsten en hij zo alleen op doel mocht afgaan: Doelman Van Roy had geen verhaal en de 1-0 stond op het bord. Opnieuw Chida stuurde in het daaropvolgende kwartier een aantal prima voorzetten vanop de flank waar noch De Cnaep, noch Verloo of Noyen succes uit wisten te puren. Van een zwak KGR Katelijne noteerden we slechts twee pogingen uit de tweede lijn even voor rust. KFC Lille had zijn zaakjes goed onder controle en de voorsprong mocht dus terecht worden genoemd.
Die controle werd (het wordt stilaan een klassiek verhaal) nagenoeg volledig uit handen gegeven in de tweede helft. De bezoekers kwamen met zeer aanvallende intenties uit de kleedkamer en dwongen meteen de nodige kansen af: Basso redde een bal met de borst op de lijn en er was voorts een prima reflex van Pellegroms nodig toen een aanvaller alleen voor zijn neus opdook. Even later noteerden we weer een heet standje voor het Lilse doel (gelukkig zonder resultaat), en het was op die manier frappant om vast te stellen hoe KFC Lille opnieuw met vuur aan het spelen was en de controle, die het in de eerste helft schijnbaar moeiteloos behield, nagenoeg volledig kwijt was. Op het uur noteerden we toch nog eens een poging van ver van Stuyck waar een onzeker ogende Van Roy moeite mee had, maar de bezoekende druk hield aan. De eerste kartonnetjes werden ondertussen ook getrokken voor het bezoekende kamp door scheidsrechter Van Gorp, onder andere nadat fors werd doorgegaan op Verloo (die meteen daarna ook vervangen werd door Peeters). Rond de 70e minuut gebeurde dan toch, wat er al een tijdje leek aan te komen. Een slordig genomen vrije trap op de eigen helft, leidde een bezoekende aanval in: De bal werd perfect voor doel gezwiept waar een Katelijnse speler ongedekt met het hoofd de bal in de hoek kon deviëren en de ondertussen verdiende gelijkmaker kon markeren (1-1). Rymen werd een kwartier voor tijd nog in de strijd gegooid (hij verving kapitein De Cnaep) en ook in de stand van de gele kaarten werden de bordjes terug in evenwicht gehangen: Een overtreding van De Cantis werd met geel bestraft en ook een overbodige reaktie van Van Lieshout toen het spel al stil lag (wegduwen van de tegenstander) ging begrijpelijk in het boekje van Van Gorp. Lille pakte nog uit met een flauwe kopbal van Peeters op voorzet van Chida en ook de daaropvolgende corner leverde niets meer op.
Conclusie: Na een redelijke eerste helft waarin alles onder controle leek, gaf Geel Zwart die voorsprong in een teleurstellende 2de helft voor de zoveelste keer terug uit handen. Zo werd voor de 10de maal dit seizoen een 1-1 opgetekend, iets waar beide teams nauwelijks iets mee opschieten.


top
 
Zaterdag 15-03-2014
(FH)
Het Eerste Elftal en Koninklijk Groen Rood Katelijne prijken op dit moment broederlijk naast elkaar op de 11de plaats in het klassement in 1e Provinciale Antwerpen, al heeft Katelijne een zeer licht streepje voor middels een +1 doelpuntensaldo (daar waar geel-zwart exact evenveel doelpunten geïncasseerd als gemaakt heeft). Frappant is dat beide teams tot nu toe slechts 7 nederlagen lieten optekenen, en daarmee bij de betere ploegen uit de reeks mogen genoemd worden (enkel Beerschot-Wilrijk (1) en VC Herentals (6) doen beter). Het is echter het opvallend hoge aantal gelijke spelen dat in het huidige 3-punten systeem beide teams de das omdoet: Liefst 11 stuks lieten beide ploegen optekenen, en daardoor zweven ze net boven de degradatie plaatsen (weliswaar met 7 punten voorsprong op het 13de geklasseerde Heikant). Een (definitieve?) sprong naar de meer eervolle linkerkolom is voor beide teams nog altijd mogelijk (slechts 2 punten scheiden hen van het nummer 8 Houtvenne) maar dan zal er in de 5 resterende wedstrijden toch nog eens een serie overwinningen moeten opgetekend worden.
Beide teams hebben dus eenzelfde belang: het definitief ontvluchten van de gevarenzone en de sprong naar de linkerkolom om een wisselvallig seizoen alsnog in schoonheid te beëindigen. Het zou dus best een interessant treffen kunnen worden met 2 opponenten die voluit op zoek moeten gaan naar een driepunter. Lille zal hierbij wel niet kunnen rekenen op Rijmen, Cansizlar en Vercammen, terwijl ook De Busser geschorst is. Anderzijds keren Mertens (na schorsing), Basso en Peeters terug.
Geven we nog mee dat de heenwedstrijd eindigde op een (jawel!) 1-1 gelijkspel en dat ondergetekende dezes wegens zijn mathematisch ingestelde geest en ondanks zijn geel-zwart supportershart toch zijn zuurverdiende centen zal inzetten op... een 12de draw!
Supporters alvast op post!


top
 
Zaterdag 15-03-2014
(FH)
Er staan twee veelbelovende wedstrijden op het programma deze namiddag aan de Lilse Balsakker.
Om 13u ontvangen de Gewestelijke U13 hun leeftijdsgenootjes van Grobbendonk. Het belooft een onvervalste "topper" in de staart van het klassement te worden, zeker na de spectaculaire 5-4 uitslag van de heenwedstrijd.
Voorts is er om 15u de derby tussen de Gewestelijke Reserven en de buren van De Kempen. Inzet is de mooie 5de plaats in het klassement.
Supporters op post!


top
 
Vrijdag 14-03-2014
(FH)
De Provinciale Reserven hebben hun woordje in het titeldebat gesproken want zij pakten vanavond op eigen terrein de volle buit tegen de buren van De Kempen die samen met Nijlen, Heikant en VC Herentals in een spannende strijd om het hoogste schavotje verwikkeld zijn.
Geel-Zwart neemt daarmee meteen revanche voor de zware 5-1 nederlaag uit de heenronde en nestelt zich netjes in het midden van het klassement.


top
 
Maandag 10-03-2014
(FH)
Het Eerste Elftal ging afgelopen weekend op bezoek bij Kaart. Aanvankelijk verliep de partij vrij evenwichtig en De Busser slaagde er in om na een dik kwartier de score te openen. Toen de thuisgoalie op het uur met rood van het veld werd gestuurd, leek het Lilse broodje gebakken. De thuisploeg wist zich met tien spelers op het veld toch nog te handhaven en slaagde er even voor tijd in de bordjes terug in evenwicht te brengen.
Geel-Zwart mag zich zo stilletjes aan de weinig benijdenswaardige titel van "kampioen der gelijke spelen" aanmeten: Het was maar liefst het elfde gelijkspel in deze jaargang en nog frappanter is dat 9 van die gelijke spelen met een 1-1 uitslag werden afgesloten.


top
 
Zaterdag 08-03-2014
(LVL)
Zondagmiddag gaat KFC Lille op bezoek bij Excelsior Kaart. De ploeg uit Brasschaat telt na 24 speeldagen 33 punten. Dat zijn er precies 2 meer dan ons 1ste elftal. Excelsior staat hiermee in het algemeen klassement nog net in het linkerkolommetje. Begin november haalde KFC Lille het op een doorregende grasmat aan de Balsakker met een krappe 1-0 na een doelpunt van Ohnenik. Als we ditmaal met eenzelfde 0-1 score de match kunnen afsluiten, zal de broodnodige driepunter er niet minder welkom door zijn. Met het oog op het vervolg van de competitie levert dit geel-zwart toch iets meer ademruimte. Scheidsrechter Bongaers zal zondag om 15u de match in het park aan de Rustoordlei te Brasschaat op gang fluiten. Supporters op post.


top
 
Vrijdag 07-03-2014
(IM)
De Lilse transfermolen draait ondertussen op volle toeren.
Zo zal vanaf het nieuwe seizoen 2014-2015 de taak van trainer van het 1ste elftal opgenomen worden door Sven Eeraerts. Sven was voorheen trainer van KSV Bornem dat dit jaar in 3de Nationale A uitkomt.


top
 
Maandag 03-03-2014
(IM)
Het gezegde "dat de aanhouder wint" hebben onze U8 wel degelijk bewezen. Na wekelijks verlies bleven zij zich inzetten en zelfs de trainer gaf niet op zodat het dit weekend eindelijk raak was. Menig supporter en trainer waren fier op deze eerste winst tegen FC De Kempen (6-5).
Een dikke proficiat jongens.


top
 
Zondag 02-03-2014
(FH)
Lille kwam tegen Mariekerke binnen de 5 minuten op voorsprong via Mertens. Diezelfde Mertens moest een half uur later het veld echter al verlaten met een 2de gele boeking. Mariekerke kwam daarna meer en meer opzetten maar moest tot in de 2de helft wachten op de gelijkmaker via Jatta. Op de counter kwam Geel-Zwart nog aan enkele kansen in de slotfase, maar de 3 punten pakken lukte niet meer.
Er werd dus andermaal een ondertussen gepatenteerde "KFC Lille" score in de boeken geschreven.


top
 
Zaterdag 01-03-2014
(LVL)
De trainers van de GU11 en GU15 melden dat de trainingen op maandag zullen geschrapt worden. De gewestelijke preminiemen en gewestelijke knapen zullen dus van begin maart enkel op woensdag trainen. Ook bij de PU11 is er een kleine wijziging. Zo zal de training van woensdag 19 maart niet kunnen doorgaan. Mogen wij vragen aan spelers en ouders hier mee rekening te houden.


top
 
Zaterdag 01-03-2014
(LVL)
Dit weekend speelt KFC Lille gastheer voor de blauw-witten van Mariekerke. Lille heeft nog een eitje te pellen met de 'palingboeren' want aan de oevers van de Schelde ging geel-zwart er tijdens de heenmatch met 2-0 de boot in. Lille diende er weliswaar door schorsingen en blessures aan te treden met een fel gehavende ploeg. Mariekerke zal zeker graag verder gaan op het goede elan om zo te blijven meestrijden voor een eindrondeticket. Het is momenteel mede koploper in de derde periode met het maximum van de punten na drie gewonnen matchen (uit bij Antonia en KFC Katelijne en vorig weekend aan huis winst tegen Houtvenne). Als we even de cijfers bekijken stellen we vast dat de bezoekers relatief moeilijk scoren, maar achteraan zit het stevig in mekaar. Na Beerschot-Wilrijk incasseerde de defensie van Mariekerke (samen met De Kempen) het minst aantal tegendoelpunten in eerste provinciale. Ondertussen is het Lilse elftal verder weggezakt naar het rechterkolommetje waar het maar net boven de degradatiezone staat. Het kan dus zondag maar beter de drie punten thuishouden en hopen op puntenverlies van de naaste achtervolgers om niet helemaal in de gevarenzone terecht te komen. Coach van Rillaer kan echter niet beschikken over Maarten Van Lieshout die op Branddonk dubbel geboekt werd. Uitzonderlijk wordt de aftrap nog eens op zondagnamiddag om 15 u gegeven. Supporters op post!


top
 
Zaterdag 01-03-2014
(IM)
Vanaf het weekend van 08-03-2014 dienen alle wedstrijdbladen digitaal ingevuld te worden en dit vanaf de U11 tem de allerkleinsten. De ploegafgevaardigden worden dan ook allemaal op donderdag 06-03-2014 om 19.00 uur in de kantine verwacht voor een woordje uitleg. Aanwezigheid van iedereen is noodzakelijk.


top
 
Zondag 23-02-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft het niet kunnen waar maken bij het sterke Branddonk. Een vroege 1-0 achterstand na een verdedigend mistasten werd nog ongedaan gemaakt door een doelpunt van Ohnenik, maar na rust klom de thuisploeg terug op voorsprong. Toen Van Lieshout (2x geel) en doelman Boons (rood na beroeren van de bal met de hand buiten de 16) nog van het veld werden gestuurd, was nogmaals terugkeren een al te moeilijke opgave.
Het Eerste Elftal incasseert zo voor het eerst sinds 5 januari (1-0 verlies bij Antonia) nog eens een nederlaag en zakt opnieuw een plaatsje in de rangschikking.


top
 
Zondag 23-02-2014
(FH)
Informatie over de uitgestelde wedstrijden

EERSTE ELFTALLEN (1e Prov. t.m. 4E)
Op 30.03.2014: het volledig uitgesteld programma van 08/09.02.2014
Op 06.04.2014: het volledig programma van 30.03.2014
Op 13.04.2014: het volledig programma van 06.04.2014

VOORMIDDAGWEDSTRIJDEN
Prov. Reserven tot en met Gew. U13
Op 22/23.03.2014: het volledig uitgesteld programma van 09/10.11.2013
Op 29/30.03.2014: uitgesteld wedstrijden van 01/02.02.2014
Op 05/06.04.2014: het volledig uitgesteld programma van 08/09.02.2014
Op 12/13.04.2014: het volledig uitgesteld programma van 15/16.02.2014

G11A tot en met U7BO (behalve B10A t/m B8B)
Op 22.03.2014: het volledig uitgesteld programma van 09.11.2013
Op 29.03.2014: uitgestelde wedstrijden van 01.02.2014
Op 05.04.2014: het volledig uitgesteld programma van 08.02.2014
Op 12.04.2014: het volledig uitgesteld programma van 15.02.2014

Prov. U11 reeks A en B
Op 22.03.2014: het volledig uitgesteld programma van 09.11.2013
Op 29.03.2014: het volledig uitgesteld programma van 11.11.2013
Op 05.04.2014: uitgestelde wedstrijden van 01.02.2014
Op 12.04.2014: het volledig uitgesteld programma van 08.02.2014top
 
Donderdag 20-02-2014
(FH)
KSK Branddonk is zonder twijfel dé grote revelatie van het huidige seizoen. De groen-zwarten blijven de knappe resultaten aan elkaar rijgen. Zo nam het team vorige week nog met ruime 1-4 cijfers de maat van Houtvenne, met onder andere twee doelpunten van Simon Pauwels (foto links). Het team prijkt daardoor op een ruim verdiende schitterende tweede plaats achter het ongenaakbare Beerschot-Wilrijk en heeft ondertussen, met nog acht wedstrijden voor de boeg, ook expliciet de ambitie uitgesproken om aanwezig te zijn in de eindronde.
Ook Lille had het in de heenwedstrijd niet onder de markt tegen de jongens van Branddonk, die zich in hun karakteristieke stevige speelstijl op 26 oktober presenteerden aan de Balsakker. Het leidde toen na een spannende wedstrijd, gekruid met veel gele kaarten langs de zijde van een opgenaaid Lille en maar liefst 6 doelpunten, tot een puntendeling (één van de zovele voor geel-zwart).
Het belooft dus één van de moeilijkere verplaatsingen te worden dit seizoen, maar Lille heeft eerder bewezen zijn voet naast elke tegenstander te kunnen plaatsen in een begenadigde dag. Uitkijken dus naar wat belooft een boeiende partij te worden. Supporters op post op zondag 23 februari om drie uur in de hel van Branddonk!


top
 
Woensdag 19-02-2014
(FH)
Het seizoen 2013-2014 is verre van afgelopen, want voor ons Eerste Elftal staan er bijvoorbeeld nog 8 wedstrijden op het programma in de 3de periode van de competitie. Dat kan u met eigen ogen vast stellen op de pagina van het Eerste Elftal.
Toch zijn de eerste personeelswijzigingen met het oog op het komende seizoen reeds aan de gang. Zo zullen de kleuren van KFC Lille volgend jaar ondere andere verdedigd worden door doelman Yannick De Winter (°1989). Anderzijds zal Lille ook afscheid nemen van Maarten Rijmen (foto) die zijn carrière zal verder zetten bij derde provincialer Pulle. Tot slot zullen ook de wegen van trainer Dirk Van Rillaer en de club na dit seizoen scheiden.
We heten Yannick van harte welkom in de Lilse clubgemeenschap en willen Maarten en Dirk langs deze weg niet alleen uitdrukkelijk bedanken voor hun gewaardeerde inzet voor onze club, maar hen ook het beste wensen in het vervolg van hun sportieve loopbaan.


top
 
Zondag 16-02-2014
(FH)
De wedstrijd tussen het Eerste Elftal en Schriek begon zeer evenwichtig: Langs Lilse zijde waren het in het eerste kwartier Cansizlar en De Cnaep die de eerste voorzichtige pogingen tussen de palen schoten. Rond de 17de minuut noteerden we een aarzeling in de Schriekse verdediging en Cansizlar was er als de pinken bij om de bal knap in doel te werken: 1-0 en een dus een prima start voor geel-zwart. De bezoekers reageerden met een uitgespeelde kans die in het zijnet belandde. Chida pakte vervolgens op het half uur uit met een schicht die maar nipt naast ging. De bezoekers begonnen tegen het einde van de eerste helft meer en meer druk te ontwikkelen en Lille kwam goed weg toen Schriek een reuze kans verkwanselde na dom balverlies. Even later moest ook Boons nog met een gepaste parade uitpakken en hij zag zich geholpen door zijn verdediging die de rebound net voor de lijn wist te ontzetten. Met enige moeite werd toch met die nipte 1-0 voorsprong de rust bereikt.
Na de koffie probeerde Schriek meteen de draad terug op te pikken van hun sterke slotkwartier in de eerste helft, maar desondanks kwamen er nog enkele grote kansen voor de thuisploeg: Noyen raakte na een knappe combinatie perfect afgezonderd voor doel maar zag zijn poging gekeerd door de Schriekse doelman. Chida pakte vervolgens op rechts uit met een schitterende passeerbeweging en bracht de bal perfect voor waar De Cnaep door een opzittende verdediger niet voluit kon gaan in de afwerking. Toch verhulden deze feiten niet dat Schriek wel degelijk de bovenhand had in het spel en na een gemiste controle langs Lilse zijde rond de 65e minuut kregen de bezoekers waar ze recht op hadden: Met een lage, harde schuiver van buiten de 16 werd doelman Boons kansloos gelaten (1-1). Na die gelijkmaker namen de bezoekers wat gas terug en verliep het spel, net zoals in het eerste half uur van de wedstrijd, terug evenwichtig. Jammer genoeg viel Geel Zwart net op dat moment met zijn tienen: Een opstootje tussen Cansizlar en een Schriekse verdediger, waarbij deze laatste theatraal tegen de zoden ging, werd door de grensrechter opgemerkt en beoordeeld met de zwaarste sanctie. Het spijtige resultaat van een serie oplopende provocaties langs beide zijden die al een tijdje aan de gang leek te zijn, voor zover dit vanop de tribune te beoordelen was. De bezoekers gooiden een klein kwartier voor tijd nog twee verse krachten in de strijd en bij Lille kwam Verloo De Cnaep vervangen. Beide teams kwamen tot slot nog dicht bij de winning goal: Chida zetten Verloo gepast op weg naar doel: Verloo slaagde er in de bal voorbij de uitkomende doelman te lobben, maar zag zijn poging nog van de lijn gehaald worden door de terug gesnelde verdediging. Ook Boons moest nog een keertje alles uit de kast halen bij een poging vanop links van in de 16.
Het bleef zo bij die 1-1, een resultaat waar Lille gezien de omstandigheden (sterke druk van een vinnig Schriek gedurende een half uur en de man minder situatie op het einde) best vrede mee mocht nemen, maar waarbij anderzijds het gevoel ook leefde dat mits wat meer geluk bij de afwerking een overwinning tot de mogelijkheden had behoord.
Geel Zwart laat op deze manier trouwens al het 9de gelijkspel van de competitie optekenen (7 keer na een 1-1 eindstand!) en moet in deze statistiek enkel GR Katelijne laten voorgaan.


top
 
Zaterdag 15-02-2014
(FH)
Er werden weer een aantal wijzigingen in de voetbalkalender aangebracht: Zo wordt de wedstrijd van onze PU11 thuis tegen Antonia vervroegd naar woensdag 26 februari om 19u. Ook bij de GU23 worden een aantal wedstrijden vervroegd naar het midden van de week: Op 26 februari geven zij Oosterzonden partij aan De Balsakker om 20u en de wedstrijd bij Berlaar vindt nu plaats op woensdag 12 maart om 20u. Tot slot zijn er een aantal wedstrijden toegevoegd voor onze groep enthousiaste debutantjes (U6).


top
 
Donderdag 13-02-2014
(FH)
Het is niet geheel onverwacht dat volgend bericht reeds op donderdag 13 februari verschenen is op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond
Het Provinciaal Comité Antwerpen heeft beslist om tijdens de periode van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 februari 2014 over te gaan tot een afgelasting van volgende wedstrijden (competitie, vriendschappelijk en tornooien) : 1e elftallen Dames - Reserven - Jeugd - Provinciale jeugdopleiding op de terreinen van Ternesse VV en het Provinciaal Opleidingscentrum te Wommelgem - Nieuwsblad Cecemel Cup - G-voetbal.


top
 
Donderdag 13-02-2014
(LVL)
Na een voetballoze week ligt in 1ste provinciale dit weekend de focus op speeldag 23. KFC Lille neemt het thuis op tegen het vijfde geklasseerde KSV Schriek. Een tegenstander waar onze geelzwarten nog een eitje mee te pellen hebben. Tijdens de heenmatch leed Lille namelijk bij de Koninklijke Sportvereniging uit Schriek de zwaarste nederlaag van het lopende seizoen. De 5-0 cijfers spreken voor zich… De bezoekers beschikken – naast KFCO Beerschot Wilrijk – trouwens over de sterkste aanval uit de reeks. Beide ploegen vonden reeds 56 maal de weg naar het doel. Zo toonde Schriek zich in zijn laatste wedstrijd uitermate trefzeker; het won met maar liefst 2 – 9 bij Katelijne. De opdracht voor onze Krawaten is heel duidelijk, want na het nodeloos puntenverlies tegen KFC Katelijne en Heikant moeten er dringend weer wat punten in het bakje komen... te beginnen tegen Schriek. Mogen de supporters nogmaals op zo’n blitzstart rekenen als tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Houtvenne ? Als de weergoden het toelaten wordt de partij op zaterdagavond om 20u op gang gefloten.
Supporters op post !


top
 
Zaterdag 08-02-2014
(FH)
Vers van de Pers:
Het Provinciaal Comité Antwerpen heeft beslist om tijdens de periode van vrijdag 7 tot en met donderdag 13 februari 2014 over te gaan tot een afgelasting van volgende wedstrijden (competitie, vriendschappelijk en tornooien):
- 1e elftallen Heren
- 1e elftallen Dames
- Reserven
- Jeugdtop
 
Zaterdag 08-02-2014
(WS)
Na het succes van de vorige edities eerder dit seizoen, organiseert KFC Lille opnieuw een VIP menu ter gelegenheid van de wedstrijd tussen het Eerste Elftal en KSV Schriek op zat 15 februari. De ideale combinatie tussen het culinaire en het sportieve!
Alle relevante informatie vindt u alvast in het document in bijlage. Inschrijven kan tot en met woensdag 12 februari 2014.
Wij wensen alle aanwezigen alvast smakelijk eten!


top
 
Zaterdag 08-02-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft in zijn laatste 4 wedstrijden een 8 op 12 laten optekenen en blijft daarmee in het pelotonnetje dat de middenmoot bevolkt. Om het seizoen nog enigszins glans te geven, is geel-zwart het aan zijn stand verplicht om de komende 4 weken alles uit de kast te halen om de nodige punten binnen te rijven: Makkelijk oogt het programma alleszins niet met onder andere wedstrijden tegen top 5 ploegen Schriek en Branddonk, een wedstrijd tegen het altijd moeilijk te bekampen Mariekerke (9de plaats 29 puntn) en om te beginnen vanavond het treffen bij Ternesse (7de plaats 31 punten). Tegen dit kransje clubs werd trouwens in de heenronde slechts een 1 op 12 behaald, wat extra illustreert hoe moeilijk de opdracht is.
Wie zich de heenmatch op eigen veld tegen de mannen uit Wommelgem voor de geest kan halen, herinnert zich ongetwijfeld het redelijk bleke Lilse vertoon dat op de mat werd gelegd, waardoor de boeken toen werden dicht gedaan met een zware 1-4 nederlaag. Het kan een bijkomende motivatie zijn om eerherstel na te streven, maar door de wisselvalligheid die het Eerste Elftal dit seizoen al aan de dag heeft gelegd blijven voorspellingen extra moeilijk. Lille kan trouwens in het verdedigende compartiment geen beroep doen op de geel geschorsten Basso en De Cantis. Anderzijds kampen ook Peeters en Rijmen nog met kwaaltjes, waardoor ook zij zeer twijfelachtig zijn. Afwachten dus wat het wordt in Sportcentrum Scheersel Brieleke op zaterdag 08/02/2014 vanaf 20u.
Supporters op post!


top
 
Donderdag 06-02-2014
(FH)
We plukten volgend bericht vers van de website van de Belgische voetbalbond:
"Voor vrijdag 7, zat 8 en zondag 9 februari 2014 heeft het Provinciaal Comité (Provincie Antwerpen) beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden voor reserven en jeugd."
Er rest dus voor de Lilse supporters dit weekend enkel nog de wedstrijd van het Eerste Elftal om naar uit te kijken. Zij geven op zat 7 februari om 20u Ternesse partij in Wommelgem.


top
 
Woensdag 05-02-2014
(FH)
Dit weekeinde begint de voetbalpret al voluit op vrijdag!
Aan onze eigen Balsakker kan u vanaf 18u45 genieten van het duel tussen de Prov U17 en het 5de gerangschikte Vosselaar. Geel-Zwart heeft in dit treffen na de eerder teleurstellende prestatie van de vorige wedstrijd tegen Retie alvast iets recht te zetten. Geven we nog mee dat in de heenwedstrijd een verdiend gelijkspel werd behaald na een stevige pot voetbal.
Later op de avond is het de beurt aan de Provinciale Reserven om middenmotor Merksplas in de ogen te kijken. Ook hier eindigde de heenwedstrijd tussen beide ploegen op een gelijkspel.
Ook onze Provinciale U23 en Gewestelijke U11 moeten al op vrijdag opdraven. De Provinciale U23 trekken naar Dessel, een top 5 ploeg die in de heenwedstrijd met overtuigende 4-1 cijfers werd geklopt. Turnhout ten slotte is om 18u30 de gastheer voor onze Gewestelijke U11.
Zoals altijd scanderen we daarbij onze favoriete slogan: "Supporters op post!". Tegelijk hopen we dat het weer ook dit weekend geen spelbreker zal worden.


top
 
Zondag 02-02-2014
(FH)
Het Eerste Elftal heeft niet meer dan een teleurstellend puntje geraapt bij Heikant.
Nadat de rust bereikt werd met een brilscore, zorgde de onvermijdelijke Chida voor de enige Lilse treffer net na de rust (0-1). De thuisploeg kon die scheve situatie echter nog herstellen in de loop van de tweede helft (1-1). In het slot van de partij waren de verhoopte 3 punten bijna een feit toen Chida de paal trof en er in de rebound toch gescoord werd, maar dat was zonder de grensrechter gerekend die het feestje afbrak wegens buitenspel. Het bleef op die manier slechts bij een puntendeling.
Lille ziet op deze manier Mariekerke na 1-3 winst bij Antonia langszij komen terwijl geel-zwart anderzijds zelf op gelijke hoogte komt van datzelfde Antonia in de middenmoot van de klassering.


top
 
Zaterdag 01-02-2014
(FH)
Ondertussen is ook de berichtgeving omtrent de afgelastingen op de website van de voetbalbond volledig in lijn gebracht met de berichten op het betalend nummer.
Officieel luidt het nu dus definitief dat "voor het weekend van 1 en 2 februari 2014, het Provinciaal Comité beslist heeft om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden voor reserven en jeugd."


top
 
Zaterdag 01-02-2014
(FH)
Het Provinciaal Comité Antwerpen meldt op dit moment (zat 01/02/2013 12:30) telefonisch (0900-000 81 (0,45 EUR/min)) dat alle wedstrijden voor Reserven en Jeugd voor het weekend van 1 en 2 februari zijn afgelast. Dit is momenteel echter nog in tegenspraak met de informatie op de website van de voetbalbond, waardoor er momenteel wat onduidelijkheid heerst. Temeer omdat de website van de voetbalbond het volgende vermeldt: "Dit zijn de officiële kennisgevingen van de afgelastingen. Enkel de aankondigingen via deze twee kanalen, www.belgianfootball.be en de 0900 telefoonnummers, mogen als officieel worden beschouwd."


top
 
Zaterdag 01-02-2014
(FH)
“Rijen en Reeksen”, het is een thema dat tot de basisstof van de wiskunde behoort in het 4de jaar van het secundair onderwijs. De bollebozen onder jullie zullen dan ook meteen de reeks herkend hebben die het Eerste Elftal op dit moment aan het opbouwen is. Het is immers frappant om vast te stellen dat geel-zwart in de terugronde exact dezelfde resultaten aan het neerzetten is als in de heenronde met twee maal winst tegen rode lantaarn Verbroedering Arendonk en Houtvenne, twee gelijke spelen tegen 2de periode kampioen VC Herentals en FC Katelijne en tot slot een dubbele nederlaag tegen Antonia. Als deze mathematische wetmatigheid gerespecteerd wordt, kan Lille op zijn beide oren slapen wat de eerstkomende wedstrijd tegen het 13de gerangschikte FC Heikant betreft: De heenwedstrijd op de 6de speeldag werd immers winnend afgesloten met een 3-2 score wat meteen de eerste thuiszege van het seizoen betekende. Wetmatigheden en de sport, het blijft echter een zeer moeilijk huwelijk, en daarom kunnen we gerust al de woorden in de voorgaande zinnen als klinkklare nonsens beschouwen.
Er zal immers, net zoals elke week in 1e provinciale, fel moeten gestreden worden om de begeerde 3 punten aanstaande zondag mee te brengen naar de thuisbasis. Tegenstander Heikant leed bijvoorbeeld vorige week nog een pijnlijke nederlaag bij staartploeg Berg en Dal en heeft zo momenteel moeite om zijn wagonnetje aan te pikken bij de veilige middenmoot van de klassement. Het zal dus extra gemotiveerd zijn om ditmaal in een thuiswedstrijd wel de broodnodige punten in het laatje te brengen, al kan het daarbij niet rekenen op de diensten van de geschorsten Dennis Geerts en Dries Meulders. De wisselvalligheid die het Lilse eerste elftal tot nu toe etaleerde, is bijvoorbeeld nog een andere reden om er aan te twijfelen dat de wedstrijd aanstaande zondag zo maar eventjes van een leien dakje zal lopen. Anderzijds is er na de collectieve glansprestatie van afgelopen weekend tegen Houtvenne toch ook hoop in de Lilse supportersharten dat de trein eindelijk definitief vertrokken is om een mooie reeks en dito derde periode neer te zetten. Het zal dus alleszins de moeite lonen om dit aanstaande zondag om 15u met eigen ogen te komen vaststellen aan de Melkouwensteenweg in Berlaar.


top
 
Zaterdag 01-02-2014
(FH)
Opgelet, want speeldag 22 heeft enkele last minute wijzigingen ondergaan. Zo zullen onze Provinciale U23 al een dagje eerder naar Dessel Sport afzakken om er op vrijdagavond 7 februari om 19u30 de wedstrijd tegen de plaatselijke groenhemden te betwisten. De Gewestelijke U23 moeten dan weer op zat 8 februari om 11u30 het veld in bij Grobbendonk. De Gewestelijke U11 tot slot worden al op vrijdagavond 7 februari om 18u30 in Turnhout verwacht om het beste van zichzelf te geven.


top
 
Donderdag 30-01-2014
(IM)
Omwille van uitzonderlijke omstandigheden kan de techniektraining voor doelmannen op woensdag 5 februari 2014 niet doorgaan.


top
 
Dinsdag 28-01-2014
(FH)
De spreekwoordelijke onschuldige kinderhand heeft zijn werk weer goed gedaan en gezorgd dat de nummertjes in bijlage uit de bus kwamen voor de jaarlijkse tombola van KFC Lille. Dank aan alle trouwe deelnemers en proficiat aan de winnaars.


top
 
Zondag 26-01-2014
(FH)
Vorige week ging het nog in vrije val, maar deze week doet het Eerste Elftal na de knappe zege tegen Houtvenne een uitstekende zaak in het klassement: Het team wipt alvast over KGR Katelijne dat thuis de bezoekers van De Kempen op een gelijkspel hield (1-1), KFC Excelsior Kaart dat leider FCO Beerschot-Wilrijk in bedwang hield met een 1-1 uitslag na een naar verluid tumultueuze wedstrijd en tot slot Mariekerke dat thuis stevig onderuit ging met 1-4 tegen VC Herentals. Geven we nog mee dat de buren uit Herentals op deze manier in extremis de titel van tweede periodekampioen pakken met een knappe 26 op 30 (8 overwinningen en 2 gelijke spelen waaronder eentje tegen KFC Lille).
Verder valt ook het volgende nog op: Het Eerste Elftal boekt in de eerste 5 wedstrijden van de terugronde exact dezelfde resultaten als in de heenronde met winst tegen Houtvenne en Verbroedering Arendonk, een puntendeling tegen VC Herentals en Katelijne FC en tot slot een nederlaag tegen Antonia. Wat ons betreft mag die trend alvast aangehouden worden volgende week bij Heikant.


top
 
Zondag 26-01-2014
(FH)
KFC Lille nam tegen Houtvenne een ware blitz start: Jeff De Busser kopte op hoekschop heel vroeg in de wedstrijd de 1-0 tegen de touwen en luttele minuten later kwam Derman Cansizlar goed ingelopen en tikte de 2-0 binnen. De Lilse doelpuntenkermis was nog niet over want nog voor het kwartier knalde Youssef Chida de 3-0 magistraal in de kruising. Helemaal geruststellend leek de voorsprong te worden toen Chida een vrije trap over de muur net naast de paal binnen joeg. Houtvenne kwam pas na een dik half uur tot een eerste kans maar die was ook meteen raak: 4-1. Nog voor rust ontsnapte geel-zwart aan een tweede tegentreffer toen een vrije trap van de bezoekers op de paal belandde.
De 4-2 kwam er toch, maar dan wel pas na de koffie en even sloop de schrik er bij de supporters in dat Lille dit nog uit handen zou geven. De bezoekers vielen op het uur echter met 10: Robin Vercammen werd bij een Lilse counter alleen op weg gezet naar doel en doelman Seppe Veraghtert pakte met een onbesuisde tackle net buiten de backlijn bal én man mee, wat hem op een rode kaart kwam te staan. Van Lieshout nam de laatste twijfel weg, mocht die ondertussen nog bestaan hebben, door een slecht ontzette bal tegen de netten te jagen en de ingevallen De Cnaep pakte in het slot van de wedstrijd nog uit met een schitterend zwiepend schot in de kruising.
Het werd dus een mooie Lilse avond, gekruid met een paar pareltjes van doelpunten. Houtvenne lijkt alleszins een ploeg te zijn die het Eerste Elftal ligt: Van de 34 tot nu gescoorde doelpunten (op 20 wedstrijden) verdwenen er maar liefst 10 in het Houtvense mandje.
Een fameuze opsteker dus voor de krawatenboys en een goede voorbode van een hopelijk succesvol vervolg aan deze mooie prestatie in de 3de periode.


top
 
Vrijdag 24-01-2014
(LVL)
Op zaterdagavond zullen KFC Lille en KVC Houtvenne aan de Balsakker strijden voor de drie punten in de 19de wedstrijd van dit voetbalseizoen. In september 2013 vond de eerste ontmoeting tussen beide ploegen plaats. Als je naar het resultaat van de heenmatch kijkt zou je moeten besluiten dat Houtvenne een haalbare tegenstander is. Lille won die partij namelijk met niet eens overdreven 0-4 cijfers en speelde er veruit de beste match van het seizoen. Ook de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Heikant werd winnend afgesloten. Sindsdien slaagde het eerste elftal er echter niet meer in enige constante in zijn spel te leggen en wisselde het week op week een gelijkspel met winst en verlies af. Zaterdagavond zijn we reeds toe aan de laatste speeldag van de tweede periode. Voor beide ploegen is deze periodetitel al een gelopen race. Houtvenne ging vorig weekend verrassend onderuit bij de buren van Heikant en Lille kwam niet verder dan een troosteloos gelijkspel bij het voorlaatst geklasseerde FC Katelijne. Geel-zwart heeft de punten in dit thuisduel dus hard nodig om niet verder in het klassement weg te zakken. De gevarenzone loert reeds om de hoek… maar met de juiste spirit is niets onmogelijk.
Supporters op post !


top
 
Woensdag 22-01-2014
(FH)
Onze gewestelijke U13 zijn er in het afgelopen weekend in geslaagd om hun eerste overwinning van het seizoen binnen te rijven. En of ze verdiend was! Onze jongens geven op deze manier meteen ook de rode lantaarn door aan KV Hooikt B. En laat nu net dat de tegenstander van het komende weekend zijn. De gewestelijke U13 zullen uw steun dan ook erg goed kunnen gebruiken. Afspraak aanstaande zat om 13u aan de Lilse Balsakker voor een onvervalste zespuntenwedstrijd!


top
 
Zondag 19-01-2014
(FH)
De eerste kans in de wedstrijd van het Eerste Elftal bij staartploeg Katelijne FC was rond de 10e minuut voor Chida, maar zijn poging werd in hoekschop gewerkt. In de daaropvolgende counter was het meteen raak, want doelman Boons zag zich gelobd en geklopt bij de snelle uitbraak van de thuisploeg. Lille kon gelukkig het evenwicht snel herstellen: Nadat de snelle Chida al uit balans was geraakt door een ingreep van Kwakye, werd hij vervolgens helemaal tegen de grond gewerkt door doelman Du Pont. Strafschop dus die Chida zelf feilloos omzette (1-1). Het spel ging vervolgens goed op en neer. De snelle en goed oprukkende Kwakye dwong Boons tot een goede redding en aan de overkant was het andermaal Chida die in het straatje werd gestuurd maar te lang wachtte om te besluiten, waardoor de verdediging tijdig kon terugkeren. Even voor rust was er na een mooie cross pass van De Cnaep nog een poging in één tijd van Chida die voorlangs ging.
Na de koffie viel er direct een mistasten in de verdediging van Katelijne te noteren, maar Stuyck kon in de kleine rechthoek niet profiteren. Lille begon gaandeweg nadrukkelijker op zoek te gaan naar de 3 punten en Rymen en Cansizlar werden nog in de strijd gegooid in plaats van Verloo en De Cnaep. Dat resulteerde wel in veldoverwicht maar naarmate de tijd verstreek, sloop er teveel haast in het Lilse spel om tot mooi uitgespeelde kansen te komen. Zo bleef Lille uiteindelijk net zoals in de heenwedstrijd steken op een mager puntje door een 1-1 gelijkspel.
In plaats van de verhoopte sprong naar de linkerkolom, ziet Geel-Zwart zich op deze manier voorbijgestoken door KGR Katelijne (0-2 winst bij Berg en Dal), terwijl ook Ternesse (1-2 winst bij Verbroedering Arendonk) en Kaart (verrassende 0-1 winst bij De Kempen) zich langszij hijsen.


top
 
Zaterdag 18-01-2014
(FH)
Het Eerste Elftal trekt op zondag 19/01/2014 naar de groentestreek voor het treffen met Katelijne FC. Katelijne FC verkeert momenteel in acuut degradatie gevaar want het staat momenteel met 11 punten op de 15de plaats in Eerste Provinciale Antwerpen en telt al 8 punten achterstand op bijvoorbeeld het 13de gerangschikte Heikant. Eén van die 11 punten werd op de 4de speeldag wel gehaald tegen KFC Lille dat er toen in een teleurstellende wedstrijd niet in slaagde de 3 punten thuis te houden.
Het belooft dus allesbehalve een gezondheidswandeling te worden voor Geel-Zwart, dat bovendien geen beroep kan doen op Rijmen, Peeters, Basso en mogelijk ook Cansizlar, te meer omdat men zich mag verwachten aan stugge tegenstand. De wedstrijd van vorige week tegen Verbroedering Arendonk leerde alvast dat opdrachten tegen tegenstanders die met de rug tegen de muur staan meestal de moeilijkste zijn. Anderzijds kunnen er zaakjes gedaan worden: Zo kijken de nummers 6 en 7, respectievelijk Antonia en Schriek, die 5 punten meer tellen dan KFC Lille, elkaar dit weekend in de ogen en is er dus gegarandeerd puntenverlies voor minstens één van beiden. Mariekerke, de nummer 8 in het klassement met 2 punten meer dan onze krawatenboys, wacht dan weer de aartsmoeilijke verplaatsing naar het quasi onklopbare Beerschot-Wilrijk en zou dus dit weekend ook wel eens in de hoek kunnen zitten waar de klappen vallen. Het wordt dus mogelijk een uitgelezen kans voor Geel-Zwart om terug in het linkerkolommetje post te vatten.
Supporters op post!


top
 
Zaterdag 18-01-2014
(FH)
Op de 19de speeldag werden alvast enkele opmerkelijke resultaten geboekt. Zo was er bijzonder veel spanning te rapen bij onze Duiveltjes A die het ongeslagen Verbroedering Arendonk in eigen huis gingen kloppen met een spectaculaire 6-7. Ook onze Gewestelijke U13 kregen eindelijk loon naar werken en boekten hun eerste overwinning van het seizoen bij middenmotor Pulderbos na een eveneens erg spannende wedstrijd.
Deugddoende en bemoedigende resultaten dus!


top
 
Zaterdag 18-01-2014
(FH)
Ter gelegenheid van de wedstrijd tussen het eerste elftal en KVC Houtvenne op 25 januari 2014 en na het succes van de vorige edities organiseert KFC Lille opnieuw een VIP diner. Voetballiefhebbers kunnen zich voor de aftrap van bovenvermelde wedstrijd te goed doen aan een uitgebreid klassemenu waarover u alle details in bijlage vindt.
Inschrijven kan tot en met woensdag 22 januari 2014.
Wij wensen alle aanwezigen alvast smakelijk eten!


top
 
Maandag 13-01-2014
(FH)
Ook deze week pakken we op de site weer uit met een aantal leuke wedstrijd verslagen. Lees bijvoorbeeld hoe onze U7 in de afgelopen periode op korte tijd knap progressie boekten of hoe het Barça van de Balsakker zich presenteerde in het Westelse Kuipke!
Supporters zijn trouwens nog altijd welkom om in de spreekwoordelijke pen te kruipen om de heldendaden van hun favoriete Lilse teams te delen met de rest van onze on line community! Ook ploeg- en wedstrijdfoto's zijn bij ons webteam steeds welkom.


top
 
Zaterdag 11-01-2014
(FH)
Er viel weinig te beleven in de eerste helft van het treffen tussen het Eerste Elftal en het laatste geklasseerde Verbroedering Arendonk. Kansen waren er nauwelijks te bespeuren en het voetbal was langs beide kanten niet echt vlot te noemen. Even voor rust zorgde Stein Stuyck dan toch voor het openingsdoelpunt door een vrije trap in doel te deviëren.
Na rust stelden de bezoekers echter onmiddellijk gelijk toen scheidsrechter Deboeck resoluut naar de stip wees na een overtreding binnen de 16. Doelman Boons zat nog met de vingertippen aan de elfmeter van ex-Lillenaar Strijbosch maar kon de 1-1 niet voorkomen. Lille moest nu volop in het offensief en Chida trof rechtstreeks op hoekschop (!) vlak daarna al meteen de lat. Enkele minuten later viel er een heet standje voor het Arendonkse doel te noteren met een reeks van 5 doelpogingen van binnen de 16, maar telkens zat er wel een been of hoofd in de weg. Geel-Zwart bleef proberen en af en toe zorgde dat voor een vlot uitgesponnen aanval, maar de afwerking kwam er niet: Zo besloot onder andere Chida een aantal keer over doel. Een kwartiertje voor tijd ebde het Lilse offensief wat weg en nu kwamen de bezoekers zo waar opzetten, waardoor het nog een linke boel werd. Onsportief wegtrappen van de bal luttele minuten voor tijd, leidde tot een tweede gele kaart en dus rood voor één van de bezoekers, maar de resterende tijd leek te kort te zijn om van dat numerieke overtal nog te kunnen profiteren. Toch werden de 3 punten in het slot van de wedstrijd nog binnen gerijfd: Chida ontdeed zich op links van zijn belager, zwiepte de bal prima voor en Stein Stuyck kroonde zich tot matchwinnaar door de bal binnen te knikken.
Lille pakt zo eindelijk nog eens de 3 punten en creëert zo voor zichzelf wat ademruimte in de buik van het klassement. Het wipt voorlopig naar de 9de plaats over Groen Rood Katelijne dat het op zondagnamiddag nog opneemt tegen Heikant.


top
 
Zaterdag 11-01-2014
(ES)
Op dinsdag 21 januari aanstaande is er een algemene vergadering voor alle jeugdtrainers van KFC Lille. Deze vergadering start stipt om 20u en vindt plaats in de kantine van KFC Lille.
Noteer ook alvast de data van de volgende vergaderingen voor jeugdtrainers in je agenda (zie club activiteiten).


top
 
Donderdag 09-01-2014
(FH)
Na een beduidend mindere periode (2 op 12), is het Eerste Elftal weggezakt in het klassement. Momenteel bekleedt geel-zwart een magere 10de plaats en wordt het kort op de hielen gezeten door Ternesse en Kaart. Toegegeven, de tegenstand was niet van de poes in die laatste 4 wedstrijden met wedstrijden bij het 2de gerangschikte De Kempen (gelijkspel), de onbetwiste leider Beerschot-Wilrijk (nipt verlies), de leider in de 2de periode stand VC Herentals (gelijkspel) en tot slot het altijd moeilijk te bespelen Antonia (vice kampioen 2012-2013) waar opnieuw een nipte nederlaag werd geleden. Kijken we bovendien even voorbij de cijfertjes dan was het spel bovendien meer dan bemoedigend te noemen en had het dubbeltje telkens even goed aan de andere kant kunnen vallen. Reden genoeg dus om te geloven en hopen dat het in de komende wedstrijden kan keren, temeer daar nu wedstrijden tegen de nummers 16 en 15 van het klassement volgen. Er dient dus niet meer of minder dan een 6 op 6 beoogd te worden, kwestie van de nodige ademruimte te creëren voor het team en zo een onbezorgd seizoenseinde tegemoet te kunnen zien.
Zaterdag moet dus alvast volop voor de winst gegaan te worden tegen rode lantaarn Verbroedering Arendonk. In de heenwedstrijd verliep het behalen van de 3 punten alvast zonder al te grote problemen, maar ondertussen is de druk bij de grensjongens met 9 schamele punten uit 17 wedstrijden ongetwijfeld enorm gestegen en het valt dan ook te verwachten dat Verbroedering Arendonk er alles aan zal doen om de laatste strohalmen van de redding met volle handen te grijpen. Opletten dus voor de sprongen van de spreekwoordelijke kat in het nauw.
Bij deze alvast een warme oproep aan de Lilse supporters om het Eerste Elftal zaterdagavond massaal te komen aanmoedigen.


top
 
Maandag 06-01-2014
(FH)
Op een zeer zompig terrein ging de wedstrijd tussen Antonia en het Eerste Elftal van start. De staat van het veld maakte combineren moeilijk, maar Antonia slaagde er toch al snel in de snelle Snelders af te zonderen voor doelman Boons, die gelukkig voor Lille het pleit won en zo geel-zwart voor een vroege achterstand behoedde. Verdere kansen bleven vooralsnog uit, mede doordat op de "akker van Antonia" elke combinatie of pass langs weerszijden wel ergens op een kluit aarde stokte. Lille moest onder andere de zieke Chida missen en tot overmaat van ramp moest ook zijn vervanger Rymen de strijd op het half uur staken nadat een serie voetbalnoppen op zijn enkel werd getatoueerd (er werd zelfs niet gefloten voor een overtreding). De Busser kwam hem vervangen. Omdat het over de grond niet lukte, viel het enige doelpunt van de wedstrijd plots uit de lucht: Bij een vrije trap werd kapitein Vanlooveren moederziel alleen gelaten en kon hij vrijuit binnen knikken (1-0). Net voor rust pakte Van Lieshout nog geel na een te late interceptie op De Pooter.
Na de koffie loste Verloo Peeters af en ging het eerste elftal alsmaar nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Dat liet de thuisploeg toe om af en toe stevig te counteren, al stierven de meeste van die aanvallen een vroegtijdige dood. We noteerden desondanks een heet standje voor het Lilse doel na een vrije trap aan de achterlijn van net buiten de 16, gelukkig zonder gevolg. Lille trachtte er combinerend door te komen, maar dat bleef bijzonder moeilijk op het erg zware veld. Het zag zich bovendien niet echt geholpen door de arbitrage: Zo bleef bijvoorbeeld een nagenoeg identieke tackle van De Pooter op Van Lieshout onbestraft en werd Verloo balvoordeel ontzegd. Met nog zo'n twintig minuten op de klok, kwamen de Lilse kansen er toch: Noyen legde de bal met het hoofd af en de schicht van Vercammen ging nipt over. De Cnaep werd nog een keertje vrij gespeeld, maar zag zich finaal nog gestuit door een prima tackle en op een subtiel inzenden van Verloo kon diezelfde De Cnaep de bal met het hoofd verlengen, doch zonder resultaat. Ohnenik werd mee in de aanval gegooid ten koste van Noyen, maar het was nu Antonia dat Boons plots een aantal keer aan het werk zette: Geel-Zwart zag een kopbaldoelpunt van opnieuw Vanlooveren nog afgekeurd zodat de boeken vooralsnog niet helemaal toe gingen. Dé kans op de stilaan verdiende gelijkmaker kwam er in het slot van de wedstrijd: Via een heerlijk inzenden van Ohnenik werd Verloo knap in scoringspositie gebracht maar de snelle interceptie van de thuisgoalie bracht redding.
Antonia trok zo aan het langste eind en haalde het van onze krawatenboys net zoals in de heenmatch met het kleinste verschil. Geel-Zwart zakt zo een plaatsje in de rangschikking na de winst van GR Katelijne tegen Kaart.


top
 
Donderdag 02-01-2014
(FH)
Het feestgedruis is nog maar net achter de rug of daar wacht Speeldag 17 al na een korte maar ongetwijfeld deugddoende rustperiode tijdens het eindejaar.
De openingswedstrijd van 2014 oogt voor het Eerste Elftal in elk geval alles behalve gemakkelijk. KFC Lille trekt zondagmiddag 5 januari immers naar de Vice Kampioen van het seizoen 2012-2013: K. Antonia FC.
Geel-Zwart ging in de heenwedstrijd nog door de knieën met een nipte 0-1 nederlaag nadat het geen gaatjes gevonden had in de puik georganiseerde afweergordel van de bezoekers. De rood-groenen staan ondertussen op een zesde plaats in het klassement en totaliseerden tot nu toe 26 punten (8 overwinningen, 6 nederlagen en 2 gelijke spelen). Opvallend is de sterke reeks die het elftal, met onder andere de sterke Jorg De Pooter en de gebroeders Philippe en Kristof Snelders in zijn rangen, vlak voor de winterstop neerzette: Na een spectaculaire 7-2 nederlaag bij VC Herentals werd maar liefst 4 keer op rij gewonnen met wel zeer duidelijke cijfers: Bij Heikant (0-2), thuis tegen Arendonk (3-0), uit bij Katelijne FC (0-4) en last but not least bij Houtvenne (1-5).
Ons eigen KFC Lille pakte ondanks bemoedigende prestaties tegen toppers De Kempen, Beerschot-Wilrijk en VC Herentals zijn laatste overwinning op 23 november (een nipte 2-1 tegen rode lantaarn Berg-en-Dal) en staat 3 plaatsjes lager gepositioneerd, als aanvoerder van een pelotonnetje in de rechterkolom van het klassement (Katelijne, Ternesse en Kaart volgen op maximaal 2 punten). Bij een nederlaag dreigt Lille dus heel wat plaatsen te zakken, terwijl een overwinning anderzijds hooguit een bevestiging van de negende plaats zou betekenen. Om niet in het vizier van de degradatiekandidaten te komen, moet er andermaal dus best weer voluit voor de drie punten gegaan te worden. Uitkijken of een uitgerust Eerste Elftal die opdracht in de eerste wedstrijd van 2014 tot een goed einde kan brengen en zo zijn zesde overwinning van dit wisselvallige seizoen kan binnen rijven.
Supporters zondag op post vanaf 14u30 aan de Bethanielei 84 in Zoersel.


top
 

V02.04

... naar het nieuws van 2013